Annonce
Guldborgsund

SKOLEN I KOVENDING: VIL SE PÅ SAGEN IGEN

Det er i disse bygninger, pædagoguddannelsen holder til, når de altså ikke slås med sværd i en skov, som en elev kom galt afsted med. Professionshøjskolen Absalon er ved at behandle sag om tabt arbejdsfortjeneste igen. Arkivfoto: Anders Knudsen
En knæskal endte på siden af benet, da 22-årige Diana Hansen deltog i undervisning på pædagoguddannelsen. Sidenhen har hun forsøgt at finde ud af, om det er skolen, hendes egen forsikring eller rollespilsforeningen, der skal dække hendes tabte arbejdsfortjeneste.

NYKØBING: Først ville de hjælpe. Så skulle hendes egen forsikring tage sig af det - og nu ser de på det igen. Professionshøjskolen Absalon havde i september sidste år et hold pædagogstuderende i et rollespilsforløb. Undervejs kommer 22-årige Diana Hansen til skade med sit knæ. Nu er spørgsmålet, hvem der har ansvaret og vil hjælpe med at få godtgjort tabt arbejdsfortjeneste.

Hendes eget forsikringsselskab mener, at det må være skolen. Indtil for kort tid siden havde hun indtryk af, at skolen var enige og villige til at hjælpe hende i sagen.

- Når skolen sender os ud til noget, hvor vi har mødepligt, har jeg egentlig det indtryk, at den også er forsikret, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen hjælp

Men 22. februar  i år fik hun besked fra den nyligt tiltrådte uddannelsesleder på hendes uddannelse, Dennis Astrup Holand:

"Jeg har nu tjekket med vores juridiske afdeling, og Absalon har ikke nogen mulighed for at hjælpe i sagen. Det er et forhold, som skal afklares med dit forsikringsselskab. Beklager, at jeg ikke kan være mere behjælpelig. Fortsat god bedring med knæet."

Til det siger Diana:

- Jeg synes, man bliver behandlet som skrald. Jeg havde da forventet, at den gode dialog, jeg havde med skolen, ville fortsætte, selvom der kom en ny leder.

Jeg synes, man bliver behandlet som skrald. Jeg havde da forventet, at den gode dialog, jeg havde med skolen, ville fortsætte, selvom der kom en ny leder.

Diana Hansen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Lidt forvirring

Folketidende ville gerne have talt med den pågældende uddannelsesleder om sagen, men det kan ikke lade sig gøre. I stedet er det Ole Worregård, ansvarlig for kommunikation og studieliv, vi får i tale. Om sagen siger han.

- Jeg har undersøgt, hvad der er op og ned. Det er sandt, at vi har haft engageret en rollespilsforening på den dag. Hvad skaden er, og hvem, der skal dække det, er vi i gang med at behandle hos os. Der har været noget udskiftning i personalet undervejs, og der har været lidt forvirring, men økonomichefen er på opgaven, siger han.

Ole Worregård fortæller også, at sagen har givet professionshøjskolen anledning til at få en snak om, hvordan man som uddannelsesinstitution er stillet i den slags sager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skabt nervøsitet

Diana Hansen har selv prøvet at tale med advokater, for at finde ud af hvem hun skal kræve tabt arbejdsfortjeneste fra, men de siger alle noget forskelligt. Hun har også taget kontakt til Sydsjællands Rollespil, der stod for forløbet.

- De var jo kede af det og ville prøve at undersøge sagen nærmere, fortæller hun.

Siden september 2022 har Diana Hansen haft skinne på benet, og det har hun mistet små 10.000 kroner på i tabt arbejdsfortjeneste. Hendes eget forsikringsselskab, mener skolen skal dække det, men et lederskifte har skabt tvivl. Foto: Anne Katrine Petersen

Folketidende kontakter Sydsjællands Rollespil, der bekræfter hændelsesforløbet.

Daniel Duddles er leder og instruktør og var selv med den dag i skoven, hvor Diana kom galt afsted. Han har aldrig tidligere oplevet, at deltagere i rollespil fik den slags skader. Det har højest været en flækket tand.

- Ved vores åbne arrangementer er det på eget ansvar. Men jeg gik egentlig ud fra, at Absalon havde en forsikring, der ville dække, hvis noget skulle ske, når de hyrer os eksternt ind. Vi er dybt overraskede over det, og det har skabt en del nervøsitet hos os, lyder det.

Vi er dybt overraskede over det, og det har skabt en del nervøsitet hos os.

Daniel Duddles, leder og instruktør hos Sydsjællands Rollespil
Artiklen fortsætter efter annoncen

Træ eller hårdere skumtype?

Ifølge Daniel Duddles er det ikke et krav for foreninger, at man har en forsikring. Alligevel er de nu i dialog med forsikringsselskabet Tryg om emnet.

Hvordan ulykken kunne ske, har Daniel Duddles ikke en endegyldig forklaring på.

Folketidende har ellers fået oplyst, at sværdet, der blev brugt, var et udstillingssværd og derfor havde en kerne af træ.

-  Vi har aldrig tilladt brug af rollespilsvåben med trækerne. Det kan jeg forsikre om. Alle rollespilsvåben, vi har med at gøre, privat og i foreningen, er udstyret med glasfiberkerne. Jeg kender ikke til, at der bliver produceret rollespilsvåben med trækerner. Trækerner, eller lignende, er alt for farligt at bruge.

Daniel Duddles oplyser, at rollespilsvåbnet, der er tale om, er fremstillet af den canadiske producent Calimacil.

- Deres første modeller, som vi ikke vidste sværdet var en del af, er lavet af meget hårdere skum end deres senere modeller.

Ifølge Daniel Duddles blev sværdet tjekket på dagen, hvor han også selv blev ramt af det.

- Jeg skal ikke kunne sige, om det kunne slå en knæskal af led. Men hun gik derfra, så vi troede ikke, det var så slemt. Ellers havde vi jo hjulpet hende på skadestuen.

Sydsjællands Rollespil har som konsekvens af episoden fjernet sværdet fra deres våben-arsenal.


  • Det er i disse bygninger, pædagoguddannelsen holder til, når de altså ikke slås med sværd i en skov, som en elev kom galt afsted med. Professionshøjskolen Absalon er ved at behandle sag om tabt arbejdsfortjeneste igen. Arkivfoto: Anders Knudsen
  • Siden september 2022 har Diana Hansen haft skinne på benet, og det har hun mistet små 10.000 kroner på i tabt arbejdsfortjeneste. Hendes eget forsikringsselskab, mener skolen skal dække det, men et lederskifte har skabt tvivl. Foto: Anne Katrine Petersen
Annonce
Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken