cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Værd at vide om lollændere og deres rejsevaner

Lolland sprudler af historie, natur og kultur. På trods af det vælger mange lokale at sætte kursen sydpå op til flere gange om året.

Den gennemsnitlige lollænder rejser faktisk 1 1/2 gang om året. Blandt de mest eftertragtede destinationer finder man Tyrkiet, Spanien, Egypten og Italien. Bliv meget klogere på lollændernes rejsevaner her.
20. december 2018 kl. 11:17 Af Tripbuddy.dk

Denne rejsetype er særlig populær
Én rejsetype skiller sig ud fra mængden – denne er et hit hos langt de fleste lollændere.

Der er naturligvis tale om den såkaldte afbudsrejse, som typisk forbindes med store kontante besparelser. Med de billigste afbudsrejser(sponseret link) kan man spare op til 70 % på fly og hotel. Det tiltaler tilsyneladende lollænderne, som ikke har noget imod at pakke kufferten og tage af sted med det samme. Med denne rejsetype skal man nemlig være en smule impulsiv.

Det er ingen hemmelighed, at lollænderne har færre penge mellem hænderne end de fleste, hvorfor de prisvenlige afbudsrejser står i høj kurs blandt de lokale. Måske kunne en afbudsrejse også være noget for dig?

En generel god indsigt i passagerrettigheder
Som flypassager har du en verden af rettigheder – disse rettigheder skal du selvfølgelig være bekendt med. Passagerrettighederne - i henhold til EU-Forordning 261/2004 - gælder for alle europæiske rejsende. Du vil i allerhøjeste grad kunne drage nytte af at kende til dine rettigheder, ifald du er så uheldig at blive ombooket eller afvist ved boarding. Ligeledes skal du vide, hvilke rettigheder du har, hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst. Selv en kort flyforsinkelse(sponseret link) kan berettige til økonomisk erstatning – dog skal forsinkelsen lyde på minimum 3 timer med udgangspunkt i ankomsttidspunktet.

Lollænderne er generelt meget skarpe, når det kommer til passagerrettigheder. Der er i hvert fald rigtig mange, som umiddelbart efter hjemkomsten søger kompensation som følge af en flyforsinkelse eller flyaflysning. At være proaktiv kan være yderst gunstigt, idet man kan få op til 600 euro i erstatning pr. passager.

Hvor godt kender du dine rettigheder i forbindelse med flytransport?

Høj prioritering af rejsebudgetter
De fleste danskere ved, at de burde udarbejde et rejsebudget, men faktum er, at de færreste får gjort noget ved det. Det er en skam, idet man hurtigt kan miste overblikket over, hvor mange penge man, fra et økonomisk synspunkt, kan tillade sig at bruge. Med et budget sikrer du dig, at der bliver afsat penge til både transport, indkvartering, lommepenge, rejseforsikring og meget mere. Rækker budgettet ikke til det hele, kan du forsøge at finde en billigere flyafgang, et billigere hotel eller forhandle dig frem til en lavere forsikringspræmie.

Da de færreste lollænderne arbejder inden for bankverdenen, vælger mange at tage kontakt til banken, når budgettet skal lægges. Det kan du også overveje at gøre, hvis du mangler en hjælpende hånd til at udarbejde et overskueligt og realistisk budget. Måske kan banken også hjælpe med finansieringen, hvis det skulle blive nødvendigt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce