Annonce
Bolig og livsstil

Kendiskok satser stort: Det kilder lidt ekstra i maven

At åbne tre restauranter og en jazzklub under samme tag i en bygning hvor de forrige ejere måtte lukke ned med et underskud på ikke mindre end otte millioner kroner, lyder som noget af en satsning.

Især når man i forvejen har et madimperium, der kører på skinner og skaber profit, og man i virkeligheden bare kunne holde sig til det, der virker.

Men for Claus Meyer, der den 3. oktober slår dørene op på The Standard i Havnegade i København, var der ingen vej uden om.

- Jeg er entreprenør. Og jeg kan godt lide at de ting, vi laver, repræsenterer en større grad af fuldkommenhed end der var før, og at de områder og rum, vi indtager, bliver til større gavn og glæde for flere mennesker. Det er det, der driver mig, siger han.

Men drømmen om at skabe et sted, hvor mad og jazz kan forenes, kom i virkeligheden fra jazzmusikeren Niels Lan Doky, der allerede for år siden foreslog, at de slog pjalterne sammen.

- Det er Niels' skyld. Han har i flere år spurgt, om vi ikke skulle lave noget med mad og musik, og jeg har ikke rigtig været god nok til at få viftet ham væk. Men én af de ting, der glæder mig generelt i de projekter, jeg laver, er, at jeg for det meste også er med til at hjælpe andre med at udleve deres drømme, siger Claus Meyer.

- Og pludselig var kokkene der, lokalet var der, Niels var der, de folk, jeg gerne ville arbejde med var der. Så det projekt tegnede ligesom sig selv. Lige pludselig lå det bare foran mig, og brikkerne passede. Og så var det svært ikke at gøre det, fortæller han.

Selvom det er langt fra første gang, han er med til at starte noget nyt, så er følelsen af at sætte noget i søen stadig ikke til at tage fejl af for den rutinerede kok.

- Når man laver noget nyt, som for eksempel en restaurant, så kilder det altid i maven. Og når man laver noget, der er så stort - det er jo det største, jeg har været med til - så kilder det særligt meget i maven. Men jeg har en god fornemmelse, for vi har sat et meget stærkt hold, siger Claus Meyer.

The Standard består af tre forskellige restauranter.

Blandt andet får Torsten Vildgaard, der er tidligere kreativ køkkenchef hos Noma, sin egen restaurant på The Standard, og så er den yngste indiske Michelin-kok, Karam Sethi, med til at kaste stjernestøv over restauranten "Verandah" i bygningen.

Claus Meyer skal dog ikke selv svinge gryderne i restauranterne.

- I det her projekt er jeg mere holdleder og coach. Jeg forsøger at stille mig selv og min organisation til rådighed. Det handler mere om at få de andre til at skinne, siger han.

- Jeg håber da, at folk har en ekstra grad af tillid til projektet, fordi jeg generelt gør mig umage, med de ting, jeg laver. Men folk kan jo godt gennemskue, når noget er høj kvalitet. Man behøver ikke, at have været i fjernsynet for at være god til det, man laver, siger han.

Newspaq

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stort problem løst - NFH henter målvogter i Champions League-klub

Lolland

Kø udenfor: 890 gæster indenfor på tre timer

Sport

Danmark slider sig videre ved EM med nervøs nulløsning

Udland

Flere dræbte under voldsom demonstration i Kenya

Samfund

Har ikke gjort deres arbejde: - Jeg er meget bekymret for fremtiden

Nakskov

Spektakulært syn: Kan ses og høres på lang afstand

Lægehus lukker

"Katastrofe" og "fuldkommen vanvittigt:" Conny ked af chokerende lukning

Lokal nyt

Danmarks grønneste strøm trækker investeringer til Lolland-Falster

Trafik

Flere problemer i travl tunnel: Men en enkelt opmuntring på vej

112

13-årigt offer i Korsør-sagen vil overvære domsafsigelsen

Lolland

Godt nyt om Knuthenborgs forsvundne dino

Sport

NFC henter ungt talent hjem fra Vejle

Lægehus lukker

Lægehus lukker: 7.500 patienter skal have ny læge

Sport

Jens fra Nykøbing er ny superligatræner: Bliver chef for kæmpe stab

112

Politiet efterlyser: Har du set Bent?

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Lukningstruet zoo er reddet

Vejret

Nu lægger sommervarmen sig over Sydhavsøerne: Så varmt bliver det

Sport

Rolf Sørensen melder fra til Touren med hjerteproblemer

Politik

Få overblikket: Her er hovedpunkterne i den grønne trepartsaftale

112

108 taget i fartkontroller - 18 får et klip

Politik

Minister efter ny aftale: Så meget stiger prisen på oksekød

Sport

Spanien hjælper Danmark før Serbien-brag: Sådan går vi videre ved EM