Annonce
Bolig og livsstil

Sådan genbruger du julemaden

Det vigtigste er, at du hurtigt tager stilling til, hvad dine rester skal blive til - for ellers ender de bagest i køleskabet og i sidste ende i skraldespanden, spår restaurantejer Niels Tetzlaff. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Der er ingen grund til at smide resterne af julestegen ud. Frys kødet ned, eller lav en anderilette eller en ribbensstegssandwich, anbefaler madeksperter.

Har du været lige lovlig optimistisk med mængderne af julemad, så fortvivl ikke - dine rester kan nemlig blive til lækre retter i dagene derpå.

Står du for eksempel tilbage med en halv andesteg, er der flere muligheder.

- Hvem har ikke lige lyst til en god andeburger, spørger Niels Tetzlaff, der er køkkenchef og medejer af restauranten Hos Tetzlaff, hvor de arbejder målrettet med at undgå madspild.

- Tag lidt pulled duck, en honning- og sennepsmarinade og måske en bund af brunede kartofler, hvis du også har dem tilovers, siger køkkenchefen og foreslår, at man topper andeburgeren med resterne af julesovsen.

- Det smager bare hammergodt sådan et par dage efter jul, siger Niels Tetzlaff.

Hos Slagter-Riget i Aarhus anbefaler slagtermester Mark Purkær, at man kaster sig over en anderilette. Vælger du denne løsning, kan du med fordel gemme noget af det fedt, der steges fra anden, når du tilbereder den.

- Pluk anden, bland kødet med andefedt, og smag til med salt og peber, siger Mark Purkær og anbefaler, at du serverer riletten med appelsin ristet på panden.

Har du lavet ribbenssteg juleaften, er en sandwich en oplagt mulighed dagen derpå, lyder det samstemmende fra de to madeksperter.

Ribbensstegen kan nemlig varmes op igen uden at blive tør, forklarer Mark Purkær.

- Har du derimod fået flæskesteg, kan du skære den ud i små tern, blande dem med lidt fedt og krydderier og lave verdens bedste biksemad, siger slagtermesteren.

Niels Tetzlaff foreslår, at du skærer flæskestegen ud i tynde skiver til pålæg.

Både biksemad og kødpålæg kan fryses ned, hvis du har brug for en lille pause fra julemaden.

- Det vigtigste er, at du husker at tage stilling til, hvad du vil bruge resterne til. For hvis det først ryger bagest i køleskabet, så glemmer du det - og så ender det i skraldespanden, siger Niels Tetzlaff.

Du behøver dog ikke at bruge en time af din juleaften på at skære resterne af flæskestegen i tynde skiver.

Kødet kan sagtens holde sig et par dage på køl, så længe du sørger for at køle det hurtigt ned.

/ritzau fokus/

  • Istedgade
    Det vigtigste er, at du hurtigt tager stilling til, hvad dine rester skal blive til - for ellers ender de bagest i køleskabet og i sidste ende i skraldespanden, spår restaurantejer Niels Tetzlaff. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

Guldborgsund

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Guldborgsund

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

112

Uheld på Sydmotorvejen: Person kørt på sygehuset

Fejø

Klimaaktivisterne tøver ikke længere: Vigtige retningslinjer

Guldborgsund

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Sport

Øv! Lokalt OL-håb misser EM-guld

Indland

Borgere får sendt nye beredskabsråd som digital post

Annonce
Annonce
Sport

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

Sport

Vil spolere oprykningsfesten i Esbjerg

Lokal nyt

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Lolland

Stor cykelfest i byen: Lukker flere veje lørdag

Guldborgsund

Kæmpe fest på Torvet blev et tilløbsstykke: Se alle billederne

Sport

Tyskland med storsejr i EM-åbning

Vejret

Åh nej: Masser af regn på vej - frygter skybrud på Sydhavsøerne