Annonce
Guldborgsund

Fire turistaftaler er i hus og han er i dialog med flere

Nysted Turistinfo, Galleri og Gaardbutik fremhæves af destinationschef for Visit Lolland-Falser Lindy Kjøller som et mønstereksempel på at få forskellige funktioner til at smelte sammen i et stærkt info-punkt, der skal tage sig af turismearbejdet i Nysted. Her er det fra venstre de frivillige Camilla Ambus Jensen, Mai-Britt Christensen, Asta Christensen, Jeanette Magnussen og Marianne Sahl Chrisensen. Foto: Kim Møller Pedersen
De første fire aftaler omkring turismearbejdet på Lolland-Falster er i hus. Destinationschef Lindy Kjøller er desuden i dialog med flere af både de eksisterende turistinformationer og infocaféer samt nye turistaktører om at fortsætte som info-punkter efter årsskiftet.

Nedlukning af de fysiske turistkontorer og en overgang til lutter digital information henvendt til turisterne på Lolland-Falster.

Det skrækscenarie vil destinationschef hos Visit Lolland-Falster Lindy Kjøller gerne have manet i jorden. Derfor har han de seneste uger arbejdet på at lande nye aftaler med de info-punkter, som efter årsskiftet skal overtage turismearbejdet på Lolland-Falster uden økonomisk tilskud fra Visit Lolland-Falster.

Fire aftaler i hus

- Foreløbig har vi fået fire aftaler i hus med henholdsvis infocaféerne i Nysted og Stubbekøbing samt Museum Lolland-Falster og deres to fysiske tilstedeværelser i henholdsvis Maribo og Nykøbing. Vi lukker ikke ned, vi åbner op, fortæller Lindy Kjøller.

Destinationschefen understreger, at der stadig arbejdes på at lande flere aftaler med de resterende turistkontorer og infocaféer samt nye turistaktører om at blive et af Lolland-Falsters nye såkaldte info-punkter.

Lindy Kjøller ønsker ikke at fortælle om, hvilke turismeaktører der står på ønskelisten i forhold til at indgå nye aftaler med Visit Lolland-Falster om at være en del af de nye lokale info-punkter fra årsskiftet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En ambition om 30

- Men jeg vil gerne sige, at vi har en ambition om at lande aftaler med 30 forskellige aktører. På den måde går vi fra at have haft otte turistkontorer og infocaféer til at have 30 info-punkter. Så vi får en bedre fysisk tilstedeværelse i vores gæste- og værtsservice end før med den her større spredning af info-punkter på Lolland-Falster. Der bliver også hjælp fra Visit Lolland-Falster til det digitale, og det er ikke nogen hemmelighed, at vores gæster i landsdelen bliver mere og mere digitale, forklarer Lindy Kjøller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er oppe på 23

I forhold til de eksisterende fire turistinformationer i Nakskov, Maribo, Nykøbing og Marielyst samt infocaféer i Stubbekøbing, Nysted, Sakskøbing og Gedser er der som nævnt indgået aftaler med fire steder. Dertil er der på nuværende tidspunkt indledt en dialog med yderligere to af de eksisterende steder.

Vi er oppe på seks ud af otte af de eksisterende turistinformationer og infocaféer, som vi har landet aftaler med eller er i dialog med.

Lindy Kjøller, destinationschef Visit Lolland-Falster

- Vi er oppe på seks ud af otte af de eksisterende turistinformationer og infocaféer, som vi har landet aftaler med om at fortsætte efter årsskiftet eller er i dialog med. Derudover er vi i dialog med en række potentielle info-punkter, og alt i alt er det 23 steder og aktører, vi på nuværende tidspunkt har lavet aftale med eller er i dialog med.

Kort om turismen

  • Den lokale turismeorganisation Visit Lolland-Falster har besluttet, at de fire bemandede turistinformations-kontorer i Marielyst, Nykøbing, Nakskov og Maribo samt infocaféerne i Nysted, Sakskøbing, Gedser og Stubbekøbing ikke får deres aftaler om økonomisk tilskud forlænget, når de udløber til nytår.
  • Det sker, fordi Visit Lolland-Falster vil skabe en ny struktur på turistinformations-området.
  • Nysted Turistinfo, Galleri og Gaardbutik fremhæves af destinationschef for Visit Lolland-Falser Lindy Kjøller som et mønstereksempel på at få forskellige funktioner til at smelte sammen i et stærkt info-punkt, der skal tage sig af turismearbejdet i Nysted. Her er det fra venstre de frivillige Camilla Ambus Jensen, Mai-Britt Christensen, Asta Christensen, Jeanette Magnussen og Marianne Sahl Chrisensen. Foto: Kim Møller Pedersen
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

112

271 taget i fartkontroller

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Guldborgsund

Nu er det afgjort: De skal bygge sygehusets nye sengebygning

Indland

Første gang i over et årti faldt salget

Lokal nyt

Andre golfklubber drukner - men her holder de åbent

Annonce
Annonce
112

Sigtet for voldtægtsforsøg og vold: Nu er 40-årig bag tremmer

Sport

Ærlig Cecilie Greve: - Det resultat kan vi godt leve med

Sport

NFC henter tårnhøj spiller i Hillerød

Femern

Nu har Femern-projektet nået lærlinge-milepæl

Lolland

Syrebombe smidt på Bjarnes museum

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt