LOLLAND-FALSTER: Endelig skulle de have en ferie. Bare de to. En tur til Stockholm med hotel og restaurantbesøg.
Efter halvandet år på Bandholm Hotel havde Nicky Arentsen i december sagt op som køkkenchef, og Emma Nørbygaard havde kvittet jobbet som house manager. Der skulle ske noget nyt. De skulle videre.
De havde mødt hinanden på Bandholm Hotel, var blevet kærester og planen var, at de skulle åbne deres egen restaurant. Men det gør man ikke ”bare lige” i København. Vil man overtage et eksisterende sted, må man hurtigt lægge en million kroner til den, der skal afstå det, og skal man så også indrette det på sin egen måde, ryger der hurtigt en million eller mere oveni.
Men nu skulle de altså på ferie. Så måtte de se på alt det der og finde det rette sted, når de kom hjem. Men så ringede telefonen ...
Det var en af Nickys venner. Han havde været restaurantchef på Restaurant 56, men den var gået konkurs, så nu havde han mistet sit arbejde. Emma lå ved siden af ham og hørte historien.
- Konkurs?! Okay, det er måske vores chance! sagde hun.
Ligesom et lotteri
Idéen var god. Nicky Arentsen vidste, at når han skulle åbne sit eget sted, skal det være unikt. Og det er huset, som Restaurant 56 holdt til i. Det er nemlig en gammel bygning fra 1700-tallet, der ligger på Refshaleøen og i sin tid blev brugt af flåden til opbevaring af krudt.
Murene er derfor metertykke, og der er vindueshuller bygget til at skyde ud af. Der er også flotte bjælkekonstruktioner og en have udenfor.
Nicky og Emma gik straks i gang med at tale med kurator, advokat og så videre og besluttede at lægge et bud. Det var der otte andre, der også gjorde, men deres var det bedste.
- Det var ligesom et lotteri, og så var vi bare vanvittigt heldige. Og jeg tror godt, de kunne lide vores gejst og personlighed, siger Nicky Arentsen.
Nicky Arentsen, kokDet var ligesom et lotteri, og så var vi bare vanvittigt heldige.
17. januar fik de nøglerne, og så var ferien i Stockholm aflyst. For gulvet skulle slibes, vinduer og vægge males, toiletterne ordnes, der skulle bygges en bar, findes glas og service, ansættes kokke og tjenere og alt muligt andet.
15 selskaber
Planen var at åbne allerede i slutningen af februar eller begyndelsen af marts, så der skulle knokles igennem. Men de fik heldigvis god hjælp fra mange sider.
Et hold venner fra Falster kørte ind og hjalp med at skille køkkenet ad. Nickys mor kom også fra Falster og malede vinduer og karme, og Emmas mor ordnede næsten hele førstesalen, som er indrettet til større selskaber.
6. marts var det hele klar til, at de kunne holde en prøvemiddag for særligt inviterede, og dagen efter åbnede Aure for gæster.
Dem er der plads til 35-40 af indenfor, og i selskabslokalet på første sal kan der dækkes op til 110. Der er også allerede 15 selskaber i kalenderen, da Aure har overtaget en stribe af 56 Graders bookninger.
De har ansat tre kokke ud over Nicky selv, og dertil to tjenere, som suppleres af Emma, der også sørger for at holde styr på pengene og administrationen.
- Jeg synes, det er fantastisk at have Emma ved min side. Hun kan så meget andet, end jeg kan. Jeg kan styre maden, som jeg har gjort de sidste 10-12 år, men der er rigtig meget andet, der er endnu mere vigtigt - økonomi. Det er Emma bedre til, så vi er et rigtig godt match.
En dag bliver der forhåbentlig også tid til ferie. Stockholm har de jo stadig til gode.
Blå bog
- 29-årige Nicky Arentsen er opvokset i Nykøbing – hans morfar var rejefisker.
- Han har taget Celfs fødevareuddannelse, og som 18-årig blev han udlært fra restaurant Babette i Vordingborg.
- Siden arbejdede han i køkkenerne på de tostjernede Michelin-restauranter Jordnær, Henne Kirkeby Kro og AOC.
- Senest var han køkkenchef på Bandholm Hotel og blev i marts 2023 kåret af Berlingske som et af landets 100 største unge talenter.