Annonce
112

Oprullet i retten: Derfor skød politiet mod bil

Politiet var massivt til stede i området i Sakskøbing en stor del af eftermiddagen og aftenen tirsdag. Foto: Presse-fotos.dk
En 26-årig mand blev onsdag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing i sagen fra Sakskøbing, hvor politiet tirsdag eftermiddag skød mod en kørende bil.

Som Folketidende tidligere har fortalt, blev en 26-årig mand med tilknytning til lokalområdet tirsdag eftermiddag anholdt, efter at han ifølge politiets sigtelse forsøgte at køre en politibetjent ned i Sakskøbing.

Den 26-årige blev onsdag kort før middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing, og i forbindelse med oplæsningen af sigtelserne mod manden, oprullede specialanklager Skipper Falsled fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi hændelsesforløbet, som det er blevet forklaret af de to betjente, der var kaldt ud til stedet.

Ifølge sigtelsen reagerede politiet på en anmeldelse fra et vidne, som havde bemærket, at der ved en byggeplads på Hasegade i Sakskøbing holdt en tysk indregistreret varebil med trailer, hvorpå der stod en minigraver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politiet fik anmeldelsen kort før klokken 15 om, at der siden tidligt samme morgen havde holdt en hvid varebil med trailer på stedet, som ikke var tilknyttet byggepladsen, og anmelderen syntes derfor, at det virkede mistænkeligt.

En patrulje blev sendt ud for at undersøge sagen, og da betjentene kom frem, kunne de konstatere, at der ganske rigtigt holdt en bil som beskrevet på stedet. Bilen havde ikke nogen nummerplade foran, men var forsynet med en tysk nummerplade bagpå, mens traileren var forsynet med en norsk nummerplade.

Umiddelbart var der ikke nogen mennesker i bilen, men da en af betjentene fosøgte at kigge ind i varerummet, kunne han fornemme, at der hang en hængekøje derinde.

Da politiet bankede på døren ind til varerummet, åbnede en mand døren.

Disse paragraffer er den 26-årige sigtet efter:

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252 samt paragraf 119 stykke 1 og 4:

Det siger loven:

§ 252. Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs vis forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

§ 119. Den, som øver vold, truer med at øve vold eller offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter trussel om vold mod nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv, under udførelsen af tjenesten eller hvervet eller i anledning af samme, eller som på lige måde søger at hindre en sådan person i at foretage en lovlig tjenestehandling eller at tvinge ham til at foretage en tjenestehandling, straffes med bøde eller fængsel indtil 8 år. Ved fastsættelse af straffen skal det indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået, mens eller i umiddelbar forlængelse af at der i området foregår grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted, eller at forholdet er begået mod den pågældende i dennes fritid.

Stk. 4. Lægger nogen i øvrigt de nævnte personer hindringer i vejen for udførelsen af deres tjeneste eller hverv, straffes han med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder. Ved fastsættelse af straffen skal det indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået, mens eller i umiddelbar forlængelse af at der i området foregår grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted.

Kilde: Retsinformation.dk

Da betjentene fik kigget lidt nærmere indenfor i varerummet, fandt de to nummerplader. Den ene var dansk og ved et nærmere tjek viste det sig, at det var en af de nummerplader, som hørte til bilen. Bilen var meldt stjålet 3. januar, og den tilkoblede trailer viste sig også at være meldt stjålet i går, tirsdag.

Startede bilen

Da politiet bad manden træde ud af bilen, smækkede han i stedet døren og satte sig om på førersædet og startede bilen. Den ene betjent gik om foran bilen, men den 26-årige valgte alligevel at sætte bilen i bevægelse og kørte ifølge betjentens forklaring - som blev læst op ved grundlovsforhøret - langsomt frem mod betjenten.

Bilen nåede også at strejfe betjenten på underkroppen, men det lykkedes ham at springe til side, så han ikke blev kørt ned, og derefter skød han et ikke nærmere angivet antal gange mod bilens dæk.

Den anden betjent havde ifølge oplæsningen i grundlovsforhøret en nogenlunde tilsvarende forklaring omkring hændelsesforløbet. Betjenten forklarede, at den 26-årige i første omgang legitimerede sig med et italiensk kørekort.

Kort efter, at den sigtede kørte fra stedet, blev han anholdt af en anden patrulje, der fandt ham til fods i området omkring Stadionvej. Her forsøgte han først at løbe væk, men blev indhentet og standset. Ved anholdelsen var han blandt andet i besiddelse af en nøgle til en Mercedes - samme mærke som den bil, han kørte i. Derudover var han også i besiddelse af en mindre mængde narkotika.

Ovenstående er altså politiets udlægning af sagens forløb. Den sigtede ønskede ikke at udtale sig i retten, så det vides ikke, hvordan han oplevede episoden.

Den 26-årige er flere gange tidligere dømt for forskellige lovovertrædelser - blandt andet vold, trusler, røveri og fareforvoldelse, og det var medvirkende til, at dommeren besluttede at varetægtsfængsle ham. Derudover blev han også fængslet, fordi dommeren fandt, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i sigtelserne mod ham.

Den 26-årige kærede fængslingskendelsen til landsretten. Det betyder, at Østre Landsret også skal tage stilling til, om manden skal varetægtsfængsles. Indtil da forbliver han i politiets varetægt.

  • Politiet var massivt til stede i området i Sakskøbing en stor del af eftermiddagen og aftenen tirsdag. Foto: Presse-fotos.dk
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Annonce
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Sport

Claus Jensen: Vi skal lære af de her perioder

Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Annonce
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder