Annonce
Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Katrine Birch kommer fra Holeby og bruger allerede halvanden time på at komme til sit uddannelsessted. I weekenden var hun i alvorlige genovervejelser omkring sit uddannelsesvalg, da hun frygtede at skulle læse videre i Slagelse. Det ville nemlig medføre en transporttid på det dobbelte. Foto: Anne Katrine Petersen
Studerende på pædagoguddannelsen i Nykøbing har i længere tid bekymret sig for, hvor langt de skulle væk for at få den specialisering, de interesserer sig for. I fredags fik de et svar, de ikke brød sig om.

På Professionshøjskolen Absalon har et lavt optag af pædagogstuderende i vinters givet udfordringer. Det kom frem i fredags, da de studerende efter længere tids manglende information fik beskeden om, at de formentlig skulle længere væk end til Vordingborg, hvis de for eksempel vil specialisere sig som SFO-pædagog.

Folketidendes udsendte mødte mandag en gruppe af de studerende, heriblandt Sebrina Christensen, som fortæller:

- Vi havde hele tiden vidst, at Vordingborg kunne blive aktuelt, allerede da vi søgte ind. Men i fredags får vi besked om, at to specialiseringer enten skal foregå i Slagelse eller Roskilde. Det har aldrig tidligere været meldt ud, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Artiklen fortsætter under billedet...

Sebrina Christiansen forventer selv at blive på specialet, der kan læses i Nykøbing. Foto: Anne Katrine Petersen

Står sammen

De pædagogstuderende specialiserer sig efter et år på uddannelsen, enten i retningen social/special, daginstitution eller skole/fritid. Da holdet fik beskeden fredag, dannede de sig et overblik over, hvad de hver især ønskede. 19 ud af 30 ville gerne have et speciale, som altså på det tidspunkt, kun kunne læses i byer langt oppe på Sjælland.

Der var faktisk en ret dårlig stemning. Folk begyndte at tale i munden på hinanden, og der var flere som begyndte at græde.

Kristine Klarskov, pædagogstuderende på Absalon

- Men vi står som klasse sammen om de af vores kammerater, som ønsker noget andet, fordi vi ikke mener, ledelsens løsning er holdbar, siger Sebrina Christiansen.

Og det resulterede fredag i store bekymringer, fortæller Kristine Klarskov, der selv er en del af vinteroptaget.

- Der var faktisk en ret dårlig stemning. Folk begyndte at tale i munden på hinanden, og der var flere som begyndte at græde, lyder det.

De studerende er gået konstruktivt til værks. De har foreslået ledelsen en model, som de har hørt om fra UCN Lillebælt. Her døjer de også med et lavt optag. og derfor har de oprettet en mix-klasse, hvor man underviser til alle specialer. Endelig finder de, det vil hjælpe, hvis specialiseringerne sker på et uddannelsessted med en beliggenhed mere centralt for alle.

Artiklen fortsætter under billedet...

De studerende havde mandag assistance fra Pædagogstuderendes Landssammenslutning, hvor Burak Ulrik Ulucan, godt kunne forstå, hvis de følte sig bondefanget. Han var også med, da de studerende senere samme dag havde en ny snak med ledelsen. Fra venstre er det Silja Christiansen, Kristine Klarskov, Sebrina Christiansen, Burak Ulrich Ulucan og Katrine Birch. Foto: Anne Katrine Petersen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejder på løsning

Katrine Wolin er centerchef på pædagoguddannelsen Professionshøjskolen Absalon. Hun forstår de studerendes bekymringer, og arbejder på at finde en løsning.

- Jeg er i dialog med de studerende og har netop fortalt dem, at de ikke kommer til at skulle til Slagelse eller Roskilde. Vi skal nok finde en løsning for dem. Virkeligheden med færre ansøgere kommer bare rullende med ret stor fart, siger hun.

For at skabe mest muligt studiemiljø har Professionshøjskolen besluttet, at der fremover kun vil optages studerende om sommeren i Nykøbing Falster. Derfor håber Katrine Wolin også, at udfordringerne med små optag er en enlig svale.

  • Katrine Birch kommer fra Holeby og bruger allerede halvanden time på at komme til sit uddannelsessted. I weekenden var hun i alvorlige genovervejelser omkring sit uddannelsesvalg, da hun frygtede at skulle læse videre i Slagelse. Det ville nemlig medføre en transporttid på det dobbelte. Foto: Anne Katrine Petersen
  • Sebrina Christiansen forventer selv at blive på specialet, der kan læses i Nykøbing. Foto: Anne Katrine Petersen
  • De studerende havde mandag assistance fra Pædagogstuderendes Landssammenslutning, hvor Burak Ulrik Ulucan, godt kunne forstå, hvis de følte sig bondefanget. Han var også med, da de studerende senere samme dag havde en ny snak med ledelsen. Fra venstre er det Silja Christiansen, Kristine Klarskov, Sebrina Christiansen, Burak Ulrich Ulucan og Katrine Birch. Foto: Anne Katrine Petersen
Annonce
Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Annonce
Annonce
Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Gedser

Frustreret over manglende svar: Vi er klar til at gå langt

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

112

Grotesk udvikling i sag om kollegie-knivstik

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster

Guldborgsund

Byrådsmedlem skifter til nystiftet liste: - Vi er til for borgerne

Lolland

Lukker projekt: Det kan de fandeme ikke være bekendt

Sport

Lokal skytte på vej til Para-OL i Paris

Politik

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

Annonce
Annonce
Lolland

Borgmester til borgermøde: Det er ikke fair

Indland

Regeringen vil kræve beredskabsplaner i over 200 virksomheder

112

To anholdt i Nakskov i sag om næsten et kvart ton kokain: Nu er der nyt

112

Det blev en dyrere tur til Danmark end planlagt

Lolland

Akut fjernvarmearbejde spærrer stor vej

Sport

Aldrig sket før: Over 2.000 løbere krydser fingre

Lolland

Tirsdagens vejr: Masser af regn - indtil videre