Annonce
Bolig og livsstil

Misforstod mesterværket: Kristoffer ude af bagedysten

Ved siden af bagningen og studierne er Kristoffer Bonde Pedersen professionel løber og har vundet bronze til DM i 100-meter stafetløb. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR/Free

- Det var som at skrive en dansk stil til en matematikopgave, siger Kristoffer Bonde Pedersen om exittet.

Så gik den ikke længere for Kristoffer Bonde Pedersen i "Den store bagedyst".

Den 27-årige silkeborgenser er ude af årets kagekonkurrence, selv om han snuppede andenpladsen i den hemmelige udfordring, hvor amatørbagerne skulle bage en chokoladetærte efter opskrift af dommer Markus Grigo.

- Det var nok det, der var lidt specielt ved det hele i virkeligheden. Jeg klarede mig ikke så godt i favoritbagningen, men så klarede jeg mig rigtig, rigtig godt i den hemmelige udfordring - bedre end på noget tidspunkt før - så jeg var ved godt mod, da vi skulle til at lave mesterværket.

- Men der misforstod jeg opgaven, og så begyndte tiden at skride for mig, siger Kristoffer Bonde Pedersen.

Den bærende mousse i mesterværket skilte, så han måtte i al hast røre en ny, men den havde ikke ordentlig tid til at sætte sig, og derfor blev resultatet heller ikke så skinnende skarpt, da kagerne skulle glazes.

I mesterværket skulle de resterende deltagere i teltet nemlig kreere fire desserttallerkner med tre forskellige elementer af chokolade.

Selv om Kristoffer Bonde Pedersen fik stor ros for sine smage, var anretningen og elementerne for simple for de to dommere, Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen.

- Jeg havde ikke tænkt en desserttallerken, som de tænkte en desserttallerken: at man skulle brede de forskellige elementer ud, og det er det, der er brandærgerligt: at det var så lidt, der skulle til, siger han og uddyber:

- Jeg havde misforstået opgaven. Det var ligesom at skrive en dansk stil til en matematikopgave, og det kan man bare ikke bestå på. Jeg er ærgerlig over at ryge ud, men jeg kan godt forstå det, lyder fra en fattet Kristoffer Bonde Pedersen.

Den unge universitetsstuderende er den fjerde, der ryger ud af årets bagebrag, og selv om han gerne ville være nået hele vejen til finalen, er det alligevel noget af en bedrift overhovedet at komme til program fem, fortæller han.

Inden "Den store bagedyst" havde han nemlig aldrig rigtig bagt, men blev opfordret til at melde sig til bagedysten af en af sine roomies, efter at han var begyndt at eksperimentere lidt i køkkenet hjemme i lejligheden på Østerbro i København.

Han har nemlig altid været fascineret af kagekunst, så da optagelserne stod på, bagte han hver dag efter arbejde og tilbragte 10-12 timer i køkkenet hver weekend for at sammensætte smage, udarbejde idéer og øve teknikker.

- For mig handlede det på en eller anden måde også om at retfærdiggøre, at jeg var med, fordi jeg nærmest ikke bagte inden "Den store bagedyst".

- Jeg følte, at jeg på en måde havde taget pladsen fra mange andre, som i virkeligheden nok var dygtigere til at bage, end jeg var, så jeg måtte skynde at dygtiggøre mig for at retfærdiggøre den plads, som jeg var så enormt glad for at have fået, siger Kristoffer Bonde Pedersen.

Efter "Den store bagedyst" bager han mere end nogensinde før, med afsæt i hvad han har lært af at være med.

Samtidig har han også fået et indgående indblik i, hvordan en tv-produktion fungerer, og det er noget, han drømmer om at forene i fremtiden.

Ved siden af kagepassionen læser den unge bageaspirant nemlig kandidaten i film- og medievidenskab på Københavns Universitet.

- Det ene behøver ikke at udelukke det andet. Jeg synes, at sådan en som Simon Jul er sindssygt sej, fordi han laver alle mulige forskellige ting. Det er ret fascinerende.

- Derfor tænker jeg, at det godt kan lade sig gøre at producere tv og have en form for konditori, café eller bageri ved siden af, siger Kristoffer Bonde Pedersen.

Selv om han er ude af konkurrencen, har han vundet noget, der er større end den, fortæller han.

- Jeg er især blevet især rigtig gode venner med Jon og snakker også meget med Jasmin og Elissa og mødes med Albert, som også læser ude på Københavns Universitet.

- Vi har alle sammen aftaler om at mødes igen, så det har jeg fået rigtig meget ud af, lyder det fra den unge kageentusiast.

Næste afsnit af "Den store bagedyst " sendes på DR1 lørdag aften klokken 20.00.

  • DR-0272110
    Ved siden af bagningen og studierne er Kristoffer Bonde Pedersen professionel løber og har vundet bronze til DM i 100-meter stafetløb. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR/Free
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Var engang landets største: Nu åbner de i gammel grisestald

Sport

Stort problem løst - NFH henter målvogter i Champions League-klub

Vejret

DMI skruer op: 30 grader på Lolland

Indland

Kunstig intelligens kan hjælpe læger med at opdage brystkræft

Lolland

Kø udenfor: 890 gæster indenfor på tre timer

Indland

Aftaler med naboen er med til at forhindre indbrud i ferien

Lægehus lukker

Har ikke gjort deres arbejde: - Jeg er meget bekymret for fremtiden

Sport

Danmark slider sig videre ved EM med nervøs nulløsning

Nakskov

Spektakulært syn: Kan ses og høres på lang afstand

Politik

Messerschmidt trækker DF ud af klimalov efter aftale om CO2-afgift

Lokal nyt

Danmarks grønneste strøm trækker investeringer til Lolland-Falster

Trafik

Flere problemer i travl tunnel: Men en enkelt opmuntring på vej

Lægehus lukker

"Katastrofe" og "fuldkommen vanvittigt:" Conny ked af chokerende lukning

Lolland

Godt nyt om Knuthenborgs forsvundne dino

Udland

Flere dræbte under voldsom demonstration i Kenya

Annonce
Annonce
Lægehus lukker

Lægehus lukker: 7.500 patienter skal have ny læge

Sport

NFC henter ungt talent hjem fra Vejle

112

13-årigt offer i Korsør-sagen vil overvære domsafsigelsen

Sport

Jens fra Nykøbing er ny superligatræner: Bliver chef for kæmpe stab

Guldborgsund

Lukningstruet zoo er reddet

112

Politiet efterlyser: Har du set Bent?

Sport

Rolf Sørensen melder fra til Touren med hjerteproblemer