Annoncørbetalt indhold

Sådan øger du din arbejdsglæde

Arbejdsglæde er vigtigt at prioritere.

Du skal arbejde ekstremt mange timer resten af dit liv, og det kan virkelig være hårdt at se lyset for enden af tunnelen og generelt nyde hverdagen, hvis du ikke trives på dit arbejde. Derudover er der tidligere blevet vist en sammenhæng i mellem arbejdsglæde og sygefravær. Derfor kommer her nogle tips til, hvordan du kan øge din arbejdsglæde.

Godt sammenhold blandt kollegaer
Først og fremmest er et godt sammenhold blandt kollegaerne ekstremt vigtigt for mange, hvis de skal gå glade på arbejde. Mange danskere oplever modsat en arbejdsplads, hvor de enten ikke føler sig velkomne eller generelt føler sig utilpas.
Den enkeltes trivsel bliver altså i høj grad påvirket af dette, og derfor er det vigtigt, at både arbejdspladsen men også kollegaerne i mellem sørger for at vægte dette højt. Det kan være noget så simpelt som at arrangere en påskefrokost for afdelingen eller få sat gang i en bowlingtur blandt de interesserede kollegaer.
Det kan helt generelt være via forskellige arrangementer og teambuilding, som styrker sammenholdet. Er forholdet blandt kollegaerne godt, kan det også ofte ses på virksomhedens endelige resultater, hvilket også kan være motivation fra virksomhedens side.

Hav fokus på det fysiske miljø
Det fysiske arbejdsmiljø har også betydning for arbejdsglæden. Smerter i muskler og led kan hurtigt påvirke medarbejderne i højere grad, som i sidste ende kan medvirke til at de måske helt skal sygemeldes.
Er det eksempelvis et job, der foregår på et kontor hver eneste dag, kan simple ting som stol og skærm, der er tilpasset til den enkelte medarbejder være noget, der kan være helt essentielt for at skabe de bedste fysiske rammer. Andre ting som støj og belysning kan også have negative følgere og påvirke arbejdsglæden og den generelle trivsel, hvis der ikke bliver fokuseret på dette.

Er du ansat i et hårdt fysisk job, typisk indenfor industri- og byggebranchen, og kræver dit arbejde tunge løft, er et løftebord helt essentielt, for at skabe de optimale arbejdsbetingelser. Herved skal du ikke bekymre dig om den korrekte arbejdshøjde eller nedslidning. Samtidigt vil det gøre arbejdet lettere og forbedre produktiviteten. Det er ekstremt vigtigt, at den fysiske arbejdsplads er indrettet, så den passer til det arbejde, der nu skal udføres. Har du derfor ikke allerede adgang til et løftebord, kan det være relevant at snakke med den ansvarlige på din arbejdsplads.

Sørg for at du udvikler dig
Manges arbejdsglæde kan også blive formindsket, hvis medarbejderne ikke føler, de udvikler sig nok. Det kan være utrolig demotiverende for de medarbejder, der vægter personlig og arbejdsmæssig udvikling, hvis de eksempelvis ikke føler, de får mere ansvar med tiden, flere udfordrende arbejdsopgaver eller noget helt tredje.
Derfor kan du med fordel allerede fra start af, når du er til jobsamtalen på et job forhøre dig om, hvordan mulighederne reelt er for udvikling, eller om stillingen er opbygget således, at du kun kommer til at sidde med de faste opgaver resten af din ansættelsesperiode.
Er du allerede ansat, kan du tage en snak med den ansvarlige og høre, om der er mulighed for, at du kan prøve noget nyt, anderledes eller af en anden sværhedsgrad. Dog kan det for nogle betyde, at de må søge et helt andet job, når nye udfordringer ønskes.

Mulighed for at få konstruktiv kritik
For at udvikle sig kræves det også, at det er muligt at få feedback på sine handlinger. Har du eksempelvis stået for et større projekt, men ved ikke om kunden har været tilfreds eller ej – og på hvilke parametre, kan det være svært at forbedre sig samt rette op på de fejl, man laver.
Det er lige meget, om det er et studiejob eller en højere stilling, du har - kræv at du får konstruktiv kritik fra en relevant person i din virksomhed – det vil nemlig også styrke arbejdsglæden, hvis du ved, hvad du har lavet har været ekstremt tilfredsstillende, og hvordan du fremover skal opfylde kundens behov.

Fokuser på din motivationsfaktor
Helt overordnet kan du med fordel allerede fra start prøve at finde ud af, hvad den største motivationsfaktor for lige netop dig er.
For nogle er det en højere løn, så deres private økonomi og levestandard kan blive forbedret. For andre prioriteres mulighed for promotion, og ellers kan antal fridage og fritid være højt vægtet hos visse.
Når først du har fundet ud af dette, kan du vende dette med din egen chef – hvis han eller hun også ved, hvordan du bedst muligt bliver motiveret, kan det øge din arbejdsglæde og indsats på arbejdet.

Dyrk motion
Det er ingen hemmelighed, at der i lang tid har været snak om, hvor vigtigt fysisk aktivitet er, og at det kan hjælpe en på rigtig mange punkter. Det er alt fra stress, søvnløshed, humor og meget mere, som det påvirker i sidste ende. Regelmæssig motion er vigtigt i løbet af en presset hverdag, hvor du konstant har meget i tankerne.

Sætter du tid af til dette i din fritid, vil det kunne mærkes på din generelle glæde men også på arbejdet. Det er dog vigtigt at huske på, at løbeture ikke nødvendigvis er gode, hvis du er meget stresset. For nogle kan gåture i ens eget tempo i stedet være vejen frem for stadig at slå hjernen fra og få frisk luft uden at overbelaste sig selv.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • work