Annonce
Bolig og livsstil

Sådan genbruger du julemaden

Det vigtigste er, at du hurtigt tager stilling til, hvad dine rester skal blive til - for ellers ender de bagest i køleskabet og i sidste ende i skraldespanden, spår restaurantejer Niels Tetzlaff. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Der er ingen grund til at smide resterne af julestegen ud. Frys kødet ned, eller lav en anderilette eller en ribbensstegssandwich, anbefaler madeksperter.

Har du været lige lovlig optimistisk med mængderne af julemad, så fortvivl ikke - dine rester kan nemlig blive til lækre retter i dagene derpå.

Står du for eksempel tilbage med en halv andesteg, er der flere muligheder.

- Hvem har ikke lige lyst til en god andeburger, spørger Niels Tetzlaff, der er køkkenchef og medejer af restauranten Hos Tetzlaff, hvor de arbejder målrettet med at undgå madspild.

- Tag lidt pulled duck, en honning- og sennepsmarinade og måske en bund af brunede kartofler, hvis du også har dem tilovers, siger køkkenchefen og foreslår, at man topper andeburgeren med resterne af julesovsen.

- Det smager bare hammergodt sådan et par dage efter jul, siger Niels Tetzlaff.

Hos Slagter-Riget i Aarhus anbefaler slagtermester Mark Purkær, at man kaster sig over en anderilette. Vælger du denne løsning, kan du med fordel gemme noget af det fedt, der steges fra anden, når du tilbereder den.

- Pluk anden, bland kødet med andefedt, og smag til med salt og peber, siger Mark Purkær og anbefaler, at du serverer riletten med appelsin ristet på panden.

Har du lavet ribbenssteg juleaften, er en sandwich en oplagt mulighed dagen derpå, lyder det samstemmende fra de to madeksperter.

Ribbensstegen kan nemlig varmes op igen uden at blive tør, forklarer Mark Purkær.

- Har du derimod fået flæskesteg, kan du skære den ud i små tern, blande dem med lidt fedt og krydderier og lave verdens bedste biksemad, siger slagtermesteren.

Niels Tetzlaff foreslår, at du skærer flæskestegen ud i tynde skiver til pålæg.

Både biksemad og kødpålæg kan fryses ned, hvis du har brug for en lille pause fra julemaden.

- Det vigtigste er, at du husker at tage stilling til, hvad du vil bruge resterne til. For hvis det først ryger bagest i køleskabet, så glemmer du det - og så ender det i skraldespanden, siger Niels Tetzlaff.

Du behøver dog ikke at bruge en time af din juleaften på at skære resterne af flæskestegen i tynde skiver.

Kødet kan sagtens holde sig et par dage på køl, så længe du sørger for at køle det hurtigt ned.

/ritzau fokus/

  • Istedgade
    Det vigtigste er, at du hurtigt tager stilling til, hvad dine rester skal blive til - for ellers ender de bagest i køleskabet og i sidste ende i skraldespanden, spår restaurantejer Niels Tetzlaff. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stort problem løst - NFH henter målvogter i Champions League-klub

Lolland

Kø udenfor: 890 gæster indenfor på tre timer

Sport

Danmark slider sig videre ved EM med nervøs nulløsning

Udland

Flere dræbte under voldsom demonstration i Kenya

Samfund

Har ikke gjort deres arbejde: - Jeg er meget bekymret for fremtiden

Nakskov

Spektakulært syn: Kan ses og høres på lang afstand

Lægehus lukker

"Katastrofe" og "fuldkommen vanvittigt:" Conny ked af chokerende lukning

Lokal nyt

Danmarks grønneste strøm trækker investeringer til Lolland-Falster

Trafik

Flere problemer i travl tunnel: Men en enkelt opmuntring på vej

112

13-årigt offer i Korsør-sagen vil overvære domsafsigelsen

Lolland

Godt nyt om Knuthenborgs forsvundne dino

Sport

NFC henter ungt talent hjem fra Vejle

Lægehus lukker

Lægehus lukker: 7.500 patienter skal have ny læge

Sport

Jens fra Nykøbing er ny superligatræner: Bliver chef for kæmpe stab

112

Politiet efterlyser: Har du set Bent?

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Lukningstruet zoo er reddet

Vejret

Nu lægger sommervarmen sig over Sydhavsøerne: Så varmt bliver det

Sport

Rolf Sørensen melder fra til Touren med hjerteproblemer

Politik

Få overblikket: Her er hovedpunkterne i den grønne trepartsaftale

112

108 taget i fartkontroller - 18 får et klip

Politik

Minister efter ny aftale: Så meget stiger prisen på oksekød

Sport

Spanien hjælper Danmark før Serbien-brag: Sådan går vi videre ved EM