Der er rigtig travlt i dagene op til påske hos landsdelens chokoladeforretninger. Det er især hjemmelavede chokoladepåskeæg, der er rift om.
Påsken står for døren, vejret er lunt og solrigt, så man kunne tro, at is var den fortrukkende smagsoplevelse i disse dage. Men det er det ikke.
Chokolade hitter i disse dage, for med påsken for døren lader det til at mange er gået i chokolade-mood.
Hos chokokaldebutikken; Frellsen i Nakskov har man rigtig travlt i dagene op til påske.
- Vi har fuld medarbejder-besætning, og der bliver arbejdet hurtigt for at betjene de mange kunder, fortæller Kira, medarbejder hos Frellsen i Nakskov og tilføjer:
- Folk køber primært vores hjemmelavede påskeæg, som er pakket i små dekorative æsker. Dee fås med marcipan og nougat, og de er virkelig populære.
Ligeledes bliver der også solgt påskeæg hos Boline Chokolade i Maribo. Vivian, indehaver af Boline Chokolade, er begejstret over, hvor mange der kommer for at købe de søde spiselige chokoladeæg.
- Vi sælger alt lige fra påskeæg med marcipan og nougat til halve påskeskaller med diverse dessertchokolader såsom kokos, fransk nougat, pebermynte og karamel.
- Og så har vi mange eksempler på kunder, som køber navneæg. Specielt møder vi bedsteforældre, der elsker at forkæle deres børnebørn med et påskeæg, hvor deres navn står skrevet på, forklarer hun.
Også i Nyøbing er chokoladen den foretrukne spise. I Charlottes Chokolade går salget strygende.
-Både vores børne- og voksen-påskeæg er meget populære. Vores børneæg består af en lækker flødechokolade, og vores voksenæg er med en mørk tyk chokolade.