Annonce
Lokal nyt

Far var anfører sidst AGF spillede i Nykøbing

Kasper Jensen (tv) er anfører for Nykøbing FC i torsdagens pokalkamp mod AGF - 41 år efter hans far, Tom Jensen, stod i spidsen for B.1901, sidste gang den aarhusianske storklub var på besøg i Nykøbing. Foto: NFC
Tom Jensen var kaptajn for B.1901, sidste gang AGF spillede i Nykøbing for godt 41 år siden - på torsdag bærer sønnen Kasper Jensen anførerbindet for Nykøbing FC.

NYKØBING: Det er længe siden Superligaklubben AGF sidst spillede i Nykøbing.

Længe før der var noget, der hed Superliga, ligesom Nykøbing F. Alliancen og senere Nykøbing FC heller ikke havde set dagens lys.

Vi skal helt tilbage til foråret 1982 i landets bedste række - i den gamle 1. division.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helt præcis søndag 25. april, hvor B.1901 tog imod AGF foran 2.122 tilskuere i Nykøbing F. Idrætspark, som det hed dengang.

Sidst vandt AGF 5-1

"Etterne" kæmpede i bunden af 1. division, mens AGF med den forholdsvis nytiltrådte landsholdsangriber Henning Jensen i spidsen var med i toppen af rækken og rakte ud efter DM-guldet.

Derfor var det heller ingen større overraskelse, at aarhusianerne vandt 5-1 om end cifrene - ifølge Folketidendes rapporter - ikke helt afspejlede de 90 minutter.

Det stod 1-1 ved pausen, og et kontroversielt straffespark, som Henning Jensen udnyttede til 3-1 midt i anden halvleg, blev tilsyneladende udslagsgivende for den store sejr.

Torben Storm var træner for B.1901, og Tom Jensen på den defensive midtbane var kaptajn for falstringerne.

På torsdag - godt 41 år senere - er det hans søn, Kasper Jensen, der fører Nykøbing FC ind i Lollands Bank Park til pokalkampen mod AGF.

- Indrømmet, jeg husker ikke så meget om præcis kampen mod AGF, men det var selvfølgelig specielt at spille over for en profil som Henning Jensen, fortæller Tom Jensen.

- Kampene mod de store jyske hold som AGF, Esbjerg, AaB og Vejle var altid noget, vi så frem til, husker Tom Jensen, der som 66-årig for længst har lagt støvlerne på hylden med i stedet hygger sig med golf i fritiden.

Tom Jensen spillede ungdomsfodbold i Systofte, inden han rykkede til B.1901, hvor han fik seniordebut i 1974 i en periode, hvor han jævnligt optrådte på både junior- og ynglingelandsholdet.

Med sidstnævnte var han med til to EM-slutrunder, og på diverse ungdomslandshold har Tom Jensen spillet sammen med bl.a. Preben Elkjær, Frank Arnesen, Søren Lerby og Ivan Nielsen - koryfæer på det senere piontekske 80'er-landshold.

Efter otte sæsoner hos de blå- og hvidstribede fik det hele en brat ende i efteråret 1982, da Tom Jensen skiftede til lokalrivalerne Næstved.

Artiklen fortsætter efter annoncen

199 kampe

- Jeg røg ud af truppen resten af sæsonen få dage før min kamp nummer 200. Så jeg står altså noteret for 199 kampe for B.1901, lyder det fra Tom Jensen.

Det tal har Kasper Jensen for længst overgået for Nykøbing FC, hvor forsvarsspilleren over tre perioder har spillet 250 kampe for "bjørnene".

NFC-kaptajnen afbrød sit ophold hos falstringerne for et par år siden for at drage på et kort udlandseventyr i Brattvåg i Norge. Det nærmeste Tom Jensen nåede en aftale med en udenlandsk klub var et kort træningsophold hos Morten Olsens daværende belgiske klub Racing White Molenbeek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Megastolt

- Jeg er da megastolt over at se Kasper Jensen som anfører for NFC i en så stor kamp som den mod AGF. Det er nogle af de øjeblikke, der måske aldrig kommer igen, som man skal huske at værdsætte, siger Tom Jensen.

- Selvfølgelig bliver det svært, men det er pokalfodbold, hvor der forekommer overraskelser, og NFC har jo de sidste to år slået både FC København og OB, så måske ......

1. division, fodbold:

Søndag 25. april 1982

B.1901 - AGF: 1-5 (1-1)

Mål: 1-0 (18. min.) Poul Erik Raun, 1-1 (26. min,) Niels Peter Therkelsen, 1-2 (55. min.) Niels Peter Therkelsen, 1-3 (60. min.) Henning Jensen (straffespark), 1-4 (67. min.) Henning Jensen, 1-5 (72. min.) Lars Lundkvist.

Opstilling B.1901: Henrik Rønnebro - Per Smidt, Hans Chr. Hansen/Bo Romme, Henrik Ibenfeldt, Søren Edvardsen - Ole Jacobsen/Steen Rasmussen, Tom Jensen, Jan Sørensen, Poul Erik Raun - Mogens Kjeldsen og Boye Larsen.

AGF: Troels Rasmussen - Bent Wachmann, Michael Hyldgaard, John Stampe, Frank Olsen - Kim Ziegler, Morten Donnerup, Per Beck Andersen/Boye Duedahl, Henning Jensen - Finn Christensen og Niels Peter Therkelsen/Lars Lundkvist. 

Dommer: Alf Kern Rasmussen, København.

Tilskuere: 2.122 i Nykøbing F. Idrætspark.

  • Kasper Jensen (tv) er anfører for Nykøbing FC i torsdagens pokalkamp mod AGF - 41 år efter hans far, Tom Jensen, stod i spidsen for B.1901, sidste gang den aarhusianske storklub var på besøg i Nykøbing. Foto: NFC
Annonce
Guldborgsund

Snart flytter de ind i den gamle Tøjeksperten: Skaber fremtidens butik

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu begynder det: Stort vejarbejde påvirker trafik og busrute i månedsvis

Guldborgsund

Bedste start i 20 år: Peger på flere årsager til succes

112

Brand i ovn hev brandmændene ud af sengen

112

33-årigs computer var fyldt med dødsporno

Guldborgsund

Snart flytter de ind i den gamle Tøjeksperten: Skaber fremtidens butik

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Lokal nyt

Vildt: Lokale får halv milliard tilbage i boligskat

Politik

Bøllebank til de andre borgmestre! Sikrede sig Folkemøde-hattrick

Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Vejret

Våd weekend på vej - lørdag kan give store mængder regn

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

Sport

Emma fra Lolland ror sig direkte i finalen ved EM

Guldborgsund

Stolt revydirektør: - Jeg tænker, at den er hjemme

Samfund

Alarmselskaber opkrævede ulovlige gebyrer

112

Bedste ven til 33-årig tiltalt kendte 13-årig pige, der blev bortført

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kæmpe kendis-træf før stor premiereaften

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Guldborgsund

René Christensen i cykel-uheld på Folkemødet

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud