Mærsk har givet de ansatte på skibene bedre kost og kaptajnens budget er øget med 14 procent til lidt ekstra.
Uden mad og drikke dur helten ikke. Heller ikke på Mærsks lyseblå container- og tankskibe.
Ansporet af spørgsmål fra en aktionær om, at omkostninger til den daglige kost var presset ned i 46 kroner, siger bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk Michael Pram Rasmussen, at ordentlig mad er vigtigt om bord.
- Det er utrolig vigtigt at behandle de ansatte på skibene ordentligt. I stedet for, at der handles ind i hver enkelt lille havn, har vi tre leverandører, der forsyner hele flåden, som hovmester og kok kan vælge mellem.
- I omkostninger ligger vi i den bedste fjerdedel og vi har givet kaptajnen 14 procent ekstra i hans budget til ekstra indkøb, siger Michael Pram Rasmussen på rederiets generalforsamling.
Det såkaldte lagkagemytteri opstod sidste år, hvor ledelsen på land opfordrede de ansatte på skibene til at fejre det, da Maersk Line efter effektiviseringer og hårde besparelser kom ud med et overskud. Fejringen kunne ske med et stykke lagkage.
Men så flød protesterne ind - der var skåret så langt ind til benet, at der ikke var ingredienser om bord til at fabrikere lagkager. Og på nogle skibe var den udenlandske kok ikke i stand til at fabrikere en dansk lagkage.
- Ud af 16.000 leverancer fik vi klager over 49. Det svarer til tre promille, siger Michael Pram Rasmussen.
/ritzau/