cookie-og-privatlivspolitik
Teatret Masken ledes af Inger Mikkelsen og Niels Kragh samt Hannah Karina Mikkelsen (forrest i "tre-banden"), der kom til teatret i 2009.
Teatret Masken ledes af Inger Mikkelsen og Niels Kragh samt Hannah Karina Mikkelsen (forrest i "tre-banden"), der kom til teatret i 2009.
Foto: Masken

Ugeavisen

Masken fylder 40 år

Jubilæet markeres med reception 8. december og juleeventyret "Nøddeknækkeren og Musedronningen"
03. december 2018 kl. 14:28 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

For 40 år siden så Teatergruppen Masken dagens lys, og gruppen blev støttet af Nykøbing F. Kommune.

I årene forud havde Nykøbing F. Amatørscene, Gl. Sprøjtehus Teatret produceret flere forestillinger for børn med så stor succes, at der var grobund for at danne et professionelt teater. I 1980 fik gruppen status af egnsteater.

I 1984 fik Masken eget teater Maskens Hus i Skolegade, og der blev produceret forestillinger for både børn og voksne. Det første egnsspil fandt sted i 1985, og "Herrens Mark" havde stor succes, ligesom de følgende har haft succes. Senest i år med "Østerbrofortællinger", der var totalt udsolgt.

I 2006 flyttede Egnsteatret Masken til det nye Kulturforsyningen og skiftede navn til nuværende Teatret Masken. Gennem tiden har mange børn og unge stiftet bekendtskab med teaterverdenen gennem Masken og Maskens ungdomsforestillinger, Og det voksne publikum tilgodeses med gæstespil, samtalesaloner, koncerter og som nævnt egnsspil.

Masken fejrer jubilæet med en reception 8. december klokken 15 til 17 i Teatret Masken, Voldgade 1. Desuden markeres de 40 år med en musikalsk udgave af juleeventyret "Nøddeknækkeren og Musedronningen".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce