Annonce
Guldborgsund

Konkurs blev hans chance: Nu har Nicky fra Falster åbent drømmerestaurant i København

Nicky Arentsen har åbnet restauranten Aure på Reffshaleøen i København. 23. marts 2024. Foto: David Arnholm
Nicky Arentsen fra Falster har forladt Bandholm Hotel og åbnet restaurant Aure i København. Den er blevet kaldt en af årets mest spændende restaurantåbninger, og han føler sig heldig over, at det lykkedes.

LOLLAND-FALSTER: Endelig skulle de have en ferie. Bare de to. En tur til Stockholm med hotel og restaurantbesøg.

Efter halvandet år på Bandholm Hotel havde Nicky Arentsen i december sagt op som køkkenchef, og Emma Nørbygaard havde kvittet jobbet som house manager. Der skulle ske noget nyt. De skulle videre.

De havde mødt hinanden på Bandholm Hotel, var blevet kærester og planen var, at de skulle åbne deres egen restaurant. Men det gør man ikke ”bare lige” i København. Vil man overtage et eksisterende sted, må man hurtigt lægge en million kroner til den, der skal afstå det, og skal man så også indrette det på sin egen måde, ryger der hurtigt en million eller mere oveni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men nu skulle de altså på ferie. Så måtte de se på alt det der og finde det rette sted, når de kom hjem. Men så ringede telefonen ...

Det var en af Nickys venner. Han havde været restaurantchef på Restaurant 56, men den var gået konkurs, så nu havde han mistet sit arbejde. Emma lå ved siden af ham og hørte historien.

- Konkurs?! Okay, det er måske vores chance! sagde hun.

Ligesom et lotteri

Idéen var god. Nicky Arentsen vidste, at når han skulle åbne sit eget sted, skal det være unikt. Og det er huset, som Restaurant 56 holdt til i. Det er nemlig en gammel bygning fra 1700-tallet, der ligger på Refshaleøen og i sin tid blev brugt af flåden til opbevaring af krudt.

Murene er derfor metertykke, og der er vindueshuller bygget til at skyde ud af. Der er også flotte bjælkekonstruktioner og en have udenfor.

Aure er indrettet i et gammelt krudtlaget på Reffshaleøen ved siden af Minebådsgraven - i øvrigt ikke langt fra, hvor husbåden "Bukken-Bruse" fra Fejø ligger fortøjret. Om sommeren vil der blive grillet i haven, forventer Nicky Arentsen. Foto: David Arnholm

Nicky og Emma gik straks i gang med at tale med kurator, advokat og så videre og besluttede at lægge et bud. Det var der otte andre, der også gjorde, men deres var det bedste.

- Det var ligesom et lotteri, og så var vi bare vanvittigt heldige. Og jeg tror godt, de kunne lide vores gejst og personlighed, siger Nicky Arentsen.

Det var ligesom et lotteri, og så var vi bare vanvittigt heldige.

Nicky Arentsen, kok

17. januar fik de nøglerne, og så var ferien i Stockholm aflyst. For gulvet skulle slibes, vinduer og vægge males, toiletterne ordnes, der skulle bygges en bar, findes glas og service, ansættes kokke og tjenere og alt muligt andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

15 selskaber

Planen var at åbne allerede i slutningen af februar eller begyndelsen af marts, så der skulle knokles igennem. Men de fik heldigvis god hjælp fra mange sider.

Et hold venner fra Falster kørte ind og hjalp med at skille køkkenet ad. Nickys mor kom også fra Falster og malede vinduer og karme, og Emmas mor ordnede næsten hele førstesalen, som er indrettet til større selskaber.

Nicky Arentsen er i gang med at justere flere detaljer. Blandt andet vil han gerne have nogle andre vinglas. Foto: David Arnholm

6. marts var det hele klar til, at de kunne holde en prøvemiddag for særligt inviterede, og dagen efter åbnede Aure for gæster.

Dem er der plads til 35-40 af indenfor, og i selskabslokalet på første sal kan der dækkes op til 110. Der er også allerede 15 selskaber i kalenderen, da Aure har overtaget en stribe af 56 Graders bookninger.

De har ansat tre kokke ud over Nicky selv, og dertil to tjenere, som suppleres af Emma, der også sørger for at holde styr på pengene og administrationen.

- Jeg synes, det er fantastisk at have Emma ved min side. Hun kan så meget andet, end jeg kan. Jeg kan styre maden, som jeg har gjort de sidste 10-12 år, men der er rigtig meget andet, der er endnu mere vigtigt - økonomi. Det er Emma bedre til, så vi er et rigtig godt match.

En dag bliver der forhåbentlig også tid til ferie. Stockholm har de jo stadig til gode.

Blå bog

  • 29-årige Nicky Arentsen er opvokset i Nykøbing – hans morfar var rejefisker.
  • Han har taget Celfs fødevareuddannelse, og som 18-årig blev han udlært fra restaurant Babette i Vordingborg.
  • Siden arbejdede han i køkkenerne på de tostjernede Michelin-restauranter Jordnær, Henne Kirkeby Kro og AOC.
  • Senest var han køkkenchef på Bandholm Hotel og blev i marts 2023 kåret af Berlingske som et af landets 100 største unge talenter.
  • Aure2
    Nicky Arentsen har åbnet restauranten Aure på Reffshaleøen i København. 23. marts 2024. Foto: David Arnholm
  • Aure6
    Aure er indrettet i et gammelt krudtlaget på Reffshaleøen ved siden af Minebådsgraven - i øvrigt ikke langt fra, hvor husbåden "Bukken-Bruse" fra Fejø ligger fortøjret. Om sommeren vil der blive grillet i haven, forventer Nicky Arentsen. Foto: David Arnholm
  • Aure3
    Nicky Arentsen er i gang med at justere flere detaljer. Blandt andet vil han gerne have nogle andre vinglas. Foto: David Arnholm
Annonce
Guldborgsund

Vågen sommerfugleekspert forhindrede forurening

Guldborgsund

Nu skyder teltene op: Dølle-formand frygter én ting

Annonce
Annonce
Lolland

Overraskende drejning i babydrabssagen: Er bange for faderen

Lolland

Slog togfører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Nu skyder teltene op: Dølle-formand frygter én ting

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

Guldborgsund

Stor interesse for over 250 år gammel bygning

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt

112

Her er forældrenes forklaring om den skæbnesvangre dag i babydrabssagen

Sport

Ny stor lussing til forsvarsløse Bjørne

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vågen sommerfugleekspert forhindrede forurening

Femern

Stort skridt: Nu er den under vand

Indland

Hjemsendt forsvarschef truer med søgsmål mod ministerium

Indland

OK køber halvdelen af kriseramte Coop: Det kommer det til at betyde

Guldborgsund

Efter flere års venten: Nu sker der noget med havnefronten

Lolland

Vil du eje “Smålandshavet”? Nu er den sat til salg

Guldborgsund

Voldsomme skader: Så mange millioner skal kommunen betale