Annoncørbetalt indhold

Annonce: Sådan træner du effektivt derhjemme

Når man har besluttet sig for at træne, er det ofte en god idé at have lavet en plan. Så ved man præcis, hvad der skal ske, og hvornår det skal ske, og det gør det nemmere at følge træningen. Når man går i gang med at lave en træningsplan, kan man starte med at finde ud af, hvor meget tid man har til rådighed til træningen. Ligesom man også skal overveje, hvor meget tid, som man vil bruge på træningen.

Dernæst kan man overveje, hvilken type træning der passer bedst til én. Er det styrketræning eller konditionstræning, som man vil gøre i? Måske er det begge dele? Og så kan man herefter se på de øvelser, der skal udføres. Det er altid en god idé at variere sin træning, så den ikke bliver for kedelig. Man kan for eksempel skifte mellem at lave øvelser på gulvet og bruge en (sponseret link) romaskine eller en crosstrainer.

Men nogle gange kan det være svært at motivere sig selv til at træne, og derfor kommer der her tre gode råd.

Find ud af hvad der motiverer dig

Når man gerne vil tabe sig, og man har svært ved at finde den rette motivation, så kan det være en god idé at tænke over, hvorfor man gerne vil træne. Er det fordi, man føler sig utilpas i sin egen krop, er det fordi ens tøj ikke passer længere eller er der et helbredsmæssigt problem, som man gerne vil have bugt med? Uanset hvad årsagen er, så kan det være en god idé at have den for øje, når motivationen svigter. For hvis man kun tænker på at tabe de overflødige kilo, så kan det være svært at holde fast i ens mål - især hvis der går lang tid mellem hver gang, man træner.

Hvis man hele tiden har sin primære årsag for øje, så kan det give den ekstra motivation til at holde fast i ens mål. Det kan også være en god idé at finde en partner, som har samme mål som dig selv - på den måde kan I motivere og støtte hinanden.

Sæt realistiske mål

Når man træner derhjemme, kan det være svært at motivere sig selv til at komme i gang. Ofte er det fordi, man ikke har den samme struktur og de samme omgivelser, som når man træner i et fitnesscenter. Men der er faktisk en række ting, man kan gøre selv for at motivere sig selv til at træne derhjemme. For det første kan det være en god idé, at sætte sig nogle realistiske mål med sin træning, hvad enten det er at tabe sig, opbygge muskler, eller noget helt tredje. Når man har et mål, har man skabt struktur, og det er meget lettere, at holde fast i sin motivation, da man hele tiden har nogle realistiske og opnåelige mål. Ligesom man har noget at stræbe efter.

Endelig er det vigtigt, ikke at lade sig slå ud. For selvom det måske frister mere med sofaen og en film, når regnen siler ned udenfor, så skal man huske på, at ens krop stadig har brug for og gavn af motion. Så tag tøj på, som passer til vejret, og kom i gang med din træning. Du vil ikke fortryde det, og bagefter er du glad for din beslutning om, at du tog dig sammen, og gjorde det - Trods det dårlige vejr.

Vælg de rette øvelser

Når man skal i gang med at træne, er det vigtigt at have styr på, hvilke øvelser der er de bedste og rigtige for en. Dette afhænger dog af ens mål med træningen. Er man ude efter at tabe sig, så kan det være godt at fokusere på konditionstræning og cardio-øvelser, som ikke bare har det formål at brænde kalorier af under træningen men også efter træningen. Dog skal man være opmærksom på, at forbrændingseffekten ikke er ligeså stor, når man laver rolig cardio-træning som f.eks. løb, crosstrainer eller noget helt tredje, som du har lyst til at afprøve.

Intervaltræning er derfor ofte et bedre valg for dem, der gerne vil tabe sig hurtigere. Hvis man derimod gerne vil styrke sin krop og musklerne, så kan det være en god idé at fokusere på styrketræning; både med og uden vægte. Styrketræning giver dig mulighed for at bygge muskler op i din krop, hvilket vil give dig en mere stabil krop og mindske risikoen for skader i fremtiden.

Med denne guide har du forhåbentlig fået blod på tanden og er blevet mere inspireret af nogle af de effektive træningstips, som du nu har fået. Og du har forhåbentlig også fået lyst til at komme godt i gang med din egen hjemmetræning.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.