Annoncørbetalt indhold

Effektivisér din arbejdsgang med Excel

Det er fuldstændig underordnet om du driver en lille enkeltmandsvirksomhed, et IVS eller ApS selskab, så kan Excel gør din hverdag samt din forretningsgang enklere og mere effektivt.

Der er rigtig mange danske virksomheder, som anvender Excel til næsten alt. Her handler det om alt fra tidsregistrering, fakturaopsætning, analyser, projekt-og ressourcestyring og meget mere. I det følgende er der 5 simple tricks, som forsmag på hvor praktisk og smart Excel er.

1. Dobbeltklik og tilpas indholdet automatisk!
Når man åbner et Excel regneark, ser man mange smalle kolonner og rækker, hvor det kan være udfordrende at skrive det ønskede tekst. I stedet for at du manulet skal gå ind og rykke på de forskellige kolonner og celler, er der en lidt nemmere og smartere måde, hvordan du kan tilpasse kolonnebredde på. Du skal blot vælge de kolonner du gerne vil justere på, hvor du går op med markøren på bogstavebetegnelserne. Dernæst, placér musen på stregen midt mellem to kolonner – dobbeltklik og så tilpasser kolonnerne sig automatiske alt efter indholdet.

2. Indsæt rækker og kolonner på en gang
Mange gange når man arbejder i Excel, så er man sikker på, at man fik sat den ønskede tabel op.
Dog finder man hurtigt ud af, at man skulle have flere kolonner eller rækker med. Og i stedet for at sidder og sætte en efter en, kan denne problematik løses meget mere effektivt. Markér der hvor du gerne vil have flere rækker eller kolonner, højre klik og vælg den ønskede format. Her er det op til dig, hvorvidt der skal indsættes rækker eller kolonner efter elle før. Meget enkelt og lige til!

3. Autofil – den intelligente funktion!
Excel kommer med mange forskellige og smarte funktioner, og Autofill er én af dem. Sidder du og skal indsætte en stor mængde af data på en gang i et Excel ark, så skal du helt klart benytte dig af Autofill. Det er en super intelligent og smart funktion, som hele tiden prøver at skabe struktur for dig. Nogle af eksemplerne er, hvis du har to tal i tækkefølge vil Excel fortsætte talrækken eller har du for eksempel datoer vil samme mønster blive videreført. Meget smart!

4. Søg hurtigt data i Excel!
Sidder du med en del data, og du gerne vil frem til nogle bestemte områder i din data – så kommer du hurtigst rundt omkring din data ved at anvende søgefeltet i regnearket. Kan du ikke finde denne, så skal du blot anvende tastaturgenvejen CTRL-F.

5. Navigér nemmere i din data!
Sidder man med sit Excel regneark flere timer eller er der en masser af data, så er det altid rart at kigge arket igennem lidt hurtigere. Og dette kan du bestemt også gøre ved at bruge nogle af de smarte funktioner. For at navigere hurtigere i arket, kan du nemt bruge CTRL+ piltasterne på din tastatur for at navigere rundt i dit ark. Det er hurtigere, mere smart og så bliver ens arbejde meget sjovere i Excel.

Online Excel kurser
I og med at Excel bruges af mange forskellige virksomheder verdenen over, kommer der konstant nye funktioner og værktøjer. Står du og gerne vil blive en superhaj til Excel generelt, så kunne en online kursus være løsning. Lær VBA på dansk og få den grundlæggende viden og teori omkring Excel. Få adgang til et univers, som kan hjælpe dig med at lave simple budgetter, oversigter, faktura, tidsplaner og meget meget mere. Med kurset bliver du bedre til at programmere i Excel og baner dig vejen for at bruge det både i erhverv og privat!

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • tkursus online