cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Få styr på finansieringen, inden du tager et billån

Er det tid til at skifte den gamle slæde ud med en ny, mere moderne bil? Så gælder det om at få ordentligt styr på finansieringen, så bilen ikke ender med at blive alt for dyr.
09. august 2021 kl. 10:40 Af Loan Scouter

At købe en ny bil handler ikke bare om at tage en tur ned forbi de forskellige autoforhandlere og forelske dig i din nye vogn. Nej, finansieringen skal også være på plads, og derfor får du her nogle råd til, hvordan du får et billån, som ikke er dyrere end højst nødvendigt.


Start med at sammenligne priser

Billån kan være ret forskellige og prisen kan være meget afhængig, hvor meget du kan betale tilbage hver måned. Derfor er det en god at lave lidt research. (Sponseret link) Sammenlign billån online, så du kan holde styr på, hvad der er af fordele og ulemper ved de forskellige billån. Du kan også læse om, hvad du skal være opmærksom på, inden du laver en låneaftale.


Sæt et budget for, hvad du kan betale hver måned

Biler er ikke billige. Du skal både betale skatter, ejerafgifter, vægtafgift og benzin, så du har allerede ret store månedlige udgifter til din bil. Med et billån får du endnu en månedlig udgift. Det er vigtigt, at afbetalingerne på dit lån ikke kommer til at vælte hele dit budget. Derfor skal du starte med at finde ud af, hvad du faktisk har råd til at betale hver måned for din nye bil.

Herefter kan du tilpasse dit billån, så du får et månedligt afdrag, der passer med, hvad du kan betale. Som hovedregel er det selvfølgelig billigst at betale lånet af så hurtigt som muligt, men kun hvis du overholder dine terminer. Derfor kan det bedre betale sig at vælge et lån med en længere løbetid, hvor renten passer til, at du skal bruge mange år på at betale af på lånet.


Hold øje med detaljerne i lånet

Der er mange faktorer, som er med til at bestemme prisen på dit lån. Derfor skal du ikke kun kigge på renten, når du vurderer prisen på et billån. Der kan være forskellige gebyrer, krav om minimumsløbetid eller andre udgifter forbundet med dit billån. Derfor er ÅOP et godt redskab til at sammenligne prisen på forskellige lån. Det står for årlige omkostninger i procent.

ÅOP medregner alle udgifter på dit lån, så du ved, hvad dit lån kommer til at koste efter 12 måneder. Det vil sige, at du ikke selv skal regne på omkostninger ved gebyrer, renter, renters rente og alle mulige andre faktorer, som kan fordyre dit lån.

Men ÅOP er ikke det eneste, du skal kigge på. Et billån er altid en pakkeløsning af forskellige faktorer. Du kan eksempelvis godt finde et lån med en lav rente og lave gebyrer, hvor du til gengæld er forpligtiget til at betale af på lånet igennem mange år. Det kan være en fordel, hvis du gerne vil have en lav månedlig ydelse, og hvor udbyderen så tjener på at have faste renteindtægter i mange år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce