Annonce
Guldborgsund

- DE FØRSTE SKJORTER BLEV REVET OP INDEN FORRETTEN

Nogle var kolleger, andre veninder og andre igen var i familie. De fleste i store grupper på op til 25 personer, og de var tilmeldt én af weekendens største fester i Nykøbing F. Hallen - Girls Night Out for 500 deltagere. Foto: Maria Glasius Lange
Brydeklubben Thor har på få år fået succes med festen "Girls Night Out", der er gået fra 19 til 500 gæster på fire år. Damerne har deres eget bud på hvorfor.

NYKØBING: Lørdag aften samledes 500 kvindelige kolleger, veninder og familiemedlemmer i Hal 3 i Nykøbing for at deltage i en fest, der har været udsolgt i mere end en måned.

Iført pailietter, lyserøde habitter og fine, sorte kjoler jublede de, da de 75 tjenere entrerede hallen iført hvide skjorter og sorte bukser til titelmelodien fra filmen "Magic Mike". Og så var stemningen ligesom lagt.

Bag festen "Girls Night Out", der har fundet sted i fire år, står Brydeklubben Thor. Oprindeligt var der 19 gæster, men siden har rygtet spredt sig. De to efterfølgende år kunne man invitere 200 kvinder til fest på Nykøbing F. Teater, og i år har man altså lejet en hel håndboldhal.

Artiklen fortsætter efter annoncen
500 pladser fylder en del. Derudover blev der også plads til et dansegulv. Foto: Maria Glasius Lange
DJ Daniel Blak stod for musikken. Foto: Maria Glasius Lange

En enorm bar langs hele den ene endevæg blev betjent af 10 bartendere, imens DJ'en Daniel Blak stod for underholdningen i den anden ende af hallen.

Vil feste og være i fred

Christina Nielsen var blandt gæsterne i år, og hun deltog med en gruppe på 25 kvinder - aftenens største gruppe, der er sammensat af flere venindegrupper med én fælles bekendt for dem alle. Flere af dem havde derfor aldrig set hinanden, før de mødtes til en lille forfest på en bar en time inden festen.

Der er virkelig brug for flere fester kun for kvinder. Vi er alle afsat på forskellige måder og har børn og jobs og vil bare gerne have det sjovt. Det her er en fed måde at mødes på, og så er det et alternativ til Dølles damefrokost.

Christina Nielsen, gæst
De 75 tjenere blev præsenteret med en koreografi, hvor de gik en tur rundt salen til stor jubel fra gæsterne. Foto: Maria Glasius Lange
Kandevis af velkomstdrinks var klar til ophældning. Derudover havde bartenderne klargjort kander med de mest populære drinks i forvejen, så gæsterne hurtigt kunne få det, de ønskede. Foto: Maria Glasius Lange

- Der er virkelig brug for flere fester kun for kvinder. Vi er alle afsat på forskellige måder og har børn og jobs og vil bare gerne have det sjovt. Det her er en fed måde at mødes på, og så er det et alternativ til Dølles damefrokost. Vi er nogle, der har prøvet den længe og måske er ved at køre lidt død i det, forklarede hun.

Foran den store pr-væg med logoer stod Sonja Ekstrøm. Hun er kasserer i Thors Venner og har været med som frivillig alle år og har et indtryk af, at kvinderne ønsker noget eksklusivt, når de er til fest.

Sonja Ekstrøm fotograferede gæsterne op af pressevæggen. Langt de fleste var klar på et gruppefoto. Foto: Maria Glasius Lange

- Det skal være lidt lækkert, og de vil gerne kunne feste og samtidig være i fred for hænder alle vegne, mener hun.

- Og så er brydere også bare søde at kigge på, lød det fra en gæst, der kun nåede at præsentere sig som Simone, før hun blev gennet ind mod hallen, hvor præsentationen af de 75 brydertjenere skulle til at begynde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere piger i klubben

Selvom en fest for festens skyld skal hilses højt og hjerteligt velkommen, så er der en større mening med ståhejet. Festerne skal nemlig være med til at sikre et kendskab til Brydeklubben Thor blandt kvinderne, så de får lyst til at sende deres døtre til brydning, forklarer arrangør John Højgaard.

- Det er en stor ambition at få flere piger i brydeklubben. Internationalt er pigebrydning stort, og Danmarks Brydeforbund har det også som et stort fokuspunkt. Festen her er én metode til at sprede kendskabet, men vi kommer også til at markedsføre det bredere og bruge vores skolesamarbejde til at henvende os endnu mere til pigerne, forklarede han.

Brydeklubben Thor har i øjeblikket cirka 15 piger som medlemmer og en ambition om at nå op på omkring 50 inden for de nærmeste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forberedt på det hele

Selvom deltagerantallet er vokset temmelig støt siden begyndelsen, så er det ikke en ambition, at det nødvendigvis skal vokse meget mere, forklarer han.

- Vi skal sørge for, at vi kan holde kvaliteten og vores dna i arrangementet. Jeg vil da meget gerne kunne invitere 1.800 kvinder til fest i den nye hal om to år, men det bliver først, når vi ved, at vi kan afvikle det på en ordentlig måde.

Sonja Ekstrøm forklarer, at der er hentet en del nye tjenere fra brydeklubben ind til lørdagens fest. Dem, der ikke har prøvet det før, har fået at vide, at de skal være forberedt på lidt af hvert.

- Og så skal de selv sætte deres grænse. Sidste år nåede de ikke engang til forretten, før de første havde knappet skjorten op på tjenerne.

  • Nogle var kolleger, andre veninder og andre igen var i familie. De fleste i store grupper på op til 25 personer, og de var tilmeldt én af weekendens største fester i Nykøbing F. Hallen - Girls Night Out for 500 deltagere. Foto: Maria Glasius Lange
  • 500 pladser fylder en del. Derudover blev der også plads til et dansegulv. Foto: Maria Glasius Lange
  • DJ Daniel Blak stod for musikken. Foto: Maria Glasius Lange
  • De 75 tjenere blev præsenteret med en koreografi, hvor de gik en tur rundt salen til stor jubel fra gæsterne. Foto: Maria Glasius Lange
  • Kandevis af velkomstdrinks var klar til ophældning. Derudover havde bartenderne klargjort kander med de mest populære drinks i forvejen, så gæsterne hurtigt kunne få det, de ønskede. Foto: Maria Glasius Lange
  • Sonja Ekstrøm fotograferede gæsterne op af pressevæggen. Langt de fleste var klar på et gruppefoto. Foto: Maria Glasius Lange
Annonce
Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Guldborgsund

Yngste nogensinde: 18-årige David gør lynkarriere

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Leder

Dragernes vagtskifte

112

Sprut-tyv tilbageholdt: Så blev han tosset

112

Mand er død efter frontalt sammenstød med lastbil

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige

Annonce
Annonce
Lolland

32-årig død i arbejdsulykke på havnen: Nu reagerer borgmesteren

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

112

Femern-ansat mister benet efter arbejdsulykke

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider