Annonce
Nykøbing

73 millioner mangler: Kommuner nægter at betale

Guldbosund med direktør Dorthe Olsen-Kludt (til venstre) i front har mange gange haft politikere på besøg. Her er et foto fra valgkampen i 2022, hvor venstrefolkene Ditte Rust, Jakob Ellemann-Jensen og Iben Krog gæstede plejehjemmet. Arkivfoto: Andreas Johansen
Der er store penge på spil for det private plejehjem Guldbosund i striden med blandt andet Guldborgsund Kommune om døgntakster. Helt præcist 73,2 millioner kroner.

GULDBORGSUND: Det private plejehjem Guldbosund har 73,2 millioner kroner til gode hos to kommuner, som ikke vil betale det, Guldbosund kræver. Og Guldborgsund Kommune er den kommune, Guldbosund har langt, langt det største udestående med.

Tilgodehavendet hænger sammen med en flere år lang og stadig uløst konflikt med kommunerne om, hvad de skal betale for at have borgere i døgnpleje. Guldborgsund Kommune har løbende betalt, men ikke mere end hvad kommunen mener, det skal koste, og Guldbosund kræver altså væsentligt mere.

Konflikten præger Guldbosunds årsregnskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det seneste dækker perioden fra 1. juli 2022 til 30. juni 2023 og blev offentliggjort onsdag. Og her kan man altså læse, at Guldbosund har tilgodehavender for 73,2 millioner kroner inklusive renter. Et tal, der er vokset fra de 49,6 millioner kroner, posten udgjorde i forrige årsregnskab.

"Der er uenighed mellem selskabet og nogle kommuner vedrørende størrelsen på den takstbetaling, der skal finde sted efter Lov om Friplejeboliger. Som følge af denne uenighed har de pågældende kommuner ikke afregnet den udfakturerede takst", står der i det nye regnskab.

Stor usikkerhed

Guldbosund står på sin ret, men erkender også, at det kan ende med, at selskabet ikke får alle pengene hjem. Reelt er det derfor uvist, hvad Guldbosund ender med at få for at sælge sine ydelser, og derfor er regnskabet bygget på store forbehold om, hvordan økonomien egentlig er.

"Der er stor usikkerhed forbundet med indregningen af omsætningen på ydelser vedrørende ældrepleje samt tilgodehavender vedrørende ældrepleje", står der i regnskabet.

Der er stor usikkerhed forbundet med indregningen af omsætningen på ydelser vedrørende ældrepleje.

Guldbosunds årsregnskab

Men Guldbosund har klaget til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen over Guldborgsund Kommunes beregning af taksten og føler sig så sikker på at få ret, at Guldbosund har bogført tilgodehavenderne, selv om kommunerne har bestridt beløbet. Tidligere har Guldbosund også bogført de renter, selskabet krævede af kommunerne for de ubetalte regninger, men det opgav selskabet for et år siden.

Her nedskrev den de tilgodehavende renter for 8,8 millioner kroner til nul - ”i erkendelse af procesrisikoen” - altså faren for, at Konkurrencestyrelsen ikke ville give Guldbosund ret. Og i det seneste regnskab er tilgodehavenderne nu nedskrevet med 26,6 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Låner af direktøren

Med alle de forbehold lander bruttofortjenesten i årets regnskab på 30,8 millioner kroner og årets resultat efter skat på 2,5 millioner kroner. Egenkapitalen er på 29,5 millioner kroner.

Det presser selvsagt et selskab i den størrelse at have 73,2 millioner kroner ude at svømme, men heldigvis for Guldbosund holder direktør Dorte Olsen-Kludt hånden under.

"Som følge af manglende indbetalinger fra de pågældende kommuner har selskabet en stor kapitalbinding i tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser. Selskabets ledelse har sikret sig fornødent kapitalberedskab til at fortsætte driften", står der, ligesom det fremgår, at "selskabet har optaget et lån hos selskabets direktør".

  • Guldbosund med direktør Dorthe Olsen-Kludt (til venstre) i front har mange gange haft politikere på besøg. Her er et foto fra valgkampen i 2022, hvor venstrefolkene Ditte Rust, Jakob Ellemann-Jensen og Iben Krog gæstede plejehjemmet. Arkivfoto: Andreas Johansen
Annonce
Guldborgsund

"Grænseoverskridende" rygter: - Det er 100 procent forkert

Guldborgsund

Begravelse blandt bøgetræer: Nu skal politikerne tage stilling

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Syg svane gjorde Tania urolig: - Den opførte sig fuldstændig vanvittigt

112

Personbil påkørte anden bil: Lige efter røg lastbil ind i dem begge

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lolland

En sidste fest for konkursramte elever

Guldborgsund

"Grænseoverskridende" rygter: - Det er 100 procent forkert

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt

Lokal nyt

Drukner i vand: - Kan ikke huske noget lignende

Erhverv

Kan koste tusindvis af arbejdspladser, vurderer ekspertgruppe

Guldborgsund

Begravelse blandt bøgetræer: Nu skal politikerne tage stilling

Royal Run

Helt særligt, at kongen løber Royal Run i Fredericia netop i år: - Virkelig en appelsin i turbanen

Sport

TSØ-talenter viste sig flot frem: - Det er helt fantastisk

Sport

Stort drama i Maribo: Scorede afgørende mål i sidste minut

Politik

Tudetosset med afgifter, mener Susie Jessen

112

Afsløret efter færgetur: En palet af stoffer gemt i bilen

Indland

Medier: Udvalg vil anbefale afgift på højst 750 kroner per ton CO2

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Først skiftede hun parti og postnummer, nu vil hun stille op til kommunalvalget

Sport

Ole Jakobsen blev på bænken

Indland

Overenskomst sikrer ansatte i regioner lønstigning i april

Kultur

Kongen debuterer i Fredericias Royal Run: Flere brikker er faldet på plads nu - men der mangler et par store

112

Voldtægtsforsøg, trusler og psykisk vold: Nu fremstilles sigtet mand i grundlovsforhør

Maribo

Kraftig støj generer Barbara: Tung trafik buldrer gennem landsby

Guldborgsund

Afdød russer hyldes på lokal strand