cookie-og-privatlivspolitik
Chefstræner Johan Zanotti (th) og assisterende træner Nick Szwiec kan se frem til råde over en stærkere og bredere trup, hvis Team Sydhavsøerne rykker op i Håndboldligaen.
Chefstræner Johan Zanotti (th) og assisterende træner Nick Szwiec kan se frem til råde over en stærkere og bredere trup, hvis Team Sydhavsøerne rykker op i Håndboldligaen.
Foto: Claus Hansen

Sport

Flere penge til nye spillere

Hvis det lykkes Team Sydhavsøerne at spille sig op i Håndboldligaen, er der udsigt til betydeligt flere indtægter.
09. april 2019 kl. 19:54 Af Allan Plenborg

Annonce

MARIBO Team Sydhavsøerne er efter en fin sæson og tredjepladsen i 1. division klar til at spille oprykningskampe til Håndboldligaen. Først skal Tønder besejres. Og dernæst det hold, der slutter sidst i Håndboldligaens nedrykningsspil.

For sportschef Morten Juul og resten af teamet i Team Sydhavsøerne er det positivt at skulle spille oprykningskampe til Ligaen.

Men det giver samtidig sportschefen meget mere arbejde. For han skal i realiteten arbejde med både en plan A og en B-plan.

Spiller Team Sydhavsøerne også 1. divisionshåndbold næste sæson, er truppen stort set på plads. I så fald mangler blot en enkelt spiller. Og ham har Juul på plads. Han venter bare med at præsentere den nye spiller.

- Så meget kan jeg sige: Det er en ung spiller, siger Morten Juul.


Stærkere trup

Men skulle lykken tilsmile Team Sydhavsøerne, og man skal spille i Håndboldligaen, er det påkrævet med et stærkere og bredere trup. Det erkender Morten Juul.

Såfremt Team Sydhavsøerne rykker op, er der udsigt til betydeligt flere indtægter. Det drejer sig først og fremmest om flere sponsorkroner. Eksempelvis er aftalen med Lolland Kommune udformet sådan, at Team Sydhavsøernes vil modtage godt en halv million for at spille i Ligaen. Aftalen i 1. division lyder på en kvart million kroner plus en bonus på 100.000 for tredjepladsen.

Og merindtægten for at spille ligahåndbold kommer til at smitte af på spillertruppen, fordi sportschefen i så fald er blevet stillet flere penge i udsigt.

- Spørgsmålet er så, hvilke spillere, der er til at få. De fleste har jo kontrakterne på plads til næste sæson, gør Morten Juul opmærksom på.

Men naturligvis gør han sit arbejde og sonderer løbende det ledige spillermarked i tilfælde af, at der skal spilles ligahåndbold.


Frejlev ikke i spil

I Team Sydhavsøerne havde man håbet, at målmand Nicolaj Frejlev kunne være til rådighed i oprykningskampene. Men Frejlev har fået forbud mod at spille af ergoterapeuterne.

Han har ikke spillet siden midt i januar, hvor han kom til skade med den ene tommeltot, hvilket krævede operation.

- Jeg skal træne et godt stykke tid endnu, før jeg må komme i kamp. Men der er dog fortsat fremgang i genoptræningen, siger Nicolaj Frejlev, der ligesom resten af holdet glæder sig over, at målmandskollega Nicolai Neupart er vokset enormt med opgaven.

Team Sydhavsøerne håber - ikke overraskende - på stor opbakning til kampene mod Tønder.

TSØ Support arrangerer buskørsel til udekampen skærtorsdag i Tønder. Og til returgildet 2. påskedag i Maribo-Hallerne sørger Lollands Bank og Bar2 for gratis adgang.

- Vi satser på at fylde Maribo-Hallerne, siger salgskoordinator Bjarne Schultz.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce