Annoncørbetalt indhold

Annonce: Sådan finder du den rigtige internethastighed

Der findes mange forskellige internethastigheder på markedet, og det kan være svært at vide, hvilken der er den rigtige for dig. Der kan nemlig være stor forskel på internetforbruget, afhængig af om du bor alene, I er et par, eller I er en stor familie under samme tag.

Læs hvordan du regner ud, hvor meget internet du skal bruge i din husstand i artiklen.

Hvor hurtigt skal internettet være?

Den rette internethastighed for dig, afhænger af dine personlige behov, og hvad du bruger internettet til.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler en internethastighed på minimum 20 Mbit, hvis du bor i en mindre husstand med flere enheder på forbindelsen samtidig.

Hvis I derimod er en større familie, og I streamer tv og film, kan det være en god ide at gå op på omkring 50 Mbit.

Har du et højt dataforbrug, f.eks. hvis du downloader spil, hvis der er rigtigt mange enheder på forbindelsen samtidig, eller du gerne vil kunne se film i HD-kvalitet, kan det være en god ide at have en internetforbindelse på 50-100 Mbit f.eks. via en fiberforbindelse.

Vælg den rigtige download- og upload-hastighed

Når du skal vælge en internetløsning, er det ofte download-hastigheden, der bliver fremhævet. Download-hastigheden beskriver, hvor hurtigt du kan hente data ned til din computer, f.eks. når du skal streame film eller serier.

Men det er også vigtigt at sikre den rigtige upload-hastighed, når du skal finde den rigtige internethastighed til hjemmet. Upload-hastigheden beskriver, hvor hurtigt du kan sende filer eller andet data fra dine enheder til internettet, f.eks. hvis du skal oplade videoer til Instagram eller YouTube. Opbevaring af mange filer eller billeder i en online-sky, som f.eks. iCloud, kræver også en større upload-hastighed.

Langt de fleste udbydere tilbyder som minimum 25 Mbit begge veje, og det kan være nok for dig med et mindre internetforbrug, der bruger forbindelsen til mindre krævende opgaver som f.eks. at læse avis på din tablet. Det kræver nemlig kun omkring 1,5 Mbit/s i downloadhastighed.

Men lige så snart der er andre i huset, som gerne vil streame film eller serier på Netflix samtidig, kræver det omkring 10-20 Mbit/s. oveni. Og hvis du derudover gerne vil være forbundet til en server på arbejdspladsen, og teenageren samtidig uploader video-content, kan det være en god ide at have en internethastighed med en højere upload-hastighed på omkring 100-300 Mbit/s.

Find den udbyder der passer til dine behov

Når du ved, hvilken mængde internet du skal bruge, er det næste skridt at finde den rigtige udbyder.

For at undgå at betale for internet, du ikke bruger, kan det være en fordel at vælge en udbyder, som tilbyder flere internetløsninger med forskellig kapacitet. Samtidig er det en fordel at vælge en udbyder, som tilbyder fibernet. Med fibernet er du garanteret den bedste hastighed, uanset om du har et højt eller lavt forbrug.

Med (sponseret link) internet fra Waoo kan du vælge mellem forskellige internetløsninger - både til dig med et mindre forbrug og til dig, som bruger internettet mere end de fleste. Og uanset hvilken løsning du vælger, får du den hurtigst mulige hastighed med fibernet.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.