NYSTED: - Den sidste time gik det altså rigtig stærkt. Men der var bare ikke mere, vi kunne gøre. De store pumper begyndte at sætte ud, og vi kunne ikke nå at få dem op og køre igen, inden der lynhurtigt trængte vand i restauranten, og det bare begyndte at stige.
Sådan lyder det fredag aften, hvor Folketidendes udsendte mødte Kim Sand og hans forældre på vej i bil gennem de vandmasser, der fredag aften ved 20-tiden allerede dækkede det meste af havnearealerne i Nysted.
Nåede lige væk
- Vi nåede jo sådan set lige at kunne køre væk i bilen. Havde vi ventet bare en halv time mere, var det ikke sikkert, vi kunne være kørt væk i bil, fortæller en berørt Kim Lærkesen.
Restauratørens kamp med at få watertubes, bigbags med sand samt ikke mindst pumper kørt i stilling hen over de seneste dage er blevet fulgt af mange havnegæster.
Og Kim Lærkesen gav sig ikke uden kamp. Det vil han gerne understrege.
Kunne ikke gøre mere
Kim Lærkesen, Café SandUdvendigt har det nok været omkring 60 centimeter, vandet nåede op, inden vi måtte skynde os væk til sidst.
- Jeg føler ikke, der var mere, vi kunne have gjort. Det er bare svært, når pumperne til sidst begynder at sætte ud. Og det sidste jeg kunne se var, at der stod cirka 30 centimeter vand inde i restauranten. Udvendigt har det nok været omkring 60 centimeter, vandet nåede op, inden vi måtte skynde os væk til sidst, fortæller Kim Sand.
Han havde på forhånd sagt, at han ville være hele natten i Café Sand for at kæmpe videre med vandmasserne og tilse pumperne. Men da vandet begyndte at stige op i restaurantens indvendige kloakriste, og vandet steg for voldsomt fra cirka 19.30 og frem til klokken 20, var der ikke andet at gøre for restauratøren og hans to medhjælpende forældre end at fordufte.
I gang igen lørdag
Nu venter der så oprydning lørdag formiddag, og så må Kim Lærkesen konstatere skadernes omfang.
- Selv om vi har stablet alt op som køleskab og fryser, så er der et orgel, et flygel og noget musikudstyr, som nok ikke kan undgå at tage skade, hvis vandet fortsætter med at stige i løbet af natten, fortæller Kim Lærkesen.