Annonce
Guldborgsund

Familien Fredslund får halv million: Har skabt unik app

Familievirksomheden Meta Learn er skabt af (fra venstre) Magnus, Jette og Asbjørn Fredslund. Foto: Christian Daniel Koldbech
Familievirksomheden Meta Learn fra Eskilstrup har både vundet en iværksætterpris og fået støtte fra Innovationsfonden. Nu skal kunstig intelligens gøre den interaktive selvhjælps-app endnu bedre.

Tankemylder, stress, depression, angst … Med appen Meta Learn, der er udviklet af familien Fredslund fra Eskilstrup, er der hjælp at få, og snart bliver programmet endnu bedre.

Meta Learn har nemlig fået tilsagn om støtte fra den statslige Innovationsfonden til et projekt til 1,4 millioner kroner. Innovationsfonden giver omkring en halv million, mens familien selv bidrager med resten, blandt andet ved at skyde arbejdstimer i projektet.

Pengene skal bruges til at udvide antallet af øvelser og til at bygge AI - altså kunstig intelligens - ind i appen, så brugerne kan få bedre hjælp til, hvilken af appens mange øvelser der passer til lige netop deres behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Grunden til, at en fysisk terapeut er bedre end vores app, er, at de kan pege på lige præcis den øvelse, der er bedst. Men nu har vi fået penge til at lave en AI-genereret øvelses-hjælper, der kan det, den fysiske terapeut kan, fortæller Asbjørn Fredslund, der står for salg og marketing.

Idéen er, at øvelses-hjælperen stiller en række spørgsmål, og at den ud fra svarene kan guide brugeren. Udviklingen af den kunstige intelligens ventes at tage trekvart år, men Meta Learn har allerede lanceret en testversion. Den skal selvfølgelig forfines, men allerede nu giver den gode resultater, viser tilbagemeldinger fra brugerne.

Brugerne vurderer, at 52 procent af de øvelser, de har fået anbefalet, passer perfekt til deres behov. Oveni det kommer, at 40 procent af de anbefalede øvelser måske ikke rammer fuldstændig plet, men er inden for skiven. Samlet set er 92 procent af de anbefalede øvelser altså gode anbefalinger.

- Det er ret godt i forhold til, hvad vi selv havde forventet, og det er stadig en betaversion. Vi vil komme så tæt som muligt på den oplevelse, man får hos en fysisk terapeut. Og på sigt vil appen komme til at performe bedre end en fysisk terapeut, der er biased ud fra, hvad hun synes er det bedste, spår Asbjørn Fredslund.

Vi vil komme så tæt som muligt på den oplevelse, man får hos en fysisk terapeut.

Asbjørn Fredslund, Meta Learn

Satser på virksomheder

Det er ikke kun bevillingen fra Innovationsfonden, der vidner om, at det går godt for Meta Learn. Familien Fredslund kan også glæde sig over at have vundet årets innovationspris hos Rotary, og at Meta Learn er en af kun meget få selvhjælps-apps, som er blevet blåstemplet af det offentlige. Det skete, da Region Syddanmarks Center for Digital Psykiatri gav sin anbefaling af appen.

Den er nu også blevet downloadet omkring 25.000 gange, og det selv om Meta Learn ikke gør det store ud af markedsføringen. I stedet drives udviklingen af anbefalinger fra tilfredse brugere.

- Udfordringen er, at det er meget nyt. Man har ikke set, at man kan lave terapi på den måde, siger Asbjørn Fredslund og tilføjer, at resultaterne dog er gode.

Meta Learn

  • Meta Learn-appen hjælper brugerne gennem interaktive øvelser i forløb, der kan hjælpe med mod stress, angst, depression, tankemylder og fem andre problemer. Hvert af de ni forløb har over 35 forskellige øvelser.
  • Appen er bygget op, så man guides igennem det hele, og den kan bruges på dansk, engelsk og tysk. Første øvelse er gratis, derefter skal man betale.
  • Til gengæld foregår det hele 100 procent anonymt.
  • Meta Learn kan downloade fra App Store og Google Play.

Faktisk så gode, at 86 procent af dem, der bruger appen i mere end syv dage, oplever drastiske forbedringer. Men Meta Learn satser ikke kun på anbefalinger og salg direkte til brugerne, men også på at lave aftaler med virksomheder, der kan bruge appen som et personalegode.

En supermarkedskæde har således lavet en aftale om en prøveperiode på et halvt år, og Meta Learn arbejder på at få flere af den slags aftaler.


Meta Learn findes i øvrigt ikke kun på dansk, men også engelsk og tysk, og inden længe lanceres den også på svensk.


I en tidligere version af artiklen fremstod det fejlagtigt som om, Innovationsfonden betaler hele projektet til halvanden million kroner, men det er altså "kun" en halv million, fonden bidrager med. Folketidende beklager fejlen.

  • Familievirksomheden Meta Learn er skabt af (fra venstre) Magnus, Jette og Asbjørn Fredslund. Foto: Christian Daniel Koldbech
Annonce
Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Annonce
Annonce
Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Gedser

Frustreret over manglende svar: Vi er klar til at gå langt

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

112

Grotesk udvikling i sag om kollegie-knivstik

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster

Lolland

Lukker projekt: Det kan de fandeme ikke være bekendt

Guldborgsund

Byrådsmedlem skifter til nystiftet liste: - Vi er til for borgerne

Politik

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

Annonce
Annonce
Lolland

Borgmester til borgermøde: Det er ikke fair

Indland

Regeringen vil kræve beredskabsplaner i over 200 virksomheder

112

To anholdt i Nakskov i sag om næsten et kvart ton kokain: Nu er der nyt

Sport

Lokal skytte på vej til Para-OL i Paris

Lolland

Akut fjernvarmearbejde spærrer stor vej

112

Det blev en dyrere tur til Danmark end planlagt

Sport

Aldrig sket før: Over 2.000 løbere krydser fingre