Danske studerende er vilde med pasta og forbruget er fordoblet på få år. En dansk studerende spiser næsten tre gange så meget pasta som en gennemsnitsdansker.
En dansk studerende spiser næsten tre gange så meget pasta som gennemsnitsdanskeren, og på bare fem år er mængden af pasta, som de unge fortærer, mere end fordoblet, skriver Landbrug & Fødevarers ugemagasin, FoodCulture.
Ifølge tal fra Danmarks Statistik bruger en dansk studerende 292 kr. om året på pastaindkøb, hvor gennemsnitsdanskeren, de studerende medregnet, kun bruger 129 kr. Fra 2003 til 2008 har den studerende samtidig øget sit årlige forbrug af pasta fra 140 kr. til 292 kr.
- At de studerende har mere end fordoblet deres pastaforbrug på bare få år kan betyde to ting: Enten er deres økonomi blevet mere presset, eller også har de for vane at vælge den hurtige og nemme løsning, siger chefkonsulent fra Landbrug & Fødevarer, Grethe Andersen.
Selvom danske studerende traditionelt er længe om at komme igennem deres studier, er der ikke grund til at tro, at deres enorme pastaforbrug vil skade folkesundheden.
- Men med de mængder er der god grund til at sørge for at resten af kosten er alsidig, for pasta og navnlig hvid pasta indeholder ikke andet end hvedemel og vand. Vi anbefaler derfor, at man spiser væsentlig flere kartofler end pasta og ris, for kartoflerne indeholder vigtige næringsstoffer og vitaminer, som kroppen og hjernen har brug for, siger ernærings - og husholdningsøkonom i Fødevarestyrelsen, Susanne Dunch til ugemagasinet.
/ritzau/