Annonce
Femern

Sice-Cobra: Vi har gavn af lokalt netværk

Sice-Cobra ser frem til at samarbejde med lokale aktører som netværket FB Suppliers. Her taler Enrique Pérez Gómez, Mario Carrillio San José, Jose Manuel Olivares Villafranca og Pablo Salvador Regües Martín (th.) fra Sice-Cobra på netop FB Suppliers generalforsamling i april om det vundne udbud. Foto: Patrick Kirkby
Et lokalt netværk med underleverandører som FB Suppliers er til stor hjælp for os, lyder det fra det spanske konsortium Sice-Cobra, som skal stå for de tekniske installationer i Femern-tunnelen.

Byggeriet af Femern-forbindelsen skrider hastigt frem med opførelse af tunnel-element-fabrikkens produktionshaller, etablering af arbejdshavn og udgravning af tunnelrenden til søs.

Nye faser i processen kan derfor snart træde i gang. Femern A/S tildelte i marts efter et udbud en kontrakt på fire milliarder kroner på levering af tekniske installationer i Femern-tunnelen til det spanske konsortium Sice-Cobra.

Og Sice-Cobra ser positivt på at indgå i et samarbejde med lokale aktører som netværket FB Suppliers, som i forvejen hjælper de andre to store konsortier Femern Link Contractors (FLC) og Fehmarn Belt Contractors (FBC) med at finde underleverandører.

Annonce

- Under deres paraply har FB Suppliers et stort spænd af forskellige virksomheder. For den type kontrakt, vi har indgået, er det et perfekt match for os, fordi de er lokalt funderede med et netværk af lokale virksomheder. Hvis vi skal ud at finde en underleverandør til at udføre en opgave, vil det være et stort arbejde, men FB Suppliers har gjort arbejdet for os, så det gør vores liv lettere. Det er et godt initiativ. Jeg ville ønske, at vi i alle de projekter, vi har været involveret i over hele verden, havde haft sådan et netværk, vi kunne gå til.

Sådan siger Pablo Salvador Regües Martin til Folketidende. Han er senior bid manager hos Sice-Cobra og den øverst ansvarlige for udbudsprocessen hos Sica-Cobra. Han taler på vegne af de fire spanske virksomheder, der har vundet kontrakten på projektet.

Sice-Cobra

Det internationale konsortium Sice-Cobra har vundet kontrakten til fire milliarder på levering af tekniske installationer i Femern-tunnelen.

Sice-Cobra består af de fire spanske selskaber: 

Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas, S.A. (Sice). Sice Tecnología y Sistemas, S.A. Cobra Instalaciones y Servicios S.A. Moncobra, S.A.

Med følgende støtteenheder: 

Cobra Instalaciones y Servicios Internacional, S.L., Spanien. Sice Inc., USA. Sice Nordics AB, Sverige. Sice NZ Ltd., New Zealand. Sice PTY Ltd., Australien.

En win-win-situation

FB Suppliers har 136 medlemsvirksomheder inden for mange forskellige brancher, mange af dem fra Lolland-Falster, og et godt samarbejde med Sice-Cobra vil derfor kunne gavne lokale arbejdspladser.

Lars Stuckert, partner i advokatfirmaet Advodan og formand for FB Suppliers, ser også gode perspektiver i et samarbejde med Sice-Cobra.

- Sice-Cobra har rakt ud til os, og vi har rakt ud til dem for at se, om vi kan få et samarbejde op at stå mellem vores netværk og Sice-Cobra. Der er et stort perspektiv for alle medlemsvirksomhederne i FB Suppliers, fordi de kan udføre mange af de opgaver, som Sice-Cobra har brug for hjælp til. Så det er en win-win for begge parter, siger Lars Stuckert.

Opgaven med at designe og udstyre Femern Bælt-tunnelen med avanceret udstyr og teknologi omfatter belysning, ventilation og trafik-, brand- og sikkerhedssystemer og er udbudt som en totalentreprise.

Sice-Cobra skal stå for den tekniske indmad som lys, ventilation og sikkerhedssystemer i Femern-tunellen. Visualisering: Femern A/S
Annonce

Et gigantisk projekt

Byggeriet af Femern-tunnelen er danmarkshistoriens største anlægsprojekt med et budget på 55,1 milliarder kroner. Men også for det spanske konsortium er det en enorm opgave, der skal løftes.

- For mit eget vedkommende kan jeg sige, at det her projekt er et af de største og mest komplicerede projekter, vi nogensinde har vundet udbuddet af. Det er ikke kun størrelsen på kontrakten, men fordi det er et projekt, alle vil være en del af. Projektet giver os mulighed for at forstærke vores tilstedeværelse i Norden. Det er alle anstrengelserne værd, siger Pablo Salvador Regües Martin.

Sice-Cobra har brugt cirka to år på udbudsprocessen, og Pablo Salvador Regües Martin fortæller, at virksomhederne bag Sice-Cobra har haft projektet i radaren i lang tid, og at forberedelsen i udbudsprocessen har involveret mange virksomheder over hele verden og krævet meget ekspertise.

Vi vil sætte et massivt fodaftryk på Lolland og Femern.

Pablo Salvador Regües Martin, senior bid manager, Sice-Cobra
Annonce

Brug for 400 folk

Efter de mange års forberedelse kan arbejdet derfor snart gå i gang. I første omgang skal den tekniske indmad i Femern-tunnelen designes ned til mindste detalje. Det kommer til at ske fra 2023 frem til midten af 2024.

- Fra midten af 2024 til 2029 foregår selve arbejdet med at installere og teste systemerne. Det vil kræve, at vi mobiliserer folk på Lolland og Femern, siger Pablo Salvador Regües Martin.

Sice-Cobra estimerer, at der vil skulle bruges samlet cirka 400 folk til installationsarbejdet på begge sider af tunnelen.

Hvor mange vil være lokale, og hvor mange tager I med fra Spanien?

- Det er et godt spørgsmål. Jeg vil ønske, vi kunne hyre dem alle i Danmark, men det er kompliceret. Vi har været i kontakt med blandt andet fagforeninger, men der er den udfordring, at næsten alle med den nødvendige ekspertise er i beskæftigelse i Danmark, så vi må se, hvor vi kan skaffe arbejdskraften. I den nuværende politiske situation er det ekstra udfordrende at skaffe arbejdskraft fra for eksempel virksomheder, som outsourcer arbejdskraft til den type opgaver. Men vi vil selvfølgelig bruge ingeniør-support fra vores spanske virksomheder, fortæller Pablo Salvador Regües Martin.

Med hensyn til lokale underleverandører vil der være behov for hjælp til mange typer af opgaver.

- Vi vil sætte et massivt fodaftryk på Lolland og Femern, hvor vi vil rykke ind i kontorer. Vi får brug for hjælp fra virksomheder, der har ekspertise i elektroniske komponenter og installationer, som kan levere arbejdskraft, materialer, service og logistik. Men det handler ikke kun om installationerne, men også om serviceydelser til de ansatte, som skal bo og arbejde der inden for alt fra affaldshåndtering til medarbejdervelfærd, siger Pablo Salvador Regües Martin.


Annonce
Politik

BYRÅDSMEDLEM OM URO I NYE BORGERLIGE: - DET ER EN OMBRYDNINGSTID

Annonce
Annonce
112

MOTORVEJ SPÆRRET

Politik

BYRÅDSMEDLEM OM URO I NYE BORGERLIGE: - DET ER EN OMBRYDNINGSTID

Vejr

DEN VÅDESTE JANUAR I MANGE ÅR: SÅ MEGET REGN FALDT DER HOS OS

112

POLITIET TILKALDT: TRUEDE MED AT RIVE HOVEDET AF 64-ÅRIG

112

KØRTE 152 KM/T I 90-ZONE

Indland

HOSPITALSANSATTE HAR REKORDHØJT SYGEFRAVÆR

Lolland

ROST RESTAURANT LUKKER

Lolland

INTERNATIONAL HÆDER TIL LOKAL SUCCES

Sport

NFH DUKKET I EGEN HULE

112

DOM I SAG OM OPHOLDSSTED: DET MENER ANKLAGEREN

Erhverv

DERFOR LUKKER KVICKLY OG SUPERBRUGSEN

112

VOLD OG TVANG PÅ OPHOLDSSTED: NU ER DOMMEN FALDET

Indland

MINISTER ÅBNER FOR AT LADE PRIVATHOSPITALER LAVE SPECIALOPERATIONER

Erhverv

DET SKER DER MED DIN LOKALE KVICKLY OG SUPER BRUGSEN

Lolland

SÅ ER DET NU: SYDHAVSSTAFET ÅBNER FOR TILMELDING

Annonce
112

STOPPET VED FÆRGEN: NU RISIKERER HAN EN LANGVARIG FÆNGSELSSTRAF

112

CHAUFFØR FÆNGSLET: HAVDE OVER 738.000 PILLER MED I BILEN

Guldborgsund

AFFALD SKAL BLIVE PÅ STRAND

Lolland

FORMAND RASER: VIL IKKE LUGE UKRUDT

112

75 TAGET I FARTKONTROLLER

Lolland

Skole med højt til loftet

Ugeavisen Guldborgsund

MANGE PLANER HOS GALLERI

112

HAN HAVDE KØBT DEN, MEN POLITIET TOG DEN ALLIGEVEL

Lolland

- MAN KAN IKKE SE EN PIND!

112

BIL I FLAMMER PÅ PENDLERPLADS

112

LOKALTOG RØGET AF SPORET

Erhverv

SÅ MANGE STILLINGER NEDLÆGGES

112

VESTAS-ANSATTE FÅR ROS EFTER BRAND

Vejret

STORMFULD AFTEN FORUDE

Guldborgsund

KÆMPEKRAN SKAL HJÆLPE BROBYGGERI

Indland

TID TIL TJEK: LUS GØR COMEBACK EFTER CORONA-ÅRENE

Guldborgsund

OMBEJLET GÅRD: - DET ER GÅET LIDT AMOK

Udland

DET ER SNART SLUT MED AT GÅ UD AT SE PÅ STJERNER

112

VEJ IGEN FARBAR EFTER LUKKET SPOR

Guldborgsund

- DER ER RIGTIG MEGET PÅ VEJ

Annonce
Annonce
Sport

SYDHAVSØERNE VINDER NØGLEKAMP

Ugeavisen Guldborgsund

Først Ikast hjemme og så en tur til Balkan

112

STAK AF FRA TOTALT PROPPET BUS

Verdensmestre

BERØRT FINALEHELT HAR KÆMPET FOR AT HOLDE MODET OPPE

Ugeavisen Lolland

Overfiskning sendte ”Viking” til Rødbyhavn

Sport

NFH FIGHTER SIG TIL VIGTIG UDESEJR

Guldborgsund

UNGE PÅ FORSØRGELSE SKAL HAVE GARANTI

Lokal nyt

STOR LOKAL OPBAKNING TIL LANDSDÆKKENDE BEDEDAGS-PROTEST

Guldborgsund

- DET GÅR FREMRAGENDE

Lolland

BRAND PÅ PLEJECENTER: STRØMMEN VIRKER STADIG IKKE

Guldborgsund

NEDRIVNING: - VI ER KLAR TIL AT HOLDE LIDT IGEN

Guldborgsund

MASSIV INTERESSE: DU SKAL IKKE VENTE FOR LÆNGE

Lolland

HOV ... VANDET FORSVANDT

Guldborgsund

VERDENSBERØMT LOKAL KUNSTNER INDGÅR AFTALE MED FESTIVAL