Annonce
Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Borgmester Simon Hansen (S) (til venstre) førte an, men fik sidenhen hjælp af både formand for Boligselskabet Fjordparken Jimmy Frisenberg og Fjordparkens direktør Anita Ulrik Sørensen, da det første spadestik til Schillers Parken blev taget i strålende forårssol mandag. Foto: Ingrid Riis
Det var en yderst tilfreds direktør for Boligselskabet Fjordparken, Anita Ulrik Sørensen, som mandag eftermiddag var med til at tage første spadestik til et helt nyt almennyttigt boligbyggeri i Nykøbing.

NYKØBING: - Jeg må lige knibe mig selv i armen. Er det virkelig nu, det sker?

Anita Ulrik Sørensen, direktør i Boligselskabet Fjordparken, havde næsten svært ved at tro, at det nu var kommet så vidt, da hun tidligt mandag eftermiddag holdt tale i forbindelse med første spadestik til et af de kommende års store boligbyggerier i Nykøbing.

Og ja, det er virkelig nu, det sker. I løbet af de næste knap to år skyder 110 nye almene boliger op på A. Schillers Maskinfabriks areal på Gartnervej ved siden af Kulturfabrikken. Det er også maskinfabrikken, der har lagt navn til det nye boligkvarter, som får navnet Schillers Parken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været en lang proces, konstaterede Anita Ulrik Sørensen i sin tale.

- Vi startede med de første forberedelser i 2019, og nu - fem år senere - kan vi så tage det første spadestik. Der er en kæmpe efterspørgsel på lejeboliger i Nykøbing, og vi ved, at Guldborgsund Kommune ønsker vækst og udvikling. Derfor er jeg umådelig stolt over, at vi kan være med til at bidrage til det.

- Boligerne kommer til at ligge i et smørhul tæt på naturen, tæt på byen, tæt på idrætsfaciliteter og tæt på vores uddannelsescampus, sagde hun og takkede samtidig alle de, der har hjulpet til i arbejdet med at gøre idé til virkelighed.

Længe undervejs

Borgmester Simon Hansen (S) deltog også, og i sin tale hyldede han blandt andet Boligselskabet Fjordparken for at have modet, drømmen og visionerne til at skabe det nye boligområde.

- Projektet har været længe undervejs, blandt andet på grund af corona og krigen i Ukraine. Men vi kan se, at der er stor efterspørgsel på almene boliger, også i Guldborgsund Kommune. Derfor er det dejligt, at vi har en boligsektor her, som er med til at skabe nye boliger, og vi tror på, at det her er første spadestik til en helt ny bydel, hvor det også vil lykkes at trække private investorer til, sagde borgmesteren.

Udover de almene boliger er der nemlig også åbnet mulighed for med tiden at bygge private boliger i området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En enorm milepæl

Da det første spadestik, med lidt besvær, var blevet taget, var det en yderst tilfreds boligselskabsdirektør, der gjorde status:

- Det er en enorm milepæl for os. Vi er nået i mål med de hurdler, der har været undervejs, og nu skal vi i gang med selve byggeriet. Det er lidt uvirkeligt, sagde Anita Ulrik Sørensen.

Det er en enorm milepæl for os.

Anita Ulrik Sørensen

Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal flytte ind i de 110 nye boliger, men der er allerede 475, som er skrevet op til byggeriet, hvoraf knap 300 er aktive ansøgere, så der er nok at tage af, når Boligselskabet Fjordparken om et lille års tid begynder at kontakte de, der står på venteliste, for at tilbyde dem en bolig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bliver en blanding

De 110 boliger bliver en blanding af rækkehuse i to og tre plan samt tre boligblokke på tre en halv etage med lejligheder. Det samlede budget for hele byggeriet er på 235 millioner kroner. Efter planen skal de første boliger stå færdige i august næste år, og alle 110 boliger skulle være indflytningsklar sidst på året til næste år.

Det er Jönsson Enterprise, der står for hovedentreprisen, mens arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco er valgt til totalrådgiver på projektet, og Kingo Karlsen A/S har nedrivnings- og jordentreprisen. Det almennyttige administrationsselskab Boligkontoret Danmark er valgt til byggeforretningsfører og Friis Andersen er byggeleder på udførelsen.

  • Borgmester Simon Hansen (S) (til venstre) førte an, men fik sidenhen hjælp af både formand for Boligselskabet Fjordparken Jimmy Frisenberg og Fjordparkens direktør Anita Ulrik Sørensen, da det første spadestik til Schillers Parken blev taget i strålende forårssol mandag. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

Vågen sommerfugleekspert forhindrede forurening

Guldborgsund

Nu skyder teltene op: Dølle-formand frygter én ting

Annonce
Annonce
Lolland

Overraskende drejning i babydrabssagen: Moderen er bange for faderen

Lolland

Slog togfører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Guldborgsund

Nu skyder teltene op: Dølle-formand frygter én ting

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

Guldborgsund

Stor interesse for over 250 år gammel bygning

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt

112

Her er forældrenes forklaring om den skæbnesvangre dag i babydrabssagen

Sport

Ny stor lussing til forsvarsløse Bjørne

Indland

Hjemsendt forsvarschef truer med søgsmål mod ministerium

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vågen sommerfugleekspert forhindrede forurening

Femern

Stort skridt: Nu er den under vand

Politik

Aftale indgået: Nu fjernes de fra egne erstatningssager

Indland

OK køber halvdelen af kriseramte Coop: Det kommer det til at betyde

Guldborgsund

Efter flere års venten: Nu sker der noget med havnefronten

Lolland

Vil du eje “Smålandshavet”? Nu er den sat til salg

Guldborgsund

Voldsomme skader: Så mange millioner skal kommunen betale