cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Trend: Influencer marketing er det nye sort

Nu, hvor år 2019 nærmer sig sin afslutning, er det altid interessant at se tilbage på året, der er gået, og se i kikkerten efter, hvad vi forventer os af år 2020. Et af de helt store temaer i pressen og på TV i 2019 har været: Influencer marketing. Vi ser derfor her på, hvad det er for en trend som er i gang.
12. november 2019 kl. 14:09 Af Loggershut

Influencer marketing anno 2019

Ifølge et at de store online medier indenfor marketing ’influencermarketinghub.com’, så er antallet af brugere på det sociale medie: Instagram, fordoblet i perioden 2017 til 2018. Instagram er en af de helt store spillere indenfor influencer marketing, så der er tale om at både antallet af brugere og markedsføringskronerne følges godt ad.

Det er derfor ikke nødvendigvis så overraskende, at antallet af udbydere af influencer marketing er fordoblet i perioden 2016 til 2018. Og ligeledes er den økonomiske omsætning i branchen også fordoblet i perioden 2017 til 2019.

Men der, hvor væksten har været størst, er antallet af søgninger i Google efter: Influencer marketing. Her er væksten over 3 år på 1500%. Da det primært er virksomheder, der bruger denne frase, så viser trenden, at virksomhederne i høj grad har fået øjnene op for denne nye form for markedsføring.

Så hvad dækker denne nye form for marketing over?

Hvad er influencer marketing
En influencer er en person, som har indflydelse på andre personer. Det kan være politikere, men også personer på de sociale medier såsom instagrammere og youtubere.

Da influencerne på de sociale medier har et antal følgere eller abonnenter på deres kanaler, så er virksomhederne interesseret i at indgå et samarbejde med influencerne. For influencerne er det perfekte talerør for virksomhederne, der ønsker omtale af deres brands til en klart defineret målgruppe.

Og det er netop i den helt specifikke målgruppe af følgere til influencerne, at dynamikken ligger. Følgerne har nemlig selv valgt at følge influencerne, og dermed er ønsket om at lytte til influencerne stor – også når influencerne taler om deres test af nye produkter eller lignende.

Typer af influencers
Når virksomhederne så leder efter de for dem perfekte influencers, så kan der være forskellige kriterier såsom: Køn, alder, geografi, antal følgere og engagement (interaktion såsom: synes om, delinger og kommentarer red.).

Det er også vigtigt at finde en influencer, som har det ønskede udtryk. Eksempelvis kan en Gucci taske godt være malplaceret hos en influencer, som går højt op i at genbruge tøj. Omvendt, så vil der være et perfekt match hos en influencer, der elsker klassisk design, som bærer et Ole Lynggaard smykke.

Men det er ikke kun dyre produkter, som finder vejen til de danske influencers. Det er alle typer produkter, og alle prislejer.

Vil du gerne finde en dygtig influencer til at markedsføre et produkt, så kan du skyde genvej ved at vælge en influencer marketing platform såsom: (sponseret link) Loggershut.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce