Annonce
Femern

Sice-Cobra: Vi har gavn af lokalt netværk

Sice-Cobra ser frem til at samarbejde med lokale aktører som netværket FB Suppliers. Her taler Enrique Pérez Gómez, Mario Carrillio San José, Jose Manuel Olivares Villafranca og Pablo Salvador Regües Martín (th.) fra Sice-Cobra på netop FB Suppliers generalforsamling i april om det vundne udbud. Foto: Patrick Kirkby
Et lokalt netværk med underleverandører som FB Suppliers er til stor hjælp for os, lyder det fra det spanske konsortium Sice-Cobra, som skal stå for de tekniske installationer i Femern-tunnelen.

Byggeriet af Femern-forbindelsen skrider hastigt frem med opførelse af tunnel-element-fabrikkens produktionshaller, etablering af arbejdshavn og udgravning af tunnelrenden til søs.

Nye faser i processen kan derfor snart træde i gang. Femern A/S tildelte i marts efter et udbud en kontrakt på fire milliarder kroner på levering af tekniske installationer i Femern-tunnelen til det spanske konsortium Sice-Cobra.

Og Sice-Cobra ser positivt på at indgå i et samarbejde med lokale aktører som netværket FB Suppliers, som i forvejen hjælper de andre to store konsortier Femern Link Contractors (FLC) og Fehmarn Belt Contractors (FBC) med at finde underleverandører.

Annonce

- Under deres paraply har FB Suppliers et stort spænd af forskellige virksomheder. For den type kontrakt, vi har indgået, er det et perfekt match for os, fordi de er lokalt funderede med et netværk af lokale virksomheder. Hvis vi skal ud at finde en underleverandør til at udføre en opgave, vil det være et stort arbejde, men FB Suppliers har gjort arbejdet for os, så det gør vores liv lettere. Det er et godt initiativ. Jeg ville ønske, at vi i alle de projekter, vi har været involveret i over hele verden, havde haft sådan et netværk, vi kunne gå til.

Sådan siger Pablo Salvador Regües Martin til Folketidende. Han er senior bid manager hos Sice-Cobra og den øverst ansvarlige for udbudsprocessen hos Sica-Cobra. Han taler på vegne af de fire spanske virksomheder, der har vundet kontrakten på projektet.

Sice-Cobra

Det internationale konsortium Sice-Cobra har vundet kontrakten til fire milliarder på levering af tekniske installationer i Femern-tunnelen.

Sice-Cobra består af de fire spanske selskaber: 

Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas, S.A. (Sice). Sice Tecnología y Sistemas, S.A. Cobra Instalaciones y Servicios S.A. Moncobra, S.A.

Med følgende støtteenheder: 

Cobra Instalaciones y Servicios Internacional, S.L., Spanien. Sice Inc., USA. Sice Nordics AB, Sverige. Sice NZ Ltd., New Zealand. Sice PTY Ltd., Australien.

En win-win-situation

FB Suppliers har 136 medlemsvirksomheder inden for mange forskellige brancher, mange af dem fra Lolland-Falster, og et godt samarbejde med Sice-Cobra vil derfor kunne gavne lokale arbejdspladser.

Lars Stuckert, partner i advokatfirmaet Advodan og formand for FB Suppliers, ser også gode perspektiver i et samarbejde med Sice-Cobra.

- Sice-Cobra har rakt ud til os, og vi har rakt ud til dem for at se, om vi kan få et samarbejde op at stå mellem vores netværk og Sice-Cobra. Der er et stort perspektiv for alle medlemsvirksomhederne i FB Suppliers, fordi de kan udføre mange af de opgaver, som Sice-Cobra har brug for hjælp til. Så det er en win-win for begge parter, siger Lars Stuckert.

Opgaven med at designe og udstyre Femern Bælt-tunnelen med avanceret udstyr og teknologi omfatter belysning, ventilation og trafik-, brand- og sikkerhedssystemer og er udbudt som en totalentreprise.

Sice-Cobra skal stå for den tekniske indmad som lys, ventilation og sikkerhedssystemer i Femern-tunellen. Visualisering: Femern A/S
Annonce

Et gigantisk projekt

Byggeriet af Femern-tunnelen er danmarkshistoriens største anlægsprojekt med et budget på 55,1 milliarder kroner. Men også for det spanske konsortium er det en enorm opgave, der skal løftes.

- For mit eget vedkommende kan jeg sige, at det her projekt er et af de største og mest komplicerede projekter, vi nogensinde har vundet udbuddet af. Det er ikke kun størrelsen på kontrakten, men fordi det er et projekt, alle vil være en del af. Projektet giver os mulighed for at forstærke vores tilstedeværelse i Norden. Det er alle anstrengelserne værd, siger Pablo Salvador Regües Martin.

Sice-Cobra har brugt cirka to år på udbudsprocessen, og Pablo Salvador Regües Martin fortæller, at virksomhederne bag Sice-Cobra har haft projektet i radaren i lang tid, og at forberedelsen i udbudsprocessen har involveret mange virksomheder over hele verden og krævet meget ekspertise.

Vi vil sætte et massivt fodaftryk på Lolland og Femern.

Pablo Salvador Regües Martin, senior bid manager, Sice-Cobra
Annonce

Brug for 400 folk

Efter de mange års forberedelse kan arbejdet derfor snart gå i gang. I første omgang skal den tekniske indmad i Femern-tunnelen designes ned til mindste detalje. Det kommer til at ske fra 2023 frem til midten af 2024.

- Fra midten af 2024 til 2029 foregår selve arbejdet med at installere og teste systemerne. Det vil kræve, at vi mobiliserer folk på Lolland og Femern, siger Pablo Salvador Regües Martin.

Sice-Cobra estimerer, at der vil skulle bruges samlet cirka 400 folk til installationsarbejdet på begge sider af tunnelen.

Hvor mange vil være lokale, og hvor mange tager I med fra Spanien?

- Det er et godt spørgsmål. Jeg vil ønske, vi kunne hyre dem alle i Danmark, men det er kompliceret. Vi har været i kontakt med blandt andet fagforeninger, men der er den udfordring, at næsten alle med den nødvendige ekspertise er i beskæftigelse i Danmark, så vi må se, hvor vi kan skaffe arbejdskraften. I den nuværende politiske situation er det ekstra udfordrende at skaffe arbejdskraft fra for eksempel virksomheder, som outsourcer arbejdskraft til den type opgaver. Men vi vil selvfølgelig bruge ingeniør-support fra vores spanske virksomheder, fortæller Pablo Salvador Regües Martin.

Med hensyn til lokale underleverandører vil der være behov for hjælp til mange typer af opgaver.

- Vi vil sætte et massivt fodaftryk på Lolland og Femern, hvor vi vil rykke ind i kontorer. Vi får brug for hjælp fra virksomheder, der har ekspertise i elektroniske komponenter og installationer, som kan levere arbejdskraft, materialer, service og logistik. Men det handler ikke kun om installationerne, men også om serviceydelser til de ansatte, som skal bo og arbejde der inden for alt fra affaldshåndtering til medarbejdervelfærd, siger Pablo Salvador Regües Martin.


Annonce
Lokal nyt

Fortørnede naboer: Det er manipulerende

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Fortørnede naboer: Det er manipulerende

Lotto

En spiller fra Lolland blev millionær i "uhørt vild" lørdag aften

Lokal nyt

Kænguru fundet død på motorvejen

Lokal nyt

Skal du med? En aften i tilflytningens tegn

Lolland

Her blev "Jesus" hyldet som en rockstjerne

Sport

Imponerende bedrift: Hun smadrede maratonrekorden

Sport

Endnu en dårlig start af NFC

Rødby

Her havde politiet en travl dag

Sport

Massakre i Boxen: NFH bagud 0-11

Sport

- Vi vidste, det er et svært sted at spille

Sjælland

Voldsomme husspektakler: 42-årig mand død under anholdelse

Lokal nyt

Mette F. til sit bagland: Pas nu på

Lokal nyt

Udklædningsfest gik galt: Truede garden med legetøjspistol

Erhverv

Stort nedbrud: Den fungerer ikke

Vejr

Ramt af kraftigt uvejr med hagl og torden

Indland

- Det får betydning for dansk grænsekontrol

Lokal nyt

Helt færdig i Regionen: "Fratræder efter gensidig aftale"

Annonce
Nykøbing

Stor donation: Får en million til racerbane og skaterpark

112

64-årig mand lidt for kæk med sin nummerplade

Lokal nyt

13-årig pige forsøgt smuglet ind i Danmark

112

Motorvejs-ræs: Betinget frakendelse og flere klip

90 års jubilæum

"Hun tog chokoladen og kylede den hen ad gulvet"

Ugeavisen Lolland

Kan demokratiet tabe?

Ugeavisen Guldborgsund

Har dit barn spist giftige bær?

Lokal nyt

Tavle-ups'er: 'Det skilt har ikke været forbi mig'

Lolland

Kæmpe ferieby-projekt rykker tættere på

112

Ups: Narko-pose faldt ud af pas

Rødby

Menneskesmugling af 13-årig pige: Ser på det med stor alvor

Lokal nyt

Politi-fejl: Fejl i 70.000 fartbøder gennem flere år

Sport

Efter mål-massakre: - Hjælp mig gud

Guldborgsund

Tvunget til lukning på grund af besparelser: - Vi skal lige synke den

Lokal nyt

Knap 50 millioner kroner er på vej til landmænd

112

40-årig mand fra Lolland dømt: Voldtog mindreårig steddatter

Lolland

Vanvids-udsalg lukker Aldi: - Vi er kede af det

Lokal nyt

Lokal landsholdsspiller skifter til amerikansk fodbold

112

20-årig narkobilist uden kørekort taget igen-igen

Falster

Nåede du at spotte kæmpe-brøleren?

Annonce
Annonce
Lolland

Nu skal milliard liter-store bassiner fyldes op

Ugeavisen Guldborgsund

"Mulle" besøger Højskolen Marielyst

Guldborgsund

Guldborgsund Zoo lukker

112

Undgå brand: Her er eksperternes bedste råd

Ugeavisen Lolland

Netpriser hos dyrehandleren

Lolland

Ophidsede øboere irettesat af borgmester

Guldborgsund

Bekymret dyrepasser: Ingen tager ansvar

112

Flere politibiler til stede ved station: Unge skabte utryghed

Guldborgsund

98.000 går rundt uden at vide det: Her fandt de fem nye

Lokal nyt

Voldsom brand i sommerhus: - Vi tør ikke gå ind i det

Nakskov

Strakspåbud efter dødsulykke: - Det skal løses

Guldborgsund

Har store planer: Vil have tocifret millionbeløb

leder

Hvad foregår der, Heino?