Tidligere Geranium-kok Sebastian Holberg Svendsgaard har gjort, hvad han kunne i dette års Bocuse d'Or.
Med, hvad han kalder, en perfekt tilberedt fisk håber han på at tage dansk guld med hjem fra den prestigefyldte kokkekonkurrence.
I år bliver den europæiske del af konkurrencen afholdt i Trondheim i Norge tirsdag og onsdag.
Her kan du læse mere om konkurrencen, der bliver anset som det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst:
* Bocuse d'Or blev første gang afviklet i 1983.
* Konkurrencen er opkaldt efter den franske kok Paul Bocuse.
* Bocuse d'Or er både navnet på den europæiske og den internationale kokkekonkurrence.
* I lige år afholdes den europæiske del af Bocuse d'Or, hvor de ti bedste kvalificerer sig til den internationale konkurrence.
* I ulige år afholdes den internationale del af Bocuse d'Or, hvor 24 lande deltager efter blandt andet at være gået videre fra den europæiske konkurrence.
* Konkurrencen fungerer således, at holdene bliver sat i gang med 10 minutters forskydning og herefter har 5,5 timer til at færdiggøre retterne.
* Brian Mark Hansen vandt guld ved den europæiske konkurrence i 2022.
* Verdensmesterskaberne bliver altid afholdt i Lyon i Frankrig.
* I 2023 tog kok Brian Mark Hansens Danmarks tredje sejr med hjem fra konkurrencen. I 2011 vandt Rasmus Kofoed, som er køkkenchef og medejer af restauranten Geranium. I 2019 vandt Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.
* Den europæiske del af konkurrencen bliver afholdt i Trondheim i Norge 19. til 20. marts 2024.
* Den danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard deltager med sit hold som Danmarks bidrag i konkurrencen.
Kilder: Den Store Danske, Akedemi Bocuse d'Or Danmark.
/ritzau/