Annonce
Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Torben Skab er flere gange i de senere år stået frem for at fortælle om sine byggeplaner på den gamle urmager Zygmant-grund over for Sakskøbings gamle rådhus. Nu er ejendomsudvikleren klar til at melde ud, at der forventes byggestart inden for få uger - medmindre arkæologer ligefrem finder rester af en eventuel gammel byport på den gamle grund i Sakskøbings midte eller andre større fund fra fortiden. Arkivfoto: Anders Knudsen
Det hedder stadig Apotekerhaven, og byggeprojektet i Sakskøbings midte forventes nu at kunne gå i jorden med første spadestik inden så længe.

SAKSKØBING: Et stort byggeprojekt med 21 nye boliger lige i Sakskøbings midte. Det er præcis, hvad der inden for forventeligt to-tre uger sættes i gang over for det gamle rådhus, hvis man spørger ejendomsudvikler Torben Skab.

Det sker efter adskillige års udfordringer med at få alt på plads omkring det projekt, som stadig bærer navnet Apotekerhaven. Og første spadestik er der blevet ventet på med spænding hos mange.

- Jeg har lige været til frisør i Sakskøbing, og der fik jeg at vide, at vi ikke skulle snakke forretning, men alligevel blev jeg nødt til at fortælle noget om, hvordan det gik med Apotekerhaven, fordi frisørkunderne spurgte så meget til det, fortæller Torben Skab med et smil, der tydeligt fornemmes gennem telefonerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggetilladelse og efterfølgende tilretninger er således helt på plads til en byggestart, som entreprenøren glæder sig til.

- Jeg kan godt lide at komme her i Sakskøbing og kan godt lide sakskøbingenserne, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med byggeprojektet. Det er stadig en rigtig dejlig grund lige i midten af byen, og der er mange på vores venteliste til boligerne, fortæller Torben Skab.

Ville gerne bygge 30

Ejendomsudvikleren ville egentlig i sin tid gerne have bygget 30 boliger i stedet for de 21, som projektet Apotekerhaven endte med.

Men lokalplanens bestemmelser gjorde, at der skulle bibeholdes et friareal på samme størrelse som boligarealet. Alt i alt endte det altså med de omtalte 21 kommende nye boliger placeret langs Tværvej og mellem Rådhustorvet og Apotekervænget.

Her vil det 12 meter høje byggeri få to rødlige nuancer i den syv meter høje facade ud mod Søndergade, og der vil være adgang fra gårdsiden via altangange og fritstående elevator. Der bliver tale om toenhalv etagers byggeri bestående af ni boliger ud mod Søndergade og 12 ud mod Tværvej, hvor de sidstnævnte bliver med gule mursten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Først Søndergadeblokken

- Vi lægger ud med de ni boliger ud mod Søndergade først, og så venter vi lige lidt med at gå i gang med den anden blok, fortæller ejendomsudvikleren.

Forventningen hos Torben Skab er i øvrigt, at det vil tage 9-10 måneder at gennemføre byggeprojektet, så de første borgere kan flytte ind i første halvår af 2025.

Om Apotekerhaven

  • Et skitseprojekt med navnet Apotekerhaven har tidligere helt tilbage i 2019 været omtalt i Folketidende. Dengang var det Mogens Nilsson fra M. N. Entreprise A/S, der udlagde teksten om de dengang 19 nye almene boliger langs Tværvej. 
  • Det projekt er for længst skrinlagt, og nu er det så ejendomsselskabet Apotekerhaven ApS og her Torben Skab, der ønsker at opføre to blokke lige over det gamle rådhus.
  • Projektet, der stadig hedder Apotekerhaven, har på det seneste vekslet mellem 21 og 22 boliger. I sidste ende blev det til 21 boliger ifølge de godkendte byggeplaner.
  • Torben Skab er flere gange i de senere år stået frem for at fortælle om sine byggeplaner på den gamle urmager Zygmant-grund over for Sakskøbings gamle rådhus. Nu er ejendomsudvikleren klar til at melde ud, at der forventes byggestart inden for få uger - medmindre arkæologer ligefrem finder rester af en eventuel gammel byport på den gamle grund i Sakskøbings midte eller andre større fund fra fortiden. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Annonce
Annonce
Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Gedser

Frustreret over manglende svar: Vi er klar til at gå langt

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

112

Grotesk udvikling i sag om kollegie-knivstik

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster

Guldborgsund

Byrådsmedlem skifter til nystiftet liste: - Vi er til for borgerne

Lolland

Lukker projekt: Det kan de fandeme ikke være bekendt

Sport

Lokal skytte på vej til Para-OL i Paris

Politik

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

Annonce
Annonce
Lolland

Borgmester til borgermøde: Det er ikke fair

Indland

Regeringen vil kræve beredskabsplaner i over 200 virksomheder

112

To anholdt i Nakskov i sag om næsten et kvart ton kokain: Nu er der nyt

112

Det blev en dyrere tur til Danmark end planlagt

Lolland

Akut fjernvarmearbejde spærrer stor vej

Sport

Aldrig sket før: Over 2.000 løbere krydser fingre

Lolland

Tirsdagens vejr: Masser af regn - indtil videre