cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Tre ting du skal huske, når du vil sælge din bil

Der er flere ting, du skal være forberedt på, når du vil sælge din bil. Læs med her, og bliv klogere på tre emner omkring salg af bil.
13. maj 2019 kl. 14:41 Af Tjek Bil

Annonce

Privat salg eller professionel bilforhandler
Først og fremmest bør du tage stilling til, om du selv vil stå for salget af bilen, eller om du vil søge hjælp hos en professionel. Vælger du selv at sælge din bil, kan du ofte få en højere pris for salget. Vælger du en forhandler, er din egen fortjeneste lav, da din sælger skal have en kommission for salget - det er også ham eller hende, som klarer det hårde og tunge arbejde ved at finde sælger og ordne papirarbejdet for dig. Ønsker du selv at stå for salget, er der dog ting, du skal have in mente. Et godt udgangspunkt er at undersøge det online brugtbilmarked, så du kan fastsætte den rigtige pris.

Inden købet
Når du har fundet din potentielle køber, er det vigtigt, at du ikke forhaster processen. Vil din køber prøvekøre bilen, bør du altid være med i bilen. Overlader du i stedet frivilligt bilen og nøgler, kan du risikere at bilen bliver stjålet - og vigtigst af alt, at dit forsikringsselskab ikke dækker dette. Du bør også undersøge din køber nærmere. Først og fremmest skal du tjekke, om personen har et gyldigt kørekort. Det er nemlig ulovligt, hvis du behjælper en person uden kørekort med at kunne sidde bag rattet i en bil. Når dette er undgået, så gennemgå bilen med køber. Det er altid en fordel at have et ærligt salg, så undgår du problemer der kunne opstå efterfølgende.

Husk et ordentligt ejerskifte
Dette er vigtigt, at du gør sammen med din køber, så du ikke lader køber køre afsted med en bil der stadig er registreret i dit navn. Det er også vigtigt, at du gør det hurtigst muligt. Køber har nemlig tre uger til at melde ejerskifte og lave en (sponseret link) omregistering af bil, ellers kan SKAT annullere købet for dig. Det kan være en fordel, at du får synet bilen inden salg. Det kan også være påkrævet ved omregistrering, hvis for eksempel bilen ikke før har fået de nødvendige godkendelser ved syn, hvis bilen har været registreret i udlandet eller hvis bilen har været afmeldt i mere end et år. Når du skal omregistrere bilen, kan dette gøres ved hjælp af SKATs hjemmeside. Her skal du og køber blot logge på SKATs Tast Selv, og lede efter fanen ‘Motorregister’. Her skal I bruge både sælger og købers MedID. Derfor er det nemmest at gøre, når i fysisk er sammen med overdragelse af bilen. I kan også tage til et af Danmarks fire motorcentre, enten i Aarhus, Aalborg, Høje-Taastrup eller Odense. Du kan også tage til en nummerpladeoperatør, eksempelvis bilforhandler eller synshal. Her kan de også hjælpe her. Gør du det online, koster dette 340 kroner. Gør du det hos en nummerpladeoperatør, koster det ofte omkring 380 kroner eksklusiv muligt gebyr. Hos SKATs motorcenter skal du betale 380 kroner plus 100 kroner for personlig betjening. Når du omregisterer, skal du have den ordentlige registreringsattest, du skal have penge klar, du skal have billed-ID, fuldmagt og dokumentation for den nye ejers ansvarsforsikring. Har du mistet bilens originale registreringsattest, skal du kontakte SKAT og bestille en ny.

Sikker betaling
Der er ofte et hav af papirarbejde ved et salg af bil - udover registrering. Det er meget vigtigt, at der bliver lavet en ordentlig slutseddel på salget, inden nøglerne bliver overdraget. Har du ikke en slutseddel, kan du risikere at få problemer med køber efterfølgende, for eksempel hvis køber vil opkræve penge for en skade på bilen. Slutsedlen fungerer som dokumentation for, at du har solgt bilen, hvem du har solgt den til, og hvilken bil det er, i hvilken stand. Gem altid denne. Du bør også få penge for salget før udlevering af bilen. Du skal sørge for, at du har pengene, så du ikke lader ‘køber’ køre afsted med en gratis bil. Dette kan enten være i form af kontanter eller en overførsel til din bankkonto. Se altid pengene før, du giver nøglerne videre, om det er på din egen private konto eller fysisk i dine hænder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce