Med verdens bedste restaurant og verdens bedste kok har dansk fødevareindustri en lys fremtid, mener minister.
Fødevareminister Henrik Høegh (V) er lykkelig over, at Danmark nu også ligger nummer et i verden, når det gælder kokkekunst.
- Det her kan vi bruge til at markedsføre danske fødevare, dansk gastronomi og danske restauranter. Vi har verdens bedste restaurant, og vi har verdens bedste kok. Nu har vi alle muligheder, siger Henrik Høegh, som selv var til stede i Lyon i Frankrig onsdag aften, hvor danske Rasmus Kofoed blev kåret som verdens bedste kok.
- Hvis vi forener alle vores mange kræfter på det her område, virksomhederne, kokkene, restaurationerne og ministeriet, så kan vi tilsammen gøre en rigtig stor indsats for, at Danmark for alvor udnytter denne her chance.
- Det har betydning for turismen, oplevelsesøkonomi og fødevareeksport. Det rækker meget bredt. Tidligere var det dansk design, der var i front og stod for den enkle og rene kvalitet. Nu er det dansk gastronomi og nordiske fødevare på samme niveau. Det står for noget forførende enkelt, flot og utroligt lækkert, lyder det fra en begejstret fødevareminister.
/ritzau/