Annoncørbetalt indhold

Disse ting skal du huske, inden du køber bolig

I takt med at renterne er ekstremt lave for tiden betyder, at det er blevet rigtig attraktivt at købe bolig.

Især i Danmarks større byer, er der kamp om lejlighederne. Det bliver nemlig mere og mere eftertragtet at bo her, samtidigt med at studerende hvert år flokkes til storbyerne for at bo tæt på deres studie.
Det kan være, at netop du også overvejer at komme ind på boligmarkedet. Dog er der være flere ting, du bør være opmærksom på og overveje, inden du foretager dit boligkøb.

Tænk det hele igennem
At købe en bolig, er for mange en meget stor beslutning. En tur i banken viser dig hurtigt, hvor meget det vil koste dig i form af renter, og det kan hurtigt løbe op. Det er derfor vigtigt, at du overvejer det hele igennem, specielt det økonomiske aspekt. Det er vigtigt, at du sørger for, at du stadig har et stort nok rådighedsbeløb hver måned efter husleje, afdrag og renter er betalt. Der er intet ved at sidde i din egen lejlighed, hvis du ikke har råd til at leve et nogenlunde liv ved siden af. Kan økonomien på nuværende tidspunkt ikke løbe rundt, vil en lejebolig i København være langt bedre og mere fornuftigt.
Lav derfor et budget og find ud af, hvad du har råd til uden at risikere at skulle leve af havregryn størstedelen af måneden. På den måde ved du allerede med dig selv, hvad dit max budget er, så du hurtigt kan afslå en lejlighed, hvis den er for dyr. Så slipper du for at falde pladask for en fin lejlighed for senere hen at blive slemt skuffet, når du finder ud af, at din økonomi ikke holder til at kunne købe den.

Overvej alternativerne
Selvom du har fået et relativt attraktivt tilbud fra en bank, bør du bestemt ikke stille dig tilfreds med dette. Du kan med fordel gå ned til andre banker med dit tilbud fra den første bank og se, om disse andre banker kan tilbyde dig noget mere attraktivt. Der kan være mange penge at spare månedligt på ens bank- og realkreditlån, hvis du sørger for at få det bedst mulige tilbud.
I den sammenhæng bliver det også anbefalet, at man hvert år undersøger de forskellige lånetilbud igen for at være sikker på, at markedet ikke har ændret sig, og der i mellemtiden er kommet et billigere tilbud på banen.

Prøv lykken online
Når først du har fundet ud af, hvad dit budget er, kan du begynde at lede efter boligen. Men hvor er det lige, du finder drømmeboligen? Jo, det er masser af steder, den kan dukke op, men i takt med den høje konkurrence på markedet, handler det om at være hurtigt og vaks, når først drømmeboligen dukker op.
Efterhånden kan alt findes online på grund af digitaliseringen, og det samme gælder, når det kommer til din bolig. Du finder ikke nødvendigvis din nye bolig nede hos ejendomsmægleren. Du bliver også nødt til at bruge internettet, hvis du vil have adgang til det fulde udvalg af boliger til salg.
Der er blandt andet selvsalg, som bliver mere og mere populært, da sælger herved selv står for salget, og slipper for at betale dyre domme for ejendomsmæglerne. Derudover er der også køberkartoteker, som du kan skrive dig op til, så du hurtigst muligt kan blive opmærksom, når der kommer en bolig, der opfylder dine krav.


Det er okay at forhandle om prisen
Det er næsten blevet almindeligt at betale 70.000 kroner for sælgers gamle skab i soveværelset eller give 40.000 kroner for sofabordet i boligen. Men selvom du konstant hører, at dansk handel går forrygende og der er høj konkurrence på markedet, skal du også sørge for, at prisen er i overensstemmelse med markedet og din egen økonomi.
Herved ender du med ikke at betale alt for meget i overpris, bare fordi du er desperat og føler, du står med drømmeboligen, som du ikke kan finde andetsteds. I stedet skal du overveje, hvad boligen reelt er værd for dig og ikke blive grebet af stress, fordi sælger fortæller dig, at der er fem andre interesserede. Du skal også selv føle dig tilpas med den endelige pris. Oftere end du tror, er det endda muligt at forhandle sig til en bedre og lavere pris, end hvad sælger først foreslår.
Nogle gange kan det dog være svært at vide, hvor fræk, man kan tillade sig at være, når det kommer til at prutte med prisen og til sidst ende med et godt og tilfredsstillende beløb på boligen. Samtidigt frygter mange også, at dét at forhandle om prisen, er et negativt træk, som kan være med til, at de mister muligheden for at købe boligen. Den helt rette forhandlingsteknik kan være svær at meste, hvilket også er årsagen til, at der findes kurser indenfor dette. Men du kan få store fordele ud af dette, hvis du lærer teknikken, og mange penge kan spares.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • hus til salg