Annonce
Store bededag

- DET VAR ET NOGET VAGT SVAR

Dølle-stemning. Arkivfoto: Ingrid Riis
Der var ikke meget hjælp at hente fra landdistriktsministeren i forhold til Døllefjelde-Musse Marked, da afskaffelsen af store bededag onsdag var til debat i Folketinget med særligt fokus på Dølle.

- Jeg synes, at Døllefjelde-Musse Marked er et eksempel på en fantastisk begivenhed, som skaber rigtig meget liv i landdistrikterne. Og derfor håber jeg også, at de finder et andet tidspunkt at lægge det på, for jeg synes jo, at det er vigtigt.

Der var masser af forhåbninger, men ingen konkret håndsrækning eller løfter til Døllefjelde-Musse Marked eller andre lokale og regionale arrangementer i storebededagsferien fra landdistriktsminister Louise Schack Elholm (V), da hun onsdag i Folketingets spørgetid blev bedt om at forholde sig til, hvad en afskaffelse af store bededag vil betyde for livet i landdistrikterne.

Det var Danmarksdemokraternes landdistriktsordfører Susie Jessen, som stammer fra Sydsjælland og er valgt i Sjællands Storkreds, der havde stillet landdistriktsministeren spørgsmålet: "Anerkender ministeren, at afskaffelsen af store bededag vil gå hårdt ud over landdistrikterne?"

Artiklen fortsætter efter annoncen

Debat om Dølle

Og debatten mellem de to, som du kan se i fuld længde HER (indstil klokkeslættet til cirka 16.08.35), kom til at handle en del om netop Dølle.

Susie Jessen bad blandt andet Louise Schack Elholm forholde sig til den betydning, som Dølle-markedet har for det lokale foreningsliv, idet en række foreninger hvert år får en økonomisk håndsrækning, når der deles ud af overskuddet fra markedet.

I den forbindelse læste hun op af et citat fra markedsformand Per Hansen i et interview med Ekstra Bladet, hvor Per Hansen blandt andet fremhævede, hvad en afskaffelse af store bededag vil betyde både for Dølle og de foreninger, som får del i markedsoverskuddet.

Hun spurgte også ministeren, hvordan hun har det med, at de små lokale foreninger formentlig kommer til at miste nogle penge, som kan komme deres medlemmer til gavn.

- Jeg håber, at man finder en løsning, så Døllefjelde-Musse Marked kan få lige så mange penge ind, som de plejer, så jeg håber ikke, at det bliver en problemstilling. Jeg håber, at man kan finde en løsning, der bliver til gavn for alle, svarede landdistriktsministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afskaffelse er en nødvendighed

Ministeren understregede under debatten, at forslaget om at afskaffe store bededag efter regeringens opfattelse er en nødvendighed.

- Det er ikke af glæde, at vi går ind og fjerner store bededag. Vi er bare nødt til at erkende, at vi er i en anden sikkerhedspolitisk situation, hvor vi alle sammen må yde noget ekstra, sagde Louise Schack Elholm og tilføjede:

- Jeg er rigtig ked af, at det her ikke passer godt for Døllefjelde-Musse Marked, og jeg håber, at de finder et andet tidspunkt at lægge det på. Og man har heldigvis god tid til det, sagde hun med reference til, at forslaget først gælder fra næste år.

Dagen derpå er Susie Jessen (DD) ikke voldsomt imponeret over ministerens svar.

- Jeg synes, at det var et noget vagt svar. Hun sagde bare, at hvis bare man finder en anden weekend, så går det nok. Men det gør det jo ikke, for så vil det blive et kortere marked. Jeg synes, at hun tager lidt for let på det i forhold til, hvor meget det betyder for mange mennesker, siger Susie Jessen.

  • Dølle-stemning. Arkivfoto: Ingrid Riis
Annonce
Annonce
Annonce
112

Pludselig så han sine stjålne ejendele et andet sted i byen

112

Anklager: Derfor var det drabsforsøg

Guldborgsund

Renoveres for knap 10 millioner kroner

Erhverv

Skifter ud i toppen

Sport

Michael Damgaard fravalgt til landsholdet

Lolland

Bruger det samme som 260.000 husstande: Monster-strømslugere på vej til Nakskov

Vejret

Rolf forventes at lægge sig inden weekend med roligt vejr

Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Vejret

Stormen har haft godt fat i Lolland-Falster i nat

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

112

En, to, mange problemer: Påvirket mand mister bilen

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Guldborgsund

Først var skolen gammel og autoritær - så kom der gang i festen

Annonce
Annonce
112

271 taget i fartkontroller

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Indland

Første gang i over et årti faldt salget