Annoncørbetalt indhold

Anonce: Sådan brygger du din egen øl

Ved du hvad malt og et (sponseret link) refraktometer har til fælles? De bruges begge i ølbrygning!

Uanset om det er tid til en ny hobby, eller du bare gerne vil kunne brygge en øl, som du kan servere til julefrokosten, så er du landet det rette sted - for vi har nemlig lavet en simpel guide, der i korte træk forklarer dig, hvordan du brygger din egen øl!

Det skal du bruge, for at brygge cirka 10 liter øl:Råvarer


  • 2 kg groft formalet malt
  • 8 liter vand fra hanen
  • 10g + 10g humle pellets
  • Ølgær

Udstyr


  • En gryde med plads til 10 liter
  • Spand til fødevarer
  • En stor ske
  • Termometer
  • Køkkensi
  • 1 meter silikoneslange
  • Tappehane

Der findes flere både mere og mindre avancerede måder at brygge øl, men prøv i det små, før du går ud og investerer i det helt store grej. På den måde undgår du at bruge penge på noget, du alligevel ikke bliver glad for.

Step 1: mæskning
I den første fase skal malten klargøres til kogning af din urt. Urten er betegnelsen for den væske, der i sidste ende bliver til din færdige øl. Processen kaldes også for mæskning, og det er her, maltens stivelse omdannes til maltsukker. Under gæringen omsættes maltsukker til alkohol.

Start med at anskaffe noget malt, som du knuser groft. Det kan være med et køkkenredskab, men du kan også vælge at købe det knust.


Step 2: filtrer urten
Efter mæskningen skal urten filtreres. Det kan gøres ved hjælp af en hjemmelavet filtreringskonstruktion, hvor du adskiller den faste del, som kaldes mask, fra den flydende del, som er urten.

For at få det bedste resultat skal processen gentages et par gange - så her handler det om at væbne sig med tålmodighed. Det er vigtigt, at du får alt det overskydende mask ud, så du står tilbage med en ren og klar urt.
Step 3: urten koges op
Når du har filtreret urten, skal den koges op. På den måde steriliseres urten, og du får afkogt eventuelle flygtige smagsstoffer.

Du får brug for et termometer her, for du skal have styr på temperaturerne. Det er også i denne fase, at du tilsætter humlen, så du får den klassiske og karakteristiske smag af øl.


Step 4: urten gæres - og bliver til øl
Til slut hældes urten over i en steril gæringsspand, hvor gæringsprocessen sættes i gang. Urten køles ned, og herefter tilsættes gæren. Vær opmærksom på, at der skal bruges en særlig form for ølgær - ikke bagegær.

Herefter monterer du en gærlås på spanden, som stille og roligt gradvist lukker CO2 ud, mens den holder bakterier væk.

Herefter skal du lade din øl gære i en uges tid, og så er du sådan set klar til at smage din egen øl. Dette kan du gøre ved at montere en tappehane på spanden.

Hvis du gerne vil have en endnu bedre øl, bør du tilsætte sukker, da øllen derved kan efterkarbonere, når man tapper på flaske. På den måde dannes der over tid mere kulsyre, så øllen ikke blive doven.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • reformator