cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sådan vælger du de rigtige højttalere

Det er ikke nemt at vælge højttalere, for der er mange overvejelser, inden du kan foretage investeringen.
15. maj 2018 kl. 14:28 Af Annonce

Annonce

Vi kan alle høre forskel på højttalere, hvis vi lytter godt efter, og markedet forandres hele tiden. Derfor er det ekstra vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du har af præferencer i forhold til en højttaler. Er det et microanlæg, trådløse højttalere eller nogle gulvhøjttalere, som du har brug for? I det følgende får du et overblik over det, som du skal være opmærksom på i forbindelse med køb af nye højttalere.

Hvordan ser pladsen ud?
Uanset hvilken højttaler du ønsker, bør du først og fremmest afstemme, hvordan pladsen i din bolig ser ud. Nogle foretrækker en stor og synlig højttaler, der signalerer, at du er i et hjem, hvor lyden blæser dig bagover. Omvendt er der andre, der foretrækker en mere diskret højttaler, som ikke er tydelig i rummet og heller ikke fylder en masse plads.
Det er derfor et spørgsmål om, hvordan pladsen er i det rum, hvor højttaleren skal stå. Det hele skal gå op, og derfor er det naturligvis nødvendigt, at stuen er stor, hvis gulvhøjttaleren er stor.

Hvad skal være integreret i højttaleren?
En anden afgørende overvejelse, som du bør gøre dig, er, hvad du ønsker dig, at højtaleren kan. Der er nemlig stor forskel på, hvad de forskellige højttalere er integreret med. Og måske er det vigtigt for dig, at du kan høre musik i samtlige rum i huset, uden din telefon er koblet til noget anlæg. Omvendt er det måske helt irrelevant, om telefonen blot er koblet direkte til anlægget via et AUX-kabel.
Hvis ikke det er ligegyldigt, og du ønsker at kunne styre højttaleren i alle rum, er det en højttaler eller anlæg, der har integreret bluetooth, du skal på jagt efter.

Hvilke formål skal højttaleren tjene?
Den sidste centrale overvejelse, du skal gøre dig, før du investerer i en ny højttaler, er, hvilket formål den skal tjene. Måske ønsker du det bedste af det bedste til at få den helt rigtige oplevelse, når du ser film. Her kan der nemlig være forskel på, hvad der er det bedste, alt afhængig af om den skal bruges til musik eller film.
Det kan også være, at du blot ønsker at benytte højttaleren på de stille og rolige hverdage, hvor behovet for store lydoplevelser ikke er så stort. Måske skal den bruges til nogle fester, og må derfor ikke være alt for dyr. Hvis du overvejer, hvor og hvornår du skal bruge højttaleren, har du størst chance for at få den rigtige højtaler til dit behov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

AF: POUL HANSEN

Høringssvar på vindmøller… 15. januar 2019 kl. 13.00

AF: JOHN WENNERWALD

Farcen om regionerne 13. januar 2019 kl. 21.19

Annonce