Fødevarekontrollen kritiserer Lagkagehuset for dårlig hygiejne. Det har vi fortjent, indrømmer direktøren.
Lagkagehusets brødfabrik, der producerer til kædens butikker, trængte alvorligt til en forårsrengøring, da fødevarekontrollen for nylig dukkede op.
Bagermesteren fik hård kritik for overtrædelse af helt basale hygiejneregler, og bødehæftet kom også i brug.
- Faktum er, at der ikke har været rent og ryddeligt, og det må vi tage øretæverne for, siger Kristian Scheef Madsen, der er administrerende direktør for Lagkagehuset, til Avisen.dk.
Ifølge myndighederne var kritikpunkterne blandt andet, at gulvene i bageriet og på lageret var beskidte, og der flød med gammel dej og snavs i kølerummet.
Den såkaldte egenkontrol, som skal sikre, at Lagkagehusets brød er sikkert at spise, virkede ikke, og lokalerne var alt for små og overfyldte.
Kristian Scheef Madsen erklærer sig enig i fødevarekontrollens kritik.
- Den stedlige ledelse har ikke været opgaven voksen. Vi ønsker ikke at komme med undskyldninger, for der skal være orden i tingene, og det var der ikke, siger han.
Han forsikrer, at man gør alt for at løse problemerne, og at fødevaresikkerheden på intet tidspunkt har været i fare.
Det er ikke første gang, Fødevarekontrollen langer ud efter Lagkagehusets engrosbageri.
I november i fjor opdagede Fødevarekontrollen, at der var bananfluer på lageret.
Og Lagkagehusets butikker i Frederiksberggade og Frederiksborggade i København har for nylig fået kritik for at være beskidte.
/ritzau/