Datofusk, holdbarhed og kvalitet på hakket kød og neutralmarineret kylling kommer under Fødevarestyrelsens skærpede lup efter kødskandalerne sidste år.
Supermarkederne, slagtere og andre fødevarevirksomheder kan fra mandag og de kommende måneder se frem til mere kontrol af både hakket kød og neutralmarineret kylling.
Efter kødskandalerne i efteråret, hvor der mange steder blev fundet hakkekød, der slet ikke svarede til deklarationen, indleder Fødevarestyrelsen en større kontrolkampagne.
Under kampagnen kigges detailbranchen og engrosvirksomhederne ekstra over skuldrene. Målgruppen for kampagnen er virksomheder, der selv producerer hakket kød eller neutralmarineret kylling - både detail- og engrosvirksomheder.
Fødevarestyrelsen oplyser, at kontrollanterne vil kigge efter datofusk, vurdere holdbarhed og se nærmere på, om eksempelvis en pakke mærket som frilandsgris, virkelig indeholder frilandsgris.
Ud over kontroller i butikkerne og på virksomhederne tager Fødevarestyrelsen prøver af hakket kød for at måle og kontrollere henholdsvis fedtindhold og eventuelt indhold af fremmede dyrearter.
På fjerkrævirksomheder vil den neutralmarinerede kylling blive målt for at se, om vandindholdet svarer til deklarationerne.
Fødevarestyrelsen forventer at kunne offentliggøre resultaterne i maj.
/ritzau/