Annonce
Sport

Per fra Nykøbing scorer toppost

Per Rud skal ikke længere være direktør i HB Køge, men direktør for Kvindedivisionsforeningen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Den nu snart tidligere HB Køge-direktør med bopæl i Nykøbing forlader ikke fodbolden. Han skal i stedet være direktør i nyoprettet stilling.

NYKØBING: Det var ikke et farvel til fodbolden, da den tidligere Døllefjelde-træner Per Rud i torsdags sagde sit job op i 1. divisionsherre og kvindeligaklubben HB Køge efter mange års ansættelse.

Han bliver direktør i en nyoprettet stilling i Kvindedivisionsforeningen.

Den 57-årige fodboldleder har været vidt omkring i fodboldens verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har været landstræner for de kvindelige U/17 og U/19-landshold, trænet Døllefjelde dengang de lå i Danmarksserien. Derfra kom han til Herfølge Boldklub, der senere blev til HB Køge. Herfra blev han sportschef i Brøndby inden turen gik til islandske Thróttur Reykjavik. I 2016 vendte han hjem til HB Køge, som de seneste tre sæsoner har hjemført det danske mesterskab på kvindesiden.

Meget svær beslutning

- Det har været en meget svær beslutning at forlade HB Køge, der har været en stor del af mit liv og nærmest været et kærlighedsforhold i så mange år. Men beslutningen har modnet sig over tid, og jeg føler, at det er den rigtig beslutning jeg har truffet, siger Per Rud, der, ifølge ham selv, ikke har haft en arbejdsdag på under tolv timer.

Det har været en meget svær beslutning at forlade HB Køge, der har været en stor del af mit liv og nærmest været et kærlighedsforhold i så mange år.

Per Rud

- Det kan man ikke holde til i længden. Det er den konklusion jeg er nået frem til, lyder det fra Per Rud, der har haft det overordnede ansvar for både herre og kvindeholdet, og med et amerikansk ejerskab i Capelli Sport-koncernen, som vågner op, når vi i Danmark skal til at gå i seng, har det været slidsomt at telefonen aldrig holder op med at ringe.

- Jeg har tidligere ikke følt det som et problem, at skulle arbejde så meget, men det kan jeg godt mærke nu, hvor jeg er blevet lidt ældre, og så det på tide at sige stop og lade nye kræfter komme til i HB Køge i man brænder helt ud, siger den i Nykøbing bosiddende Per Rud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kendte til jobbet

Jobbet som direktør i Kvindedivisionsforeningen under Dansk Boldspil Union er modnet hos ham over tid, da han som næstformand i bestyrelsen samme sted, har været med til at lægge de strategier, han nu er ansat til at føre ud i livet.

- Jeg kender jo alt til det, som vi nu sætter i gang, og da vi skulle fastlægge den profil, vi gerne ville have som direktør, var der en af de andre bestyrelsesmedlemmer, der mente, at det var en stilling, der lige var noget for mig. Derfra har det så udviklet sig stille og roligt indtil i torsdags, hvor DBU's bestyrelse forlangte besked om, hvem der skulle være direktør, og så måtte jeg melde ud, at jeg stopper i HB Køge, fortæller Per Rud, der nu skal til at køre til DBU's domicil i Brøndby i stedet for daglige ture fra Nykøbing til Capelli Sport-stadion i Køge.

- Det har aldrig generet mig, at køre en times tid hver vej, siger Per Rud, der forventer et anelse mindre stressende arbejdsliv, end han har været vant til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal dømme flere kampe

- Men der er stadig meget at gøre, for at gøre kvindefodbolden mere professionel og skabe større synlighed omkring kvindefodbolden. Det handler ekstremt meget om økonomi, og der er målet, at vi skal tættere på herrerne. Det har jeg jo selv været med til i HB Køge, så der har jeg selvfølgelig nogle tanker om, hvad det er vi skal arbejde med, siger Per Rud, der med sin nye ansættelse får mere tid til at besøge de lokale fodboldbaner.

Han har i mange år haft dommerkort og dømt lokale kampe, og det glæder han sig til, at han får mere tid til.

- Jeg elsker at komme ud i klubberne, men jeg synes generelt at dommere bliver behandlet alt for dårligt ude i klubberne. Så behandl nu dommerne ordentligt. Det skylder vi hinanden. For mange af de dommere, der bliver uddannet stopper igen, fordi de ikke bliver behandlet ordentlig, og det kan fodbolden ikke leve med i længden, lyder både opfordringen og opsangen fra Per Rud.

  • HB Køge holder pressemøde
    Per Rud skal ikke længere være direktør i HB Køge, men direktør for Kvindedivisionsforeningen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Annonce
Annonce
Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Lolland

Problemer med lokalbanen: Indsætter togbusser

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Lolland

Borgmester efter TSØ-uro: Vi bakker fortsat op

112

Kraftig ild og overtændt i grusgrav: To bilbrande på seks minutter

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Lolland

Efter hvidvask-afsløring: TSØ-formand går af

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Slukkede brand i nat: Borger var vaks med haveslangen

Annonce
Annonce
Lolland

Dokumentar afslører: TSØ-formand i hvidvask for millioner

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby

112

Gemte narko mellem løgene: Nu er han dømt

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Sport

NFH-spiller gravid