cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Sundt og motiverende indeklima på arbejdspladsen

Alle, der til daglig sidder i et kontormiljø, på deres arbejdsplads, kan garanteret nikke genkendende til, hvor stor betydning det har for arbejdsdagen, at indeklimaet er godt - både for humøret, helbredet og motivationen.
29. april 2018 kl. 15:03 Af Annonce

Annonce

Kontormiljøer er mange steder i dag, bygget op omkring et stilrent udseende og ofte med stor fokus på, at indeklimaet skal være godt. Samtidig er der i rigtig meget nybyg, lagt stor vægt på, at bygningen ikke mindst også skal være klimavenlig. Store glaspartier kan være med til at sikre lys i bygningen og samtidig øge opvarmning af bygningen gennem de selvsamme glaspartier.
Der er stor fokus på, at indeklimaet og arbejdsforholdene skal være så gode som muligt, for medarbejderne - her tænkes der ofte på temperaturen i lokalerne, at stolene skal være indstillet korrekt til den enkelte medarbejder, og at der skal være hæve/sænke borde, så medarbejderne ikke skal sidde ned hele dagen. Alt i alt bliver der lagt stor vægt på arbejdsmiljøet, arbejdsforholdene og klimaet, i én og samme bygning.
Men vil det være muligt at øge dette yderlige, for alle parter?

Bring naturen ind på kontoret
Planter er svaret, og her er der altså ikke bare tale om et par potteplanter i vinduerne, nej, der er tale om store planter, der går fra gulv til loft, eller store plantevægge, hvor en hel væg er dækket af planter i forskellige afskygninger. Dette vil naturligvis skabe en større arbejdsopgave, når det kommer til pleje af planterne - den problemstilling kan dog løses ved et samarbejde med en virksomhed, som beskæftiger sig med planteservice - de vil i mange tilfælde også kunne stå for implementeringen af planterne.

Ved implementering af planter på arbejdspladsen - særligt indendørs - skabes der et forbedret indeklima, og det kan samtidig være med til at øge motivationen hos medarbejderne, da planter blandt andet skaber et mere naturligt og roligt miljø - og samtidig skaber planterne jo netop, som før nævnt, et forbedret indeklima, som sandsynligvis også vil have en positiv effekt på medarbejdernes arbejdsindsats.
Derudover er plantevægge og store planter eller flotte blomster også med til at skabe selve arbejdsmiljøet, når det implementeres i indretningen af bygningen.
Der bliver konstant udviklet nye og stilrene kontormøbler, der følger tidens trends, hvad enten det er til loungeområder, arbejdspladser, kantineområder og meget andet. Alt dette skal være med til at skabe et pænt, stilrent, korrekt og motiverende arbejdsmiljø, men det er ikke nødvendigvis med til at forbedre indeklimaet på arbejdspladsen.
Et godt indeklima på arbejdspladsen defineres ikke blot af muligheden for, at åbne et vindue, gå ud på altanen, eller ved automatisk regulering af temperaturen - der er flere muligheder, som også tilgodeser det generelle klima, arbejdsmiljøet og motivation for medarbejderne, uden at stride imod det stilrene design - og her er planter en rigtig god begyndelse.

At møde ind på arbejde hver dag, skal være motiverende og det er vigtigt at medarbejderen føler sig godt tilpas i sit arbejdsmiljø, hvad end det drejer sig om indretning eller indeklima, så at kombinere disse to forudsætninger, vil der sandsynligvis kunne drages flere fordele af.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Udemokratisk og underfinansieret 20. januar 2019 kl. 19.47

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 20. januar 2019 kl. 13.31

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

Annonce