cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Kom godt i gang med vægophæng til dit TV

Når man umiddelbart ser på det, så virker montering af et fjernsyn på væggen som en god ide.
28. januar 2018 kl. 16:11 Af Annonce

Det sparer gulvplads og løfter skærmen op i en højde, hvor alle nemt kan se det. Der er dog nogle vigtige ting at overveje, før man går i gang.

Har du en plads til komponenterne?
Hvis du er som de fleste, så har du flere enheder sluttet til dit fjernsyn. Spilkonsoller, kabelbokse, lydanlæg og lignende skal bruge en plads i nærheden af dit fjernsyn, så ledningerne kan komme til tv’ets udgangsporte. Dette problem kan dog nemt løses ved at stille en reol under tv'et som kan indeholde alle enheder. Du skal bare bore et hul i bagsiden af reolen for at trække ledningerne og kablerne igennem.

Har du overvejet alle ledningerne?
Du skal også overveje æstetikken ved alle disse ledninger. Selvom du ikke tilslutter en eneste enhed til dit fjernsyn, skal du stadig kæmpe med en grim ledning, der løber langs væggen hen til stikkontakten. Er du ok med dette?
Hvis ikke, er der nogle forskellige løsninger:

- Du kan få dine ledninger installeret inde i væggen (af en professionel, naturligvis)
- Få en stikkontakt installeret bag fjernsynet, så ledningen ikke behøver at dingle
- Køb en ledningsskjuler, der vil camouflere ledningerne
- Overvej at montere dine komponenter direkte bag tv'et (forudsat at du kun har et par stykker)

Kan din væg bære det?
Den vigtigste ting at overveje, når du monterer et fjernsyn, er om din væg kan holde det oppe. Selv de mest moderne, letteste fjernsyn er noget tungere end det billede. På grund af dette vil den placering du vælger have brug for plugs til at forankre skruerne. (Nej, gipsvægge vil næppe fungere. Til sidst vil plugsne blive trukket gennem gipsvæggen, og dit tv kommer til at ende på gulvet.)

Brug de rette værktøjer
Sørg for at have de nødvendige værktøjer til at montere et fjernsyn på din væg. Du skal bruge en boremaskine, bor der er omkring samme størrelse som monteringsskruerne og skruetrækkerbits. Hvis du ikke har de værktøjer, du har brug for, og du ikke selv vil investere i dem, så lån af venner eller naboer.

Er stikkene tilgængelige?
Kontroller for at se, hvor stikkene er placeret på dit fjernsyn. Hvis stikkene er på bagsiden af tv'et, bør du bruge et TV ophæng, der kan trækkes udad, hvilket giver dig bedre adgang til bagsiden af fjernsynet. Dette er især vigtigt, hvis du er den type, der hele tiden tilføjer nye enheder. Du ønsker ikke afmontere fjernsynet hver gang du har brug for adgang til stikkene.

Vær opmærksom på vinklen
Når man monterer et tv på væggen, skal man være opmærksom på dets vinkel. Hvis du kan lide at flytte dit fjernsyn, afhængigt af hvor du sidder, så kan du vælge et justerbart ophæng, der gør det muligt at dreje tv'et i forskellige vinkler. Måske ønsker man at vende fjernsynet, når den sene eftermiddags sol kommer gennem vinduet for at reducere blænding. I dette tilfælde vil man absolut have stor glæde af et vægbeslag, der kan drejes og justeres.
Der findes heldigvis mange gode vægophæng til tv’er så vælg det, der passer bedst til dig og dine behov. Det er trodsalt dig selv der skal kigge på det igen og igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce