Annonce
Guldborgsund

10.000 var forbi: - Vi lykkedes med at vise det

Kokken Umut Sakarya lavede lækkert smørrebrød af madrester. Madderne blev blandt andet pyntet med lokalt brøndkarse - fra hans nærsupermarked i København, som han sagde til publikums morskab i det proppede telt. Foto: Marianne Knudsen  
Næsten 10.000 gæster besøgte Madens Folkemøde

ENGESTOFTE: Forventningen var, at omkring 10.000 ville besøge Madens Folkemøde på Engestofte Gods fredag og lørdag, og sådan gik det også, kan arrangørerne glæde sig over.

Næsten 10.000 gæster besøgte Madens Folkemøde, hvor høj sol, debatter, madværksteder og masser af smagsoplevelser ventede. Der var tale om det fjerde Madens Folkemøde - og datoerne for 2024 er allerede på plads.

Femte udgave finder sted 31. maj og 1. juni 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Madens Folkemøde samlede hele Danmark til en samtale om det, vi spiser, og hvordan vi laver det. Regeringen, lands- og lokalpolitikere, erhvervsliv, interesseorganisationer, universiteter, uddannelsesinstitutioner og madinteresserede danskere deltog i cirka 140 debatter, madværksteder og smagninger.

200 organisationer, foreninger og virksomheder bidrog aktivt med aktiviteter eller smagsoplevelser.

Gaflen skal i den anden hånd

Årets indgangsvinkel var, at vi - mentalt - skal tage gaflen i den anden hånd.

- Det er klart, at bæredygtigheds-spørgsmål dominerer debatten om vores madkultur. Jeg mener, vi lykkes med at vise, at vi både kan tale om de store problemer som for eksempel biodiversitet og klimaforandringer, og samtidigt vise løsninger og ideer til en mere spændende madkultur.

- Du kunne smage forandringerne på Madens Folkemøde i år. Vi havde et både alvorligt og indsigtsfuldt, men også et optimistisk og inspirerende folkemøde, opsummerer Kasper Fogh, formand i Foreningen Madens Folkemøde.

- Vi takker for opbakningen fra alle i madlandet Danmark og fra Lolland-Falster, der igen har bakket os helhjertet op, siger Kasper Fogh.

Publikum var købelystne hos virksomhederne, der deltog i fjerde udgave af Madens Folkemøde. Foto: marianne Knudsen


Elever fra Celf var på markedet med superlækre  - og gratis - quinoa sushi, som flere havde en del skepsis overfor, inden de havde smagt dem. Foto: Marianne Knudsen


Tre generationer fra Nykøbing kunne lave en "frikadelle-skål" for den danske nationalret. Foto: Marianne Knudsen


LF Vildt- og Fjerkræslagteri fra Nakskov var på markedet med blandt andet fasan- og dådyrspegepølse samt varmrøget vildandbryst, og der var smagsprøver på det hele. Foto: Marianne Knudsen


Meyers slog et slag for de formidable bælgfrugter. For hvis vi skal spise mere grønt og mindre kød - og det stadig skal være en fornøjelse – så skal vi blive mere fortrolige med en lang række grønne råvarer, som i dag spiller en ubetydelig rolle i vores madkultur. Det gælder især bælgfrugterne, hvor bønner, linser, ærter og kikærter bidrager med proteiner og andre gode næringsstoffer til vores kost, og giver fylde og umami i vores måltider. Også ærtesorten "lollandske rosiner" fra Susanne Hovmand var til salg. Foto: Marianne Knudsen


Man kunne også komme med på noderne og smage alkoholfri Sparkling Tea. Det er et alternativ til champagne og mousserende vin, og succesen opfundet af en sommelier i Købehavn eksporteres nu til 42 lande. Deriblandt førende restauranter. Hvis man vil, er der dog også en variant med fem procent alkohol i. Foto: Marianne Knudsen


Plant Mate var også på Madens Folkemøde for at præsentere virksomhedens produkter med planteprotein, som kan erstatte kød 1:1. Foto: Marianne Knudsen
  • Nak madens folkemøde 3
    Kokken Umut Sakarya lavede lækkert smørrebrød af madrester. Madderne blev blandt andet pyntet med lokalt brøndkarse - fra hans nærsupermarked i København, som han sagde til publikums morskab i det proppede telt. Foto: Marianne Knudsen  
  • Nak madens folkemøde 14
    Publikum var købelystne hos virksomhederne, der deltog i fjerde udgave af Madens Folkemøde. Foto: marianne Knudsen
  • Nak madens folkemøde 4
    Elever fra Celf var på markedet med superlækre  - og gratis - quinoa sushi, som flere havde en del skepsis overfor, inden de havde smagt dem. Foto: Marianne Knudsen
  • Nak madens folkemøde 2
    Tre generationer fra Nykøbing kunne lave en "frikadelle-skål" for den danske nationalret. Foto: Marianne Knudsen
  • Nak madens folkemøde 9
    LF Vildt- og Fjerkræslagteri fra Nakskov var på markedet med blandt andet fasan- og dådyrspegepølse samt varmrøget vildandbryst, og der var smagsprøver på det hele. Foto: Marianne Knudsen
  • Nak madens folkemøde 12
    Meyers slog et slag for de formidable bælgfrugter. For hvis vi skal spise mere grønt og mindre kød - og det stadig skal være en fornøjelse – så skal vi blive mere fortrolige med en lang række grønne råvarer, som i dag spiller en ubetydelig rolle i vores madkultur. Det gælder især bælgfrugterne, hvor bønner, linser, ærter og kikærter bidrager med proteiner og andre gode næringsstoffer til vores kost, og giver fylde og umami i vores måltider. Også ærtesorten "lollandske rosiner" fra Susanne Hovmand var til salg. Foto: Marianne Knudsen
  • Nak madens folkemøde 7
    Man kunne også komme med på noderne og smage alkoholfri Sparkling Tea. Det er et alternativ til champagne og mousserende vin, og succesen opfundet af en sommelier i Købehavn eksporteres nu til 42 lande. Deriblandt førende restauranter. Hvis man vil, er der dog også en variant med fem procent alkohol i. Foto: Marianne Knudsen
  • Nak madens folkemøde 1
    Plant Mate var også på Madens Folkemøde for at præsentere virksomhedens produkter med planteprotein, som kan erstatte kød 1:1. Foto: Marianne Knudsen
Annonce
Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget