Annonce
Sport

- Det var en kæmpe oplevelse

Mark O. Madsen er hjemme igen hos børnene Magnus og Sophia. Søndag eftermiddag tog de en tur på legepladsen på Østre Skole i Nykøbing. Foto: Maria O. Madsen

Mark O. Madsen hjemme igen efter nogle vilde måneder i USA

NYKØBING Mark O. Madsen er hjemme igen, hvor han allerhelst vil være. I familiens skød i Nykøbing med sin hustru Maria og deres to børn.

Familiemennesket Mark O. Madsen har netop overstået nogle vilde måneder i jagten på det ultimative mål indenfor sin idrætsgren MMA.

En rejse der foreløbigt kulminerede sidste lørdag, hvor Mark O. Madsen udkæmpede en dramatisk fight foran næsten 20.000 tilskuere i T-Mobile Arena i Las Vegas mod amerikaneren Austin Hubbard i verdens største og mest prestigefyldte MMA-forbund UFC.

- Det var en oplevelse, der slet ikke kan beskrives. Det var kæmpestort, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Selv om jeg har været en af verdens allerbedste til græsk-romersk brydning i mange år, har jeg aldrig oplevet et set up, som det UFC disker op med.

Alt er lagt til rette

- Der er mennesker omkring dig konstant, og du skal ikke tænke på noget som helst andet end at præstere, fortæller Mark O. Madsen, der gerne vil mane i jorden, at livet som kæmper i UFC er den rene guldgruppe.

- Mit figthfee (grundløn, red.) lyder på 33.000 dollar (cirka 222.000 danske kroner, red.), som stort set er brugt, inden jeg går op i ringen på trænere, sparringspartnere, rejser osv., og så fik jeg 33.000 dollar yderligere for at vinde kampen plus nogle bonusser, som jeg ikke helt har styr på, fortæller Mark O. Madsen, der måtte kæmpe ekstremt hårdt for at besejre Austin Hubbard, og det kostede også en brækket kæbe undervejs, da amerikaneren ramte falstringen med et knæ i anden omgang.

- Det havde jeg selvfølgelig gerne været foruden, men det er den risiko, man løber, og det har bestemt ikke afskrækket mig fra at gå i ringen igen, siger Mark O. Madsen, der efter hjemkomsten til Danmark røg direkte på operationsbordet og fik sat skruer ind i kæben, der var brækket fire steder.

Men det var særdeles tæt på, at Mark O. Madsen aldrig var kommet i kamp ved UFC-stævne 248 i Las Vegas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ramt af uheld

Blot fire uger før kampen pådrog Mark O. Madsen sig en staffelikokinfektion under træningslejren i USA, og det var tæt på at slå ham ud.

- Jeg blev indlagt og fik drop med antibiotika og blev frarådet at gå i ringen, da man normalt skal holde sig i ro i fire til seks uger, men det var slet ikke et tema på det tidspunkt, forsikrer Mark O. Madsen, der derefter tog hjem til Danmark for at komme sig og også blev tilset af en læge.

- Jeg trænede overhovedet ikke i de 14 dage, jeg var hjemme, lyder det fra Mark O. Madsen, der derpå tog retur til USA, og så stødte et nyt uheld til.

- Under en sparring overrev jeg to ledbånd i skulderen, og der var jeg tæt på at opgive det hele.

- Min krop fungerede ikke, og min træning var noget skidt, men heldigvis fik Martin (Kampmann, træner, red.) mig til at tro på tingene igen, og lige så stille og rolig fik jeg gang i kroppen igen, fortæller Mark. O. Madsen om situationen bare en uge før kampen mod Austin Hubbard.

- Forberedelsen specifikt på modstanderen var der ikke meget af. Det kunne vi simpelt hen ikke nå, og jeg vidste også på forhånd, at han havde et stort hjerte. Det viste kampen jo også. Han blev jo ved i tredje omgang, hvor jeg med en brækket kæbe bare skulle holde mig på benene, fortæller Mark O. Madsen, der havde tænkt scenariet, at han risikerede at tabe kampen - de sløje forberedelser taget i betragtning.

- Jeg sagde til mit team, at jeg gik ud og gjorde det bedste, jeg kunne, og så måtte vi se, om det var nok, og det var det heldigvis lige nøjagtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bliver klar igen

Han mangler fortsat at få sat noget ståltråd ind i sin kæbe og på et tidspunkt få fjernet skruerne, der i øjeblikket holder den sammen, men hvornår ved han ikke.

- Sygehusvæsenet, som jeg kun har ros til overs for, har vigtigere ting at bruge deres tid på lige nu, understreger Mark O. Madsen, der skal ligge stille i noget tid, og det huer ham ikke.

- Mon ikke jeg inden længe står i Olympian Gym i Maribo og træner igen. Det kan jeg ikke forestille mig andet, siger Mark O. Madsen, der glæder sig til at dele en ny oplevelse med sine mange fans.

Han er nemlig med i TV3's jubilæumsudgave af Fangerne På Fortet, som snart løber over skærmen.

- Det var en vanvittig sjov oplevelse, men også grænseoverskridende. Det kan godt være, at jeg er en hård figther i ringen, men der var altså nogle ting, hvor Mark O. Madsen måtte melde hus forbi, griner Danmarks største MMA-stjerne, der har skullet holde tæt med, at han var fem dage på det franske fort, lige efter han havde banket Patrick Nielsen i juni 2019.

  • Mark O. Madsen er hjemme igen hos børnene Magnus og Sophia. Søndag eftermiddag tog de en tur på legepladsen på Østre Skole i Nykøbing. Foto: Maria O. Madsen
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Annonce
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Annonce
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret