Annonce
112

Sag om babypiges voldsomme død: Nu har "faren" besluttet sig

Sagen om den lille pige, der døde efter at være blevet udsat for omfattende vold - og blev mindet med bamser ved statuen Pelikanen i Holeby - skal behandles af landsretten. Arkivfoto: Jan Knudsen
Anklagemyndigheden har anket dommen over ungt lollandsk par, der blev fundet skyldige i at forvolde seks uger gammel piges død.

HOLEBY: Fire års fængsel. Sådan lød dommen, som 21-årige June Gry Sørensen og 23-årige Mikkel Storm Sørensen for to uger siden fik ved Retten i Nykøbing Falster. Her blev de ganske vist frifundet for anklagen om, at de i september 2022 havde dræbt June Gry Sørensens seks uger gamle datter, men de blev fundet skyldige i vold med døden til følge.

Anklager Siw Olsen havde krævet otte års fængsel til dem begge og udtalte efter domsafsigelsen, at hun derfor ikke var tilfreds med dommen. Siden har både de dømte og Statsadvokaten i København skullet tage stilling til, om de ville anke dommen, og det har anklagemyndigheden gjort.

Det fortæller Lonnie Kromann Nielsen, der er advokat for Mikkel Storm Sørensen, som ikke er biologisk far til pigen, men fungerede som far.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løftet af hans skuldre

- Anklagemyndigheden ankede i fredags, så vi kontraanker til frifindelse, subsidiært formildelse. Så det fortsætter i landsretten, siger hun mandag formiddag, kort efter at hun selv fik beskeden om anklagemyndighedens beslutning.

Ved domsafsigelsen 13. maj bad både Mikkel Storm Sørensen og June Gry Sørensen om at få tid til at overveje, om de ville anke. Og i dag, mandag, skulle Lonnie Kromann Nielsen vende sagen med sin klient.

Havde I også kontraanket, hvis ikke anklagemyndighden havde anket?

- Det havde vi taget endelig stilling til i dag, så det kan jeg ikke give dig et klart svar på. Men i og med at anklagemyndigheden har anket, behøver vi ikke at forholde os til det og træffe beslutningen med den risiko, der er for ikke at få medhold og få en hårdere straf. Den beslutning er løftet af hans skuldre. Og det er klart, at når vi har kontraanket, går vi efter en frifindelse, præcis som vi gjorde i byretten, siger hun.

I og med at anklagemyndigheden har anket, behøver vi ikke at forholde os til det og træffe beslutningen med den risiko, der er.

Lonnie Kromann Nielsen, forsvarer for Mikkel Sorm Sørensen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Formentlig for i 2025

Sagen er endnu ikke berammet, men Lonnie Kromann Nielsen frygter, at der kan gå lang tid, før sagen kommer for.

- Vi er nok helt henne i 2025, men håber, den kommer på før. Der er jo ikke så meget at vente på som i byretten, hvor der skulle laves en mentalerklæring om June. Men vi kan se på andre sager, at berammingstiden stadig er lang, siger hun og tilføjer, at hun håber at få besked om datoerne i løbet af nogle uger.

I en kortfattet e-mail oplyser Mariann Jørn Hansen, der er forsvarer for June Gry Sørensen, at hun også kontraanker.

Det bliver en anden anklager end Siw Olsen, der skal føre sagen i landsretten, og hun har derfor ingen kommentarer til anken og kontraanken.

Derfor blev de fundet skyldige i byretten

I skyldskendelsen lægger retten vægt på en række forhold:

Fire af pigens kraniebrud var nye og påført i dagene op til indlæggelsen. Det sidste var cirka en uge gammelt. De 14 ribbensbrud både nye og op til fire uger gamle. Nogle brud var nye brud oveni ældre, der var helet.

Retslægerådet konkluderer, at kraniebruddene ikke kan være pådraget ved fald, men vil kræve direkte fysisk vold mod hovedet ved anvendelse af betydelig kraft. Retslægerådet vurderer også, at det er sandsynligt, at pigen blev udsat for traumer mellem 5 og 10 gange.

June Gry Sørensen og Mikkel Storm Sørensen har forklaret, at pigen altid blev passet af enten den ene eller dem begge, og at der ikke er sket nogen ulykker. Der er altså ikke andre end dem selv, der kan have udøvet volden.

June Gry Sørensen har et stort temperament og kan meget hurtigt blive hidsig. Hun har også fortalt, at pigen græd meget, at der var jalousi i forholdet, at de skændtes og at hun søgte  på, hvordan man bliver skilt.

June Gry Sørensen virkede heller ikke glad efter fødslen og havde en påfaldende adfærd ved afskeden med datteren på hospitalet, og efterfølgende virkede hun lettet og fokuserede på sit fremtidige parforhold til Mikkel Storm Sørensen.

Vidneforklaringer og videooptagelser viser, Mikkel Storm Sørensen håndterede datteren hårdhændet ved vugning og leg.

Retten konkluderer, at både June Gry Sørensen og Mikkel Storm Sørensen har været vidende om, at pigen havde været udsat for vold uden at reagere på det. De har ikke stillet kritiske spørgsmål til hinanden eller reageret med vrede, heller ikke på sygehuset eller til begravelsen.

Én nævning vurderer, at det var June Gry Sørensen, der udøvede volden, og at Mikkel Storm Sørensen var vidende om det. Fem nævninge og de tre juridiske dommer vurderer, at det ikke kan afgøres, hvem af dem der har gjort det, eller om de begge gjorde det. Derfor dømmes de alene for at have medvirket til volden.

Kilde: Skyldskendelsen
  • RØD blomster ved Pelikan 3
    Sagen om den lille pige, der døde efter at være blevet udsat for omfattende vold - og blev mindet med bamser ved statuen Pelikanen i Holeby - skal behandles af landsretten. Arkivfoto: Jan Knudsen
Annonce
112

18-årig gik amok: Trampede på hund

112

Tævede løs med glasflasker og spark i hovedet: Nu er teenagere dømt

Annonce
Annonce
112

Tævede løs med glasflasker og spark i hovedet: Nu er teenagere dømt

Lokal nyt

Simon fik varmen i toget - nu skylder han DSB 400.000 kroner

Erhverv

Medie: Calle-firmaer har snydt for flere millioner

Indland

Brand udbrudt i Novo Nordisk i Bagsværd

112

18-årig gik amok: Trampede på hund

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

Guldborgsund

Begejstrede anmeldere: Masser af stjerner til revyen

112

Voldtægtsanklaget rumænsk mand har ingen forklaring på DNA-spor

112

Medie: Illegale håndværkere skyld i Novo-brand

Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Annonce
Annonce
Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Lolland

Heidi slår dørene op til ny butik

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej