Annonce
Guldborgsund

Udfordringerne vil ingen ende tage: Nu har de store fugtproblemer

Ifølge byggerådgiver Maria Knudsen er det sandsynligt, at byggeriet omkring Rørbækhuse bliver nogle uger forsinket, men præcis hvor lang tid den påkrævede affugtningsperiode vil tage, kan hun ikke sige præcist på nuværende tidspunkt. Foto: Kim Møller Pedersen
De mange udfordringer gennem de senere år med at få færdiggjort Rørbækhuse-projektets 37 boliger på den gamle Rørbæk Skole-grund vil næsten ingen ende tage. Senest er det store byggeprojekt løbet ind i fugtudfordringer så store, at den første helt aflukkede blok på byggepladsen nu må afvente en større indvendig affugtning, inden færdiggørelsen kan fortsætte. Senere følger samme affugtning af de andre husblokke.

SAKSKØBING: En ekstern uvildig samarbejdspartner er nu sat på det store byggeprojekt Rørbækhuse for at få helt styr på udfordringer med indvendig fugt i de 37 kommende boliger.

- Det er ikke normalt noget, man gør i denne type byggerier, der er underlagt stramme tidsplaner og økonomi. Men det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde gode og sunde boliger til vores kommende beboere. Derfor er kvaliteten af boligerne ikke noget, som vi i Sakskøbing Boligselskab ønsker at gå på kompromis med, lyder forklaringen fra formanden for Sakskøbing Boligselskab Lene Rørholt.

Grundig gennemgang

Det er med begrundelse i den lange byggeperiode for boligerne og den kedelige historik med konkurser og udfordringer med vejret, at boligselskabet nu har valgt at sætte en ekstern uvildig samarbejdspartner på.

- Deres rolle er at sikre, at der bliver foretaget en grundig gennemgang af konstruktionerne og udtørring i boligerne, inden alle indvendige arbejder fortsætter, lyder forklaringen fra formand for Sakskøbing Boligselskab Lene Rørholt.

Hun har på sin bestyrelses vegne for nylig sendt en kort status på byggeriet på den gamle Rørbæk Skole-grund til alle ventelistemedlemmer med beskrivelse af de fugtudfordringer, som nu bremser Rørbækhuse-byggeriet, der har mødt megen modgang i de senere år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen slutdato

I skrivelsen kan man læse, at der aktuelt er fuld aktivitet på byggepladsen og fremskridt i byggeriet samt at dagen, hvor boligselskabet kan byde de nye beboere velkommen, kommer tættere og tættere på. Men der er ikke sat nogen slutdato på omkring byggeriet på den tidligere skolegrund mellem Hasegade, Saxes Allé, Nykøbingvej og Skolegade.

Vi har nu lukket vores første blok på grunden helt af, og der er nu igangsat udtørring inde i boligerne.

Lene Rørholt, formand for Sakskøbing Boligselskab

- Vi har nu lukket vores første blok på grunden helt af, og der er nu igangsat udtørring inde i boligerne, så der kan blive klar til næste etape, hvor der skal fortsættes med de igangsatte gipsarbejder, indvendige døre med mere. Herefter skal der lægges gulv, monteres køkken og sanitet samt males, forklarer Lene Rørholt og tilføjer, at lukningen af samtlige husblokke i projektet vil ske løbende i de næste måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Først efter ferieperiode

Tidligere i år har Lene Rørholt over for Folketidende vurderet, at de første boliger ville være klar til indflytning i maj/juni. Nu henviser boligselskabsformanden til den tilknyttede byggerådgiver i forhold til at fastlægge eventuelle forsinkelser af byggeprojektet.

- Vi ved ikke, hvor meget forsinkelse, det helt præcist giver med de nye udfordringer omkring affugtning. Men vi skal helt sikkert hen på den anden side af sommerferien, før vi muligvis kan have nogle af de første boliger færdige. Mere præcist kan vi ikke komme det lige nu, supplerer byggerådgiver Maria Knudsen.

Byggerådgiveren fastslår også, at ingen yderligere arbejder kan igangsættes omkring den enkelte blok, før den er helt udtørret.

Udlejning og økonomi

  • Sakskøbing Boligselskab forventer ingen problemer med at finde interesserede lejere til de kommende nye boliger på den tidligere Rørbæk Skole-grund.
  • Tidligere er det via et nyhedsbrev til beboerne i Sakskøbing Boligselskab slået fast, at en forventet overskridelse af det oprindelige budget til opførelsen af den nye afdeling kaldet Rørbækhuse medførte et behov for tilførsel af ekstra midler til projektets byggekredit for at kunne færdiggøre de 37 boliger.
  • Boligselskabet valgte en løsning, hvor der blev overført 15 millioner kroner fra boligselskabets dispositionsfond til Rørbæk Huse-projektets egen særskilte byggekredit og hermed økonomi.
  • Ifølge byggerådgiver Maria Knudsen er det sandsynligt, at byggeriet omkring Rørbækhuse bliver nogle uger forsinket, men præcis hvor lang tid den påkrævede affugtningsperiode vil tage, kan hun ikke sige præcist på nuværende tidspunkt. Foto: Kim Møller Pedersen
Annonce
Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Annonce
Annonce
Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Lolland

Problemer med lokalbanen: Indsætter togbusser

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Lolland

Borgmester efter TSØ-uro: Vi bakker fortsat op

112

Kraftig ild og overtændt i grusgrav: To bilbrande på seks minutter

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Lolland

Efter hvidvask-afsløring: TSØ-formand går af

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Slukkede brand i nat: Borger var vaks med haveslangen

Annonce
Annonce
Lolland

Dokumentar afslører: TSØ-formand i hvidvask for millioner

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby

112

Gemte narko mellem løgene: Nu er han dømt

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Sport

NFH-spiller gravid