Annonce
Guldborgsund

Ungt trekløver tager over: Kendt landevejskro genåbner restauranten

Kimmi Johansen, Jennifer Hansen og Viktor Bonné (fra venstre mod højre) genåbner efter nytår restauranten på Højmølle Kro for spisende gæster. De tre unge glæder sig til at komme i gang. Privatfotos
Kro på Falster åbner efter nytår igen for spisende gæster og selskaber. Tre unge mennesker er gået sammen om at genåbne restauranten.

HØJMØLLEN: Efter nogle år uden selskaber og spisende gæster på Højmølle Kro på Nordfalster bliver det efter nytår atter muligt at besøge motellet på Nykøbingvej ved motorvejens afkørsel 44 for andet end at overnatte.

Til januar genåbner kroens restaurant nemlig med nye, unge mennesker i køkkenet. Det er Kimmi Johansen, hendes kæreste Viktor Bonné og veninden Jennifer Hansen, der har valgt at kaste sig over udfordringen.

De er alle tre i midten af 20'erne og bor i Slagelse, men Kimmi Johansen er grandniece til Kurt og Chanette Johansen, der ejer kroen, så stedet er ikke ukendt for hende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både Kimmi og Jennifer Hansen er uddannet kokke, så fagligheden er der også styr på.

- Jeg er kommet der meget som barn, og de har længe spurgt, om ikke jeg var interesseret i at overtage kroen, da de ikke rigtig har kræfterne til det længere. Og nu er vi så blevet enige om, at vi overtager forpagtningen af kro-delen. Og hvis alt går vel, åbner vi fredag 5. januar, fortæller Kimmi Johansen.

Kurt Johansen lægger ikke skjul på, at det er en kæmpe lettelse, at de tre unge har sagt ja til at forpagte kro-delen af motellet. Til januar har han og hustruen Chanette haft kroen i 23 år.

- Min kone har været alvorligt syg, og jeg bliver 62 til januar. Vi har forgæves søgt efter personale, og vi har også forsøgt at sælge kroen, men det er svært at finde nogen, der har råd til at overtage den, og de få, der har haft, har ikke kunnet få solgt deres eget.

- Derfor spurgte vi Kimmi og hendes kæreste og veninde, om de ville være med. Så må vi se, om de med tiden vil overtage værelses-udlejningen også, siger Kurt Johansen.

Angstprovokerende og spændende på samme tid

For Kimmi Johansen, Viktor Bonné og Jennifer Hansen er det første gang, at de skal prøve at drive deres egen forretning, og det er noget, Kimmi ser frem til med blandede følelser.

- Det er både mega angstprovokerende og mega spændende på samme tid. Det er nok også fordi, vi ikke er i det endnu. Men vi glæder os. Og det er lidt nemmere at tage springet, når man ikke skal stå med det hele selv, siger hun med henvisning til, at de ikke skal stå for værelsesudlejningen.

Hvad vil I så servere for gæsterne?

- Det bliver et a la carte-kort med et ny-nordisk inspireret koncept. Men der kommer også til at være en dagens ret, så man kan også få stegt flæsk med persillesauce, en god fisk, bøf og lignende. Vi åbner også op for booking af selskaber. Vi har plads til knapt 80 gæster.

- Som udgangspunkt vil restauranten have åbent fra mandag til lørdag og for selskaber hele ugen. Fra mandag til onsdag tilbyder nogle udvalgte retter, og fra torsdag til lørdag kan man vælge alt på menukortet, fortæller Kimmi Johansen.

Hun fortæller, at de ikke har hyret personale endnu, men har en masse familie, der er klar til at hjælpe.

- Men som det hele skrider frem, satser vi da på at ansætte nogen fra lokalområdet. Nogle unge mennesker, som er klar på at give den en skalle.

Højmølle Kro, der ligger lige ud til Nykøbingvej ved motorvejsafkørsel 44, har hele tiden haft åbent for overnattende gæster, og det bliver man ved med. Arkivfoto: David Arnholm
  • Kimmi Johansen, Jennifer Hansen og Viktor Bonné (fra venstre mod højre) genåbner efter nytår restauranten på Højmølle Kro for spisende gæster. De tre unge glæder sig til at komme i gang. Privatfotos
  • Højmølle Kro, der ligger lige ud til Nykøbingvej ved motorvejsafkørsel 44, har hele tiden haft åbent for overnattende gæster, og det bliver man ved med. Arkivfoto: David Arnholm
Annonce
Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed

Guldborgsund

Aflyser hver anden afgang i flere dage

Annonce
Annonce
Lolland

Fornem hæder til Knuthenborg Safaripark

Lolland

Restauratør plaget af falsk rygte: - Det er eksploderet fuldstændig

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Aflyser hver anden afgang i flere dage

Guldborgsund

Bedre ende fleste andre: Lokalt gymnasium er i top fire på særlig liste

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed

Sport

Så gik den ikke længere foran rekordpublikum i Maribo

Lolland

Lokale campingpladser slået på målstregen i kamp om ny pris

Sport

Horsens-spøgelset skal jages ud af Nykøbing

Indland

Forsvaret sænker krav til kommende værnepligtige

Indland

Beredskabsdirektør: Regeringen bør bede danskerne forberede sig på krise

Sport

Tilbage efter skade: TSØ-profil klar til topkamp

Guldborgsund

Plastikvægge skal sikre havneområde mod oversvømmelse

Politik

EU-politikere opfordrer kong Frederik til at give dem ordener

Indland

Interessen for at donere penge til Ukraine er dalet markant

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Smadret af stormfloden i oktober: Nu er der nyt om lokal havn

Lolland

25 år med chokolade: Bolines bøffer er en klassiker

Indland

Fredsgudstjeneste med statsministeren markerer krig i Ukraine og Gaza

Lokal nyt

Vil du også have del i pengene? Andel Energi sender advarsel til borgere

112

19-årig fængslet: Sigtet for at afpresse mand fra Lolland

112

Høj transport kom i vanskeligheder i Guldborgsundtunnellen

Sport

Kreditor sender Nykøbing FC-konkurrent i rekonstruktion