Annonce
Erhverv

Nomineret til pris: Medarbejderudvikling driver forretningen

Søren Rask, ejer og direktør Rask El-Service (til venstre) og Jacob Goldbeck, der er partner i virksomheden. Foto: Søren Knudsen
Hos Rask El-Service ApS prioriterer man udvikling af medarbejderne højt, og det har givet vækst. Nu er virksomheden igen i år nomineret til Lolland-Falsters Erhvervspris.

Når Rask El-Service vinder en stor og kompliceret el-opgave - og det gør de med jævne mellemrum - kommer medarbejderne ofte på kursus for at blive klædt på til den. Det er ifølge ejer Søren Rask sådan, mange af virksomhedens ekspertiser er kommet i hus.

- I stedet for at sende de komplicerede opgaver videre til en underleverandør, som ville være det nemme at gøre, sender vi vores medarbejdere på kursus, så de kan løse opgaven. Når vi så har brugt energien på det, har vi fået en konkurrencefordel, for så kan vi det, siger Søren Rask, ejer og direktør Rask El-Service.

En bæredygtig udvikling

Strategien med hele tiden at udvikle medarbejdernes kompetencer har vist sig at være særdeles bæredygtig. Rask El-Service kan nemlig de specielle ting, som mange konkurrenter ikke kan.

Lolland-Falsters Erhvervspris uddeles i et samarbejde mellem Business Lolland-Falster, Nordea, Revisionsselskabet Aage Maagensen og Folketidende Gruppen. Artiklen her er skrevet af Søren Knudsen, kommunikationsansvarlig hos Business Lolland-Falster.

- Det er helt klart en vigtig faktor i vores vækst, for når man kan de specielle ting, kan man være med på de større projekter og få mere for det, siger Jacob Goldbeck, der er partner i virksomheden.

Jacob Goldbeck ude i felten. Foto: Søren Knudsen

Nu tager virksomheden gerne større projekter ind, for eksempel forsyningsopgaver og hovedentrepriser. Et eksempel på det er den nye gadebelysning i Nakskov by, som Rask El-Service skal stå for.

- Det er en opgave, hvor vi ikke bare skal levere lamper. Vi er hovedentreprenør, hvor vi skal stå for at grave halvdelen af Nakskov midtby op og levere et nyt belysningsprojekt til dem, fortæller Jacob Goldbeck.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ansvar og indflydelse til medarbejderne

At Rask El-Service løbende kan opgradere medarbejderne og tage de videnstunge opgaver på sig, skyldes blandt andet, at virksomheden er god til at holde på medarbejderne og uddanne nye. Som en stor lokal arbejdsplads har man nemlig et ansvar for at uddanne faglært arbejdskraft, mener de begge. Derfor prioriterer Rask El-Service at have mange lærlinge.

  • Lolland-Falsters Erhvervspris uddeles i år for 40. gang.
  • Prisen er et samarbejde mellem Business Lolland-Falster, Nordea, Revisionsselskabet Aage Maagensen og Folketidende Gruppen.
  • Alle kan indstille kandidater til prisen. En komité har derefter udvalgt 6 virksomheder, der er nomineret til Erhvervsprisen 2023:

Emballagevirksomheden Granby Pack

Maskinhandleren Johs. Mertz A/S

Filtermedie-producent JP Air Tech ApS

Elektrikervirksomheden Rask El Service ApS

Byggefirmaet Skanlux Group

Frøproducenten Vikima Seed

  • De nominerede virksomheder har alle formået at skabe vækst i en tid, hvor der er stor usikkerhed i verdensøkonomien, og har samtidig haft stort fokus på bæredygtighed og innovation.
  • Erhvervsprisen 2023 uddeles 26. oktober ved en stor prisuddelingsfest på Nykøbing F Teater.

- Vi tager ofte folk ind, der er kommet lidt skævt ind i tingene. En ung knægt, som ikke bestod sin folkeskole. Ham har vi hjulpet igennem, og nu er han i lære som elektriker. Vi har også en irakisk tolk, som er flygtet hertil med sin familie. Men når du ikke har nogen papirer, kan du ikke komme ind på el-uddannelsen. Ham har vi taget i mesterlære og betalt hele hans grundforløb. Så nu kan han komme ind på uddannelsen, siger Jacob Goldbeck, og Søren Rask tilføjer:

- De her mennesker er jo nogle virkelig loyale medarbejdere. Men det er også bæredygtigt for os og sikrer os nogle medarbejdere.

Jacob Goldbeck har været medejer siden 2012. Foto: Søren Knudsen

De to står overfor et generationsskifte, hvor Søren Rask, der stiftede virksomheden i 1998, giver stafetten videre til Jacob Goldbeck og Lars Filtenborg. Sidstnævnte blev partner i juli i år og ejer 10 procent af virksomheden, mens Jacob Goldbeck har været medejer siden 2012.

Rask El-Service er vokset støt og er fra sidste år gået fra 60 til 65 medarbejdere. Samtidig er omsætningen steget fra 45 millioner i 2017 til 75 millioner i 2022, og de forventer samme tal i år. Virksomheden er dermed blevet en stor spiller på Lolland-Falster, og det er vigtigt, forklarer Jacob Goldbeck:

- Det betyder noget, at der er nogle store lokale aktører, der kan løfte de større opgaver. Så man ikke er bundet op på, om de aktører, der kommer nordfra, gider lave det eller ej. Hvis vi skal have bygget de ting, vi gerne vil, er det væsentligt, at der er nogle lokale aktører, der kan. Det er også meget sjovere, når man kan løfte tingene lokalt.

  • Søren Rask, ejer og direktør Rask El-Service (til venstre) og Jacob Goldbeck, der er partner i virksomheden. Foto: Søren Knudsen
  • Jacob Goldbeck ude i felten. Foto: Søren Knudsen
  • Jacob Goldbeck har været medejer siden 2012. Foto: Søren Knudsen
Annonce
Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

Annonce
Annonce
EM-feber

Fodboldfeberen raser: Her kan du se Danmarks EM-kampe gratis

Guldborgsund

"Han var nødt til at tage hjem fra arbejde, fordi han blev så rørt"

112

Brand i ovn hev brandmændene ud af sengen

112

33-årigs computer var fyldt med dødsporno

Guldborgsund

Nu begynder det: Stort vejarbejde påvirker trafik og busrute i månedsvis

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Guldborgsund

Bedste start i 20 år: Peger på flere årsager til succes

Politik

Bøllebank til de andre borgmestre! Sikrede sig Folkemøde-hattrick

Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Vejret

Våd weekend på vej - lørdag kan give store mængder regn

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

Sport

Emma fra Lolland ror sig direkte i finalen ved EM

Guldborgsund

Snart flytter de ind i den gamle Tøjeksperten: Skaber fremtidens butik

Samfund

Alarmselskaber opkrævede ulovlige gebyrer

112

Bedste ven til 33-årig tiltalt kendte 13-årig pige, der blev bortført

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Vildt: Lokale får halv milliard tilbage i boligskat

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Guldborgsund

Stolt revydirektør: - Jeg tænker, at den er hjemme

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud