Annonce
Guldborgsund

Har store ambitioner: Hun vil redde lukningstruet zoo

Zoolog Camilla Husted Steinfurth vil gerne redde Guldborgsund Zoo & Botanisk Have, så stedet kan føres videre med nye investorer som ejere. Haven risikerer at lukke, for Guldborgsund Kommune vil ikke føre den videre. Foto: Jakob Poulsen
Zoolog Camilla Husted Steinfurth fra Guldborgsund Zoo & Botanisk Have mener, at der er alt for stort et udviklingspotentiale i haven til, at den skal lukke. Derfor er hun gået til kamp for at redde den.

NYKØBING: - Det her sted har så meget potentiale. Derfor vil det være super ærgerligt, hvis vi ikke får lov at føre vores planer ud i livet.

Camilla Husted Steinfurth er zoolog i Guldborgsund Zoo & Botanisk Have og meget glad for sit job. Så glad, at hun nu er gået til kamp for at redde den lukningstruede zoo.

Som bekendt har et samlet byråd indgået en aftale om kommunens budget for 2024. Det er et budget, der indeholder besparelser for mere end 100 millioner kroner, og herunder en lukning af Guldborgsund Zoo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når man er dyreelsker, skal der ikke meget til, før man forelsker sig i en arbejdsplads som den her og i dyrene, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at redde det, siger hun.

I sidste uge skrev hun derfor et længere opslag på Facebook under overskriften "Hjælp! Investér i zoo med stort potentiale".

Her fortæller hun blandt andet, at hun har store ambitioner om, at Guldborgsund Zoo for alvor skal sættes på danmarkskortet og optages i blandt andet Daza, som er en sammenslutning af danske zoologiske haver og akvarier.

Camilla Husted Steinfurth ser et stort udviklingspotentiale for Guldborgsund Zoo & Botanisk Have. Spørgsmålet er, om der er nogen, der kan og vil investere de penge, det kræver, for at tage over efter kommunen og drive stedet videre. Foto: Jakob Poulsen

Ser stort potentiale

Hun blev ansat i zoo i februar, og selvom hun altså kun har været der i otte måneder, så er stedet allerede krøbet ind under huden på hende, og det vil hun ikke bare give slip på. Ikke mindst fordi hun og det øvrige personale ser et stort udviklingspotentiale, hvis den eller de rette investorer melder sig.

- Vi vil gerne renovere haven og tilføje nogle nye dyr til de tomme anlæg, her er. Pladsmæssigt opfylder vi for eksempel kravene til forskellige former for kattedyr i vores tidligere tigeranlæg. Vi har også talt om, at der i vores område med grotte og vandfald kunne blive plads til en rød panda.

- Vi havde også planlagt en renovering af vores rensdyranlæg her i sommer, og alt var på plads og købt ind, men så måtte vi udskyde det, fordi vores rensdyr-tyr gik i brunst, før vi havde regnet med, og han bliver meget aggressiv, når han er i brunst. Og nu kommer så beskeden om, at vi skal lukke.

- Vi har også tegnet et nyt anlæg til vores katta-lemurer, forklarer hun om nogle af de mange udviklingsmuligheder, hun ser for haven. Og dertil kommer en øget markedsføring for at lokke flere gæster til.

- Men er tiden ikke løbet fra en zoo af den her størrelse?

- Jeg tror, der er mangel på små overskuelige zoo's. Men jeg har fuld forståelse for, at kommunen ikke længere kan bruge de penge på den, som det kræver. Så vejen frem er at få private investorer, fonde eller andre til at overtage.

- Hvor meget vil det koste?

- Det ved jeg ikke. Jeg henviser eventuelle interesserede til kommunen, for det er dem, der ejer zoo, fortæller hun.

Hvis man vil høre mere om Camilla Husted Steinfurths idéer og planer, arrangerer hun en gratis rundvisning i zoo i morgen onsdag klokken 11.

- Jeg giver ikke bare op. Jeg går generelt 100 procent ind i de ting, jeg beskæftiger mig med, og jeg bliver ved, indtil jeg ved, at jeg har gjort alt, hvad der er muligt, fastslår hun.


  • Zoolog Camilla Husted Steinfurth vil gerne redde Guldborgsund Zoo & Botanisk Have, så stedet kan føres videre med nye investorer som ejere. Haven risikerer at lukke, for Guldborgsund Kommune vil ikke føre den videre. Foto: Jakob Poulsen
  • Camilla Husted Steinfurth ser et stort udviklingspotentiale for Guldborgsund Zoo & Botanisk Have. Spørgsmålet er, om der er nogen, der kan og vil investere de penge, det kræver, for at tage over efter kommunen og drive stedet videre. Foto: Jakob Poulsen
Annonce
Guldborgsund

Sparebehov i kommune kan være mindre end ventet

Guldborgsund

De livreddende øjne vender tilbage til stranden

Annonce
Annonce
Sport

Lollik får kæmpejob i FC København

Vejret

Opjusterer varsel om kraftig regn: Op til 50 millimeter på seks timer

Lokal nyt

Se billederne: Fodboldfest i Nykøbing og Nakskov

Indland

SSI registrerer årets første TBE-tilfælde i Danmark

Guldborgsund

Sparebehov i kommune kan være mindre end ventet

Guldborgsund

De livreddende øjne vender tilbage til stranden

Lolland

Nyt erhvervsområde har kæmpe potentiale

Guldborgsund

Tilfreds citychef: - Vi har skabt en tradition

112

12 personer fængslet i sag om sydsjællandsk narkonetværk

Vejret

DMI lover tør sankthansaften med gode solchancer

Guldborgsund

Scandlines-ros til regeringen: - Det er en klog beslutning

Lolland

Nu skal det undersøges: Skal der ligge et CO2-lager på Lolland?

Guldborgsund

Folkefest på Torvet, da Danmark fik endnu et EM-point

Lolland

Lang kø, da ny sportsforretning slog dørene op

112

Slagteriansat er sigtet for at dræbe kollega på arbejdspladsen

Annonce
Annonce
112

Bil brød i brand på motorvejen: Nu er der nyt

112

Bandidos-rockere anholdt: Politiet afslører stort kokainnetværk

Udland

Skuespiller Donald Sutherland er død

Sport

Danmark spillede uafgjort igen

Vejret

Åh nej! Risiko for skybrud over LF

Sport

Visma melder motiveret Vingegaard klar til Tour-forsvar

Lolland

Lolland helt i top med handicaphjælp