Annonce
Guldborgsund

Butikslegende stopper efter 42 år:  - Alting har en ende

Jan Herluf Petersen har sammen med hustruen Anita drevet sportsforretning i Sakskøbing i mere end 40 år og været formand for handelsstandsforeningen i 24 år. Men til sommer er det slut. Arkivfoto: Claus Hansen
I 42 år har Jan Herluf Petersen sammen med sin hustru drevet sportsforretning i Sakskøbing, men til sommer er det endegyldigt slut.

Det er svært at tale om butikslivet i Sakskøbing uden at nævne Jan Herluf Petersen. I 42 år har han i den ene eller anden form drevet sportsforretning i byen sammen med hustruen Anita. Og i 24 år var han også formand for Sakskøbing Handelsstandsforening.

Men til sommer er det slut med at være selvstændig erhvervsdrivende.

30. juni lukker og slukker den sidste del af Sportigan - Læder og Sport, og dermed lukkes et markant kapitel i Sakskøbings butiksliv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da vi solgte ejendommen til SuperBrugsen i i 2016, var det meningen, at vi skulle starte på pensionisttilværelsen i juni 2021, men vi valgte at fortsætte i “baglokalet” med klub- og firmasalg og lejede lokalet frem til 2022, fortæller Jan Herluf Petersen.

Det blev så til yderligere et par år, men nu er det endegyldigt slut. SuperBrugsen har nemlig bedt om råderet over deres lokaler, og det var nok det skub, som ægteparret - og måske mest Jan Herluf - havde brug for til at sige stop, forklarer han.

Svært at slippe

- Vi havde regnet med at gå på pension i 2021, så vi har fået tre år mere, end vi havde regnet med. Det er ligesom den gamle Shu-bi-dua-sang (Hvalen Hvalborg, red.), at alting har en ende, siger Jan Herluf Petersen, inden han tilføjer:

- Det er svært at slippe, og jeg skal lige have bearbejdet det oppe i hovedet. Men man skal også stoppe, mens det går godt, og kunderne er glade og tilfredse. Og man skal også respektere, at "æggeuret er vendt nogle gange", som han siger med henvisning til sin alder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Anita og Jan Herluf Petersen. Privatfoto

Jan Herluf Petersen er egentlig uddannet mekaniker, men i 1982 valgte han og Anita at overtage sportsforretningen efter hans forældre, som havde haft den siden 1947.

- Så vi har faktisk haft forretningen længere end dem, og det har vi ikke fortrudt. Vi har haft nogle super gode år her, fortæller Jan Herluf Petersen.

Parret har for længst haft samtalen med deres børn om, hvorvidt de var interesserede i at overtage butikken, men det var de ikke.

- Og de skal ikke tvinges. Det blev jeg heller ikke, understreger han.

- Hvad vil du huske din tid som erhvervsdrivende i Sakskøbing for?

- En masse tilfredse kunder og stor loyalitet. Vi har også været heldige, at vi har haft noget supergodt personale. Den sidste medarbejder var her i 18 år.

- Vi har haft et supergodt kammeratskab butikkerne imellem i handelsstandsforeningen, og det har hele tiden været lysten, der drev værket. Vi kan stå sammen i Sakskøbing, og vi er glade for vores by. Så føles timerne, man bruger på det, heller ikke så voldsomt. Der har været et par enkelte skuffende oplevelser undervejs, men de har været meget få i det samlede billede, lyder det fra Jan Herluf Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overdrager til Sport 24

Han og Anita har lavet en aftale med Martin Koch fra Sport 24 i Nykøbing om, at han overtager serviceringen af de klubber, firmaer og foreninger, som Sportigan, Læder og Sport stadig har.

- Sport 24-kæden er storebror til Sportigan-butikkerne, så det er den mest nærliggende partner, da de har samme indkøbsmuligheder og varesortiment, forklarer Jan Herluf Petersen.

Det ligger også i aftalen, at Jan Herluf skal være i Sport 24-butikken en gang om ugen resten af året for at sikre en så nem overgang som muligt for kunderne.

Han vil også stadig have en aktiv rolle i handelsstandsforeningen for at hjælpe med forskellige opgaver.

Men han skal ikke åbne en ny butik selv, og han har heller ikke ambitioner om at blive handelsstands-formand igen.

- Jeg skal ikke til at starte op et nyt sted i min alder. Nu er det tid til at se lidt mere til børnebørnene og holde lidt ferie, slutter han.

  • Jan Herluf Petersen har sammen med hustruen Anita drevet sportsforretning i Sakskøbing i mere end 40 år og været formand for handelsstandsforeningen i 24 år. Men til sommer er det slut. Arkivfoto: Claus Hansen
  • Anita og Jan Herluf Petersen. Privatfoto
Annonce
Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Annonce
Annonce
Lolland

Frygter store konsekvenser: - Det er nogle helt uhyrlige besparelser

Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Gedser

Frustreret over manglende svar: Vi er klar til at gå langt

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster

112

Grotesk udvikling i sag om kollegie-knivstik

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

Politik

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

Annonce
Annonce
Lolland

Lukker projekt: Det kan de fandeme ikke være bekendt

Guldborgsund

Byrådsmedlem skifter til nystiftet liste: - Vi er til for borgerne

Indland

Regeringen vil kræve beredskabsplaner i over 200 virksomheder

Sport

Lokal skytte på vej til Para-OL i Paris

Lolland

Borgmester til borgermøde: Det er ikke fair

112

Det blev en dyrere tur til Danmark end planlagt

Sport

Aldrig sket før: Over 2.000 løbere krydser fingre