cookie-og-privatlivspolitik
2. marts 1921 kunne man se denne annonce i udgivelsen af dagens Folketidende.
2. marts 1921 kunne man se denne annonce i udgivelsen af dagens Folketidende.
Foto: Folketidende arkiv

Ugeavisen Guldborgsund

- Jeg elsker den tekst!

I år er det 100 år siden Marius Mortensens Eftf. fik sit første næringsbrev og derved måtte sælge alkohol på adressen i Frisegade.
02. marts 2021 kl. 06:00 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING I dagens udgivelse af Folketidende 2. marts 1921 kunne læseren finde denne fine annonce fra L. Becks. Efterfølger (nuværende Marius Mortensens Eftf.) i anledning af, at indehaveren havde fået næringsbrev eller spiritusbevilling, som vi kalder det i dag.

"Det ærede Publikum bedes henlede Opmærksomheden paa, at kun ægte, udsøgte Vine og Spirituosa, saavel originale som Firmaets egne Aftapninger, føres til billige Priser, naar Hensyntagen til Kvaliteten"... Ærbødigst L. Becks Efterfølger.

- Det var en meget ophøjet og høflig måde at komme ud med sit budskab på. Jeg elsker den tekst! Den er endnu et eksempel på den spændende historie, der hører til huset her. Inden butikken dengang fik sin bevilling, havde den solgt skrå og tobak i sine første 60 år, og var en skibsproviantering. Men så for 100 år siden kom der rom, whiskey og for eksempel Cherry Heering på hylderne. Sidstnævne blev kendt i hele verden, og der blev produceret rigtig meget forskelligt spiritus i Danmark dengang indtil Told og Skat kom på banen, så blev det for omstændigt, fortæller vinhandler Jes Jonigk.

- Og dengang var det selvfølgelig kun mænd, der købte spiritus i butikkerne. Men i dag er det kvinderne, der har overtaget det indkøb i mange lande - ikke mindst af vin, tilføjer han.


Populært tiltag

Hver uge er Marius Mortensens Eftf. og Schou's klar med en take away menu, hvor du kan få dig et velsmagende måltid med en tilpasset vin - se mere på butikkens Facebook-side - jo, jo det er nye tider...KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE