Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Slagermester Bo Zangenberg har fået opgaven med at sørge for 21.000 Dølle-pølser til næste uges Dølle-marked. Arkivfoto: Lars Henriksen
Først var det øllet, der skiftede leverandør på Dølle, og nu er det så Dølle-pølsen, der får en makeover. Lokal slagter skal stå for leverancen, og han glæder sig.

For mange Dølle-markedsgæster skal et besøg på Dølle (tidligere Døllefjelde-Musse Marked) indeholde en øl og en Dølle-pølse.

Hvis man har det sådan, vil man opleve, at det i år er nye tider på markedet. Det er nemlig ikke kun øllet, som fremover kommer fra en anden leverandør - det gør Dølle-pølsen også.

Markedsledelsen har nemlig i år besluttet at give opgaven til Slagter Zangenberg, der har lokaler i Vordingborg og Falkerslev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg skrev til dem, at jeg gerne ville byde ind på opgaven, for jeg synes, at Dølle-pølserne de senere år har været noget bløde og fedtede i det. Så i samarbejde med markedsledelsen har vi udviklet en unik pølse, som kun sælges på Dølle. Vi lavede tre forsøg, før vi ramte den rigtige smag, fortæller slagtermester Bo Zangenberg.

Og det er en opgave, han er glad for at have fået.

- Det betyder meget for mig. Det betyder, at alle på Dølle kan få en ordentlig pølse, og at de forhåbentlig får lyst til at købe mere hos os, siger slagtermesteren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dølle-pølsen er et fast element på markedet. Arkivfoto: Anders Knudsen

Mere lokalt

For markedsledelsen er valget af Slagter Zangenberg et led i en bevidst strategi om i endnu højere grad at benytte sig af lokale leverandører og samarbejdspartnere.

- Vi har ikke været kede af den variant af Dølle-pølsen, vi har haft de senere år. Men vi har haft et ønske om at få den produceret mere lokalt. Vi forsøger at inddrage de lokale erhvervsdrivende så meget som muligt, og vi vil rigtig gerne have samarbejder og partnerskaber med lokale aktører til fælles bedste, så det har vi dyrket lidt i år, forklarer markedsformand Per Hansen.

Bo Zangenberg fortæller, at Dølle-pølsen er på 165 gram, hvilket er en smule mere end de pølser, han normalt laver, som er på 120 gram.

- Der bliver puttet nogle ekstra krydderier i, så den smager af noget mere og ikke er så neutral i smagen. Der kommer blandt andet mere løg- og pebersmag, men den bliver ikke stærk. Det er en pølse, alle vil kunne spise, siger han.

Og ligesom markedsledelsen lægger Bo Zangenberg også vægt på det lokale.

- Kødet kommer fra Lollands Slagtehus i Holeby, så det er lokale varer, og den bliver produceret lokalt, fortæller Bo Zangenberg, der skal levere 21.000 pølser, hvilket svarer til knap 3,5 tons, fortæller han og tilføjer:

- Der bliver lagt noget kærlighed i dem. Vi håndsorterer kødet for at undgå, at der kommer ben- og bruskstykker med, og de bliver røget i vores rygeovn. Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten, bare fordi vi skal lave 21.000 styks. Livet er for kort til dårlig pølse.

Læs også: Overrasker: Markant ændring på årets Dølle

  • Slagermester Bo Zangenberg har fået opgaven med at sørge for 21.000 Dølle-pølser til næste uges Dølle-marked. Arkivfoto: Lars Henriksen
  • Dølle-pølsen er et fast element på markedet. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Dølle

Shots til morgenmad: Til morgenfest før damefrokosten

Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Annonce
Annonce
Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Nykøbing

Slap A' for en fest: - Det var én stor overraskelse

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Trafik

Var totalt spærret: Gaffeltruck væltet på motorvejen

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Femern

Den første er færdig: Vigtigt skridt i kæmpe-byggeri

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Dølle

Masser af kontroller på vejene ved Dølle: Her er politiets status

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen

Indland

Notat afslører stor forskel på adgang til behandling med ny kræftmedicin

Annonce
Annonce
Lolland

Kritik af Lollands skolevæsen: Kommunen ser med stor alvor på det

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Dølle

12 Dølle-gæster måtte have hjælp: Fire bragt til sygehuset

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Lolland

Så er foråret skudt i gang